Mit egyen a gyerek?

anonymus kiadó  | 1987  | kemény kötés  |  200 oldal

Libri Antikvárium
ELŐSZÓ A könyv tizenegyedik kiadása óta mindössze két év telt el. Mégis, ismét ki kel egészíteni a leírtakat, a legújabb tudományos eredmények, irányelvek alapján. Szó esik az egészséges csecsemők táplálására vonatkozóan az "igény szerinti" szoptatásról, a teáztatásra vonatkozó újabb elképzelésről, az éjszakai szoptatásról, a vegetáriánus családok csecsemőinek és kisgyermekeinek táplálásáról. Vissza TARTALOM Bevezetés az első kiadáshoz 7 Bevezetés az ötödik kiadáshoz 9 Bevezetés a tizedik kiadáshoz 10 Rövid bevezető a tizenkettedik kiadáshoz 12 A terhes anya életmódja, étrendje 13 Megszületett a kisbaba 19 Megindul a hozzátartozók áradata 19 Milyen legyen a szoptató anya életmódja, étrendje? Mitől lesz sok és jó minőségű anyatej? A szoptatás 25 A szoptatás előnyei Hogyan szoptassunk? Hányszor szoptassunk? A szoptatás időtartama Csökken a tejmennyiség? Eleget szopott-e a baba? Szoptatási akadályok Testvérek Kevert táplálás 41 Hogyan tisztítsuk, sterilezzük a csecsemő edényeit? Mesterséges táplálás 44 Milyen legyen a táplálék? Elválasztás 49 Az elválasztás szabályai Az elválasztás menete Hogyan etessünk? Amire fel kell figyelni Cucli vagy ujjszopás? Miért előnyösebb az ujjszopás? A bölcsőde 65 Vegetáriánus családok csecsemőinek, kisgyermekeinek étkeztetése Az ételek elkészítésének módja (receptek 0-1 éveseknek) 67 Tehéntej Tejhígítások és tejjel készült ételek készítési módja Tápszerek egészséges csecsemők mesterséges táplálásához Főzelékek, zöldségfélék Hogyan készítsük el a főzeléket? Gyümölcsök elkészítése Tea készítése Tojás készítése Sajt, túró készítése Máj és hús készítése Koraszülöttek 88 Hazajön a baba! A koraszülött táplálása Felszívódási zavarok 1-3 éves kisgyermekek étkezése 96 Tej és tejtermékek Gyümölcsök Levesek Főzelékek Tojás, máj, hús Szénhidráttartalmú ételek Zsíros ételek, zsírok Fűszerek Kisgyermeknek szeszes italt adni tilos! Az ételek elkészítésének módja (Receptek 1-3 éveseknek) 106 Tej és tejjel készült italok Tízórai és uzsonnaételek Levesek Főzelékek Burgonyából készült ételek Saláták Gyümölcsök Gyümölcssaláták Kompótok Tojásból készült ételek A tojás néhány elkészítési módja Húsok Néhány húsétel készítése Tésztafélék Sült tészták Óvodások-iskolások étkezése 131 Tápanyagszükséglet egy napra Segít a gyerek Reggeli Együtt ebédel a család Az ételek díszítése Születésnap Táplálkozási problémák 138 Étvágytalanság Sovány a gyerek Kövér a gyerek Beteg a csecsemő - Beteg a gyermek 148 Beteg csecsemő diétája Lázas, hurutos megbetegedések Hasmenések Mit kell tenni, míg az orvos megérkezik? Székrekedés Beteg gyermek diétája Lázas, hurutos megbetegedések Hasmenés, gyomor-bél hurut Székrekedés Vesegyulladásos betegek étrendje Májgyulladásos betegek étrendje A cukorbetegség Csalánkiütés Szájgyulladás Fertőző betegségek diétája A gyógyszeradás tízparancsolata 171 Mérgezések - Balesetek 174 Vitaminok 178 Ásványi anyagok 184 Boszorkánykonyha (A szervezet anyagcseréje) 188 Fehérjék Zsírok Szénhidrátok Néhány élelmiszer tápanyagtartalma 191 Fejlődés (Súly- és hossznövekedés) 195 Befejezés 199 Tárgymutató 200
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 5 890 Ft

A termék megvásárlásával

589 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó anonymus kiadó
Kiadás éve1987
Oldalak száma:200
Súly209 gr
ISBN2310012457432
ÁrukódSL#2112110288
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 5 890 Ft

A termék megvásárlásával

589 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Szlavicsek Judit: Végzetes KékszalagSzlavicsek Judit: Végzetes Kékszalag