Kína-tanulmány

park kiadó  | 2018  | füles, kartonált  |  588 oldal

Libri Antikvárium
A táplálkozástudomány legfrissebb eredményei megcáfolhatatlanok. Aki változtat az étrendjén, az drasztikusan csökkentheti a rák, a szívbetegségek, az elhízás és a cukorbetegség kockázatát. Napjainkban egyre többet beszélünk az egészségi állapotról, a betegségekről és megelőzésükről. Az Egyesült Államokban, mely egészségügyi ellátásra világviszonylatban a legtöbbet költi, a lakosság kétharmada túlsúlyos, a cukorbetegek száma meghaladja a 15 milliót. De nem jobb a helyzet a világ más országaiban, így Magyarországon sem. A szívbetegség ma is ugyanolyan nagy számban szedi áldozatait, mint harminc évvel ezelőtt. Noha a rák kezelésében óriási előrelépések történtek, a daganatos megbetegedések száma mégis évről évre nő. Egyre több gyógyszert fogyasztunk, remélve, hogy meggyógyulhatunk. Pedig az egészségünk elsősorban attól függ, hogy mit eszünk, hogyan táplálkozunk. A világ mindeddig legátfogóbb táplálkozástudományi felmérését bemutató Kína-tanulmány közérthetően mutatja be, milyen összefüggés van a táplálkozás és a leggyakoribb betegségek - szívbetegség, elhízás, cukorbetegség, rák és autoimmun betegségek - között. Szerzője, dr. T. Colin Campbell, a Cornell Egyetem professzora, miközben számtalan, táplálkozással kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, rengeteg hasznos és megszívlelendő tanáccsal szolgál - nemcsak a szakembereknek, de főként és elsősorban a széles nagyközönségnek. ,,A diétával foglalkozó könyvek évről évre vezetik az eladási listákat. Szinte minden népszerű magazin közöl táplálkozási tanácsokat, az újságok rendszeresen hoznak ilyen témájú cikkeket, a tévé- és rádióműsorok is nap mint nap tárgyalják a táplálkozás és az egészség kérdését. De vajon biztosan tudjuk, mit kell tennünk egészségünk javítása érdekében? Ha >>bio<< címkével ellátott táplálékot vásárolunk, valóban elkerülhetjük a növényvédő szereket? Igaz az, hogy a környezetben található vegyi anyagok a rosszindulatú daganatok elsődleges kiváltó okai? Vagy egészségi állapotunkat előre meghatározzák a gének, amelyekkel születünk? Valóban a szénhidrátoktól hízunk el? Milyen vitaminokat érdemes szedni, ha egyáltalán érdemes? Vegyünk-e rostokkal dúsított élelmiszereket? Együnk-e halat, és ha igen, milyen gyakran? Megelőzhetjük-e a szívbetegséget szójából készült táplálékokkal? Aki bizonytalan a válaszokat illetően, nincs ezzel egyedül. Nagyon sokat tudunk a táplálkozás és az egészség összefüggéseiről, a valódi tudomány azonban elvész az ártalmas információk, az áltudomány, a divatos diéták és az élelmiszeripari propaganda tengerében. Ezen szeretnék változtatni."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 14 990 Ft

A termék megvásárlásával

1 499 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó park kiadó
Kiadás éve2018
Oldalak száma:588
Súly782 gr
ISBN2399955064426
ÁrukódSL#2111923009
Kötésfüles, kartonált

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 14 990 Ft

A termék megvásárlásával

1 499 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Berg Judit: Rumini KővárosbanBerg Judit: Rumini Kővárosban