---

mezőgazdasági kiadó  | kemény kötés

Libri Antikvárium
Megjegyzés: Kihajtható melléklettel. 38 db fekete-fehér ábrával. TARTALOM Bevezető (Gonda Irén) A tojóhibridek tenyésztése és tartása (Bangó László - Grünfelder Lőrinc) A hazánkban legelterjedtebb tojóhibridek 12 Fehér tojóhibridek 12 Barna tojóhibridek 12 Árutojást termelő állományok tartásának irányelvei 14 A nevelő- és tojótelep higiénés szabályai 14 Elhelyezési és tartási rendszerek 15 A hőmérséklet szerepe és a szükséges hőmérséklet biztosítása 15 A levegő állapota és cseréje 18 A fény szerepe és a világítás progamozása 19 A fény szerepe a növendéknevelésben 19 A fény szerepe a tojástermelésben 19 A világítási program és alkalmazása 20 Férőhelyszükséglet, technológiai berendezések 21 A tojóhibridek takarmányozása 22 A fehér hibridek takarmányozása 22 A barna hibridek takarmányozása 24 A tojók takarmányozása 25 A stressz-takarmányozás 26 Preventív jellegű tömegkezelések a tojóhibridek tartásában 26 Az eredményességet befolyásoló egyéb tényezők 27 A csőrkurtítás 27 A selejtezés 29 A szállítás 29 Szülőpárok tartásának irányelvei 30 A kakasok nevelése 30 A tenyésztojások kezelése 31 Az árutojás minősítésének szempontjai és osztályba sorolása 31 A friss tojás minőségi előírásai 32 A tartósított tojás minőségi előírásai 33 A tojás értékesítése 34 A pecsenyecsirke nevelése (Horn Péter) A pecsenyecsirke-előállításra alkalmas hibridek és fajták 36 Hazai tenyésztésű húshibridek 37 Külföldi tenyésztésű húshibridek 37 Fajták 38 A pecsenyecsirke elhelyezése és gondozása 39 Az épülettel szemben támasztott követelmények 39 A nevelőház szellőztetése 39 A hőmérséklet és páratartalom szabályozása 41 A műanyás nevelés 42 A műanya nélküli teremfűtéses nevelés 43 Az almozás 44 A világítás 44 Az állománysűrűség 45 A pecsenyecsirke takarmányozása 46 Az etetés és az itatás módja 47 Az állományváltás lebonyolítása 48 A késztermék elszállítása 48 Az istálló takarítása, fertőtlenítése 49 A naposcsibék fogadása 49 Adatnyilvántartás a pecsenyecsirkenevelésben 50 Gyöngytyúktenyésztés, vágógyöngytyúk-nevelés (Miklósné Horváth Erzsébet) Elterjedtebb gyöngytyúkfajták és -hibridek 52 Fajták 52 Hibridek 53 A gyöngytyúk értékmérő tulajdonságai 53 A hústermelő-képesség 53 A tojástermelő-képesség 54 A tojások termékenysége és keltethetősége 55 Az extenzív gyöngytyúktartás 56 Tözsállattartás 56 Növendék árugyöngytyúk-nevelés 56 Az intenzív gyöngytyúktartás 58 Tenyészállat-nevelés 58 Törzsállattartás 59 Pecsenyegyöngytyúk-nevelés 59 A gyöngytyúk takarmányozása 60 Pulykatenyésztés, vágópulyka-nevelés (Gonda Irén) Az elterjedtebb pulyka-hibridek és a fajta 64 A hibridek 64 A fajta 65 A pulyka értékmérő tulajdonságai 67 A pulyka elhelyezése és gondozása 68 Az épülettel szemben támasztott követelmények 68 Az épületek szellőztetése 69 A hőmérséklet és a páratartalom szabályozása 70 Az almozás 70 A világítás 71 Férőhelyszükséglet, technológiai berendezések szükséglete 72 A pulyka takarmányozása 74 Takamányozás félintenzív tartás esetében 74 Takarmányozás intenzív tartás esetében 75 Az etetés és az itatás módja 76 Az eredményességet befolyásoló egyéb tényezők 78 A termékenyítés 78 A tenyésztojások gyűjtése, kezelése 79 A kotlás megakadályozása 81 A kétfázisos tojástermeltetés 81 A lúd termeltetése (Bögre János) A pecsenyelúd-termelés 83 A pecsenyelúd előállítására alkalmas fajta 85 A pecsenyelúd félintenzív (nyári) nevelése 85 Az előnevelés 85 Az utónevelés 86 A takarmányozás 87 A pecsenyelúd intenzív (téli) nevelése 87 A nevelőépület előkészítése a naposlibák fogadására 87 A pecsenyelúd ápolása és gondozása 88 A takarmányozás 89 A libamájtermelés 90 Libamáj-termeltetési rendszerek 91 A termeltetési rendszerek szervezeti felépítése 93 A baromfiipar feladatai 94 A kooperáló mezőgazdasági üzem feladatai 94 A tömő feladatai 98 A májlúd hízlalása 100 A májtermelésre alkalmas fajta kérdése 100 Az állomány kora 100 A hízlalás időtartama 101 A tömések száma 101 A hízóállomány kiválasztása 103 A hízólúd elhelyezése 103 A takarmány előkészítése 104 A használatos tömőgép-típusok 104 A hízólúd gondozása, kényszervágása, szállítása 104 A lúd tartása tolltermeléssel 106 A tolltépés megszervezése 105 A pecsenyekacsa nevelése (Somlai Zoltán) A pecsenyekacsa-előállításra alkalmas fajták és hibridek 109 A pecsenyekacsa elhelyezése és gondozása 110 A hőmérséklet és páratartalom szabályozása 110 Az almozás 111 A világítás 112 Férőhelyszükséglet, technológiai berendezése szükséglete 112 A pecsenyekacsa takarmányozása 113 A pecsenyekacsa-nevelés tartástechnológiája 114 Baromfikeltetés (Kiss István) A tenyésztojás minőségi követelményei 117 A gépi keltetés fizikai és mechanikai feltételei 120 A keltetőtér hőmérséklete 120 A páratartalom szerepe 21 A keltetőgép légcseréje 121 A tojások forgatása és helyzete a keltetőgépben 122 A tojások hűtése 122 A külföldi keltetőgépek fontosabb típusai 123 Technológiai alapelvek és eljárások a különböző baromfifajok tojásainak keltetésében 128 A tyúktojások keltetése 128 A gyöngytyúktojások keltetése 130 A pulykatojások keltetése 131 A kacsatojások keltetése 132 A lúdtojások keltetése 134 A kelés időszakában tapasztalható rendellenességek, a kelésgyengeség 136 A baromfi takarmányozása (Schuska Alfréd) Takarmányismeret 139 A takarmányok szerves és szervetlen táplálóanyag-tartalma 140 A takarmányok vitamintartalma 148 A takarmánykiegészítők 148 A takarmányok minősítése 151 Az állatok takarmányigénye 152 Az etetés módja 155 A kizárólag etetésre alkalmas keveréktakarmányok biztosítása 161 A gyári keveréktakarmányok 161 Keveréktakarmányok összeállítása koncentrátumok használata esetén 164 A házilag előállított keveréktakarmányok 166 Alapvető szabályok a baromfitakarmányozásban 166 Telepek, épületek, berendezési eszközök (Szentirmai László) A baromfitelep létesítésének alapvető szempontjai 169 Az állattartó épület 170 A baromfitartás környezeti feltételei 171 A levegő állapota és cseréje 171 A szellőztetés célja és mértéke 172 A szellőztető rendszerek 174 A természetes szellőzés 175 A mesterséges szellőztetés 176 Az istállók fűtése és hűtése 182 Az istállók berendezési tárgyai 184 A padlón tartásos istállók berendezései 184 Az etetőberendezések 184 Az itatás és berendezései 186 A tojáskezelés és berendezései 187 A világítóberendezések 190 A padozat kialakítása 191 A kifutó 193 A ketreces tartás berendezései 193 A baromfitartás technológiáiban alkalmazható fertőtlenítési módszerek 197 Baromfiegészségügy (Szécsényi István) A betegségek tünetei 201 A betegségeket előidéző kórokok 202 A betegségek megelőzése 204 A betegségek elleni védekezés módszerei 205 Ellenállóképesség és fogékonyság 206 A baromfitartás higiénéje 208 A baromfihullák és a trágya kezelése 209 A baromfi adásvételével kapcsolatos szavatossági kérdések 210 A tojástermelés higiénés feltételei 211 A leggyakoribb nem fertőző baromfibetegségek 212 Az ún. kelésgyengeség 212 A kannibalizmus 212 Takarmányozási ártalmak, takarmánymérgezések 213 Mérgezések 214 A fertőző betegségek 214 A baktériumok által okozott betegségek 215 A baromfikolera 215 A baromfitífusz 218 A paratífusz 219 A kóli-fertőzés 221 Az idült légzőszervi betegség 222 A baromfigümőkór 222 A vírusok által okozott betegségek 223 A fertőző nátha 223 A leukózis és a Marek-féle betegség 224 A baromfipestis 226 A baromfihimlő 227 Az ún. libainfluenza 229 A gombák által okozott betegségek 230 A parazitás betegségek 232 Az orsóférgesség 232 A kokcidiózis 233 A madártetű-atka 234 A haszongalamb tenyésztése és tartása (Ballay Attila) A hazánkban tenyésztett fontosabb húsgalamb-fajták 236 Tenyésztési ismeretek 241 A haszongalamb értékmérő tulajdonságai 242 A szaporaság 242 A fejlődési erély és a testnagyság 243 A takarmányértékesítő képesség 243 A húsformák 243 Az ellenállóképesség 244 A tenyésztés és szaporítás 244 A tenyésztési nyilvántartások szerepe 244 A keresztezés jelentősége a galambtenyésztésben 245 A párosítás 245 Tartási ismeretek 246 A galambház berendezései 247 A költőszekrény 247 Az etető- és itatóberendezések 248 A vízfürdő 249 A tenyészgalambok gondozása 249 A galamb takarmányozása 250 A galamb betegségei 251 A japán fürj tartásának tényezői (Karig Emil) A fürj tartásának tényezői 261 Elhelyezés - állománysűrűség 261 Az etetés és az itatás 261 A hőmérséklet 261 A világítás 262 A szellőzés és a páratartalom 262 Takarítás - fertőtlenítés 263 A fürj szaporítása és keltetése 263 A fürj takarmányozása 264 Az egészségügyi helyzet 264 A fürj haszonvételei 264 A magyar baromfi és baromfitermékek a nagyvilágban (Nagy Tamás) A kivitel alakulása 266 A minőségi és kidolgozási kívánalmak 273 Az export és a belföldi értékesítés lehetőségei 275 A húsnyúl tenyésztése és tartása (Holdas Sándor) A hazánkban tenyésztett fontosabb nyúlfajták 277 Tenyésztési ismeretek 281 A tenyészkiválasztás szempontjai 281 A szelekció gyakorlati végrehajtása 282 A gyakrabban használt tenyésztési eljárások 282 A gyakorlati tenyésztőmunka 283 A vemhesség és az ellés 284 A szoptatás és a választás 284 A nyúl elhelyezése és tartása 285 A nyúlketrecek 286 A ketrecek berendezési tárgyai 287 A nyulak takarmányozása 287 A nyúl táplálóanyag-igénye 288 A nyúl fontosabb takarmányai 288 A takarmányozás gyakorlata 291 A házinyúl egészségvédelme 291 Prémesállat-tenyésztés (Holdas Sándor) A nyérc tenyésztése 296 Tenyésztési ismeretek 297 A tenyészkiválasztás szempontjai 298 A gyakorlati tenyésztőmunka 298 A nyérc tartása 299 A nyérc takarmányozása 300 A nyérc prémezése 300 A nyérc legfontosabb betegségei 300 A csincsilla tenyésztése 301 Tenyésztési ismeretek 301 A gyakorlati tenyésztőmunka 302 A csincsilla tartása 302 A csincsilla takarmányozása 302 A csincsilla prémezése 303 A csincsilla betegségei 303 A nutria tenyésztése 303 Tenyésztési ismeretek 303 A nutria tartása 304 A nutria takarmányozása 305 A nutria prémezése 305 A nutria legfontosabb betegségei 306 A kisállattenyésztés számokban (Gonda Irén)
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 490 Ft

A termék megvásárlásával

549 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Súly600 gr
ISBN2399968258706
ÁrukódSL#2109833109
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 490 Ft

A termék megvásárlásával

549 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa