Tegye meghitté a hangulatot idén is a Libri díszkötetével: vásároljon legalább 10 000 Ft értékben könyvesboltjainkban vagy a libri.hu-n, és legyen öné E. T. A. Hoffmann klasszikusa, a Diótörő és Egérkirály 899 Ft-os áron!
Ajánlatunk 2022. november 1-től a készlet erejéig érvényes. Akciós szabályzat

Nézzen szét karácsonyi könyvajánlatunkban!

Diótörő – a kötetről

Szenteste nagy a sürgés-forgás a Stahlbaum-házban, a kis Marika és testvérei izgatottan várják a karácsonyt. Az ünnep fénypontjai mindig az ajándékok, és a sok becses kincs közül előbukkan egy furcsa fababa is, egy vitézt mintázó diótörő. Marikának egyből a kedvence lesz, s miután az a nagy diótörésben megsérül, odaadó szeretettel ápolja. Éjjel aztán Diótörő és az üvegszekrényben lakó babasereg életre kel, és ezzel kezdetét veszi a kalandok sora.

Marika képzelete szárnyain, Diótörő kíséretében beutazza babaország csodás tájait, Diótörőnek pedig meg kell szabadulnia az átoktól, hogy életre kelhessen.

A Libri az idei karácsonyt a Diótörővel ünnepli. Az immár hagyománnyá vált karácsonyi díszkötet-sorozat ezúttal az egyik legismertebb karácsonyi mesével bővül, E. T. A. Hoffmann Diótörője csodálatos illusztrációkkal került kiadásra. Nemcsak a gyerekek számára hozza el a karácsony varázsát, de a szülők, nagyszülők is örömüket lelik majd benne.

E. T. A. Hoffmann
(1776 – 1822)

Ernst Theodor Amadeus Hoffmann a német romantika egyik legsokoldalúbb alakja volt. A Königsbergben született Hoffmann jogi pályára készült, és dolgozott is akként, azonban elsősorban zenésznek tartotta magát. Az Amadeus nevet művészi példaképe, Wolfgang Amadeus Mozart tiszteletére vette fel. Karmesterkedett, zeneszerzéssel is foglalkozott, írt zenekritikákat is, emellett páratlan grafikái és karikatúrái maradtak fenn. Az utókor mégis elsősorban íróként emlékszik rá.

Élénk fantáziáját, kiváló mesélő képességét híven tükrözik írásai, melyekben a körülötte lévő világot sajátos módon, nem ritkán szatirikusan ábrázolta. Leghíresebb művei Az arany virágcserép (1814) és a Diótörő és Egérkirály (1816). Első, magyar nyelven is olvasható könyve A piros ház (1880), ami 8-12 éves gyerekeknek szánt elbeszélésekből áll.

S minél inkább nézegette Marika a csinos emberkét, akit az első pillanatban megkedvelt, annál jobban észrevette arcának jóságos kifejezését.

LIBRI MAGAZIN

A Libri Magazin cikkei Hoffmannról és a Diótörőről

A cukorszilvától a kemény dióig

A 200 éves klasszikus története: Benedek Szabolcs írása a Diótörőről

Tovább a Libri Magazin cikkre

Karácsonyi ajánlatunk

Itt megtalálhatja a tökéletes ajándékot minden barátjának és családtagjának

Különleges könyvajándékok
Nézzen szét ajándékkönyves listánkban, ahol minden érdeklődéshez hoztunk különlegesebbnél különlegesebb könyveket és albumokat.

Tovább a listához

Az ünnep könyvei
Az ünnepi készülődés nélkülözhetetlen könyvei: itt minden az adventi időszakról és a karácsonyról szól.

 

Tovább a listához

Irodalmi válogatás
Akár egy könnyedebb olvasmányt, akár szépirodalmi újdonságot keres, irodalmi válogatásunkban megtalálja a tökéletes ajándékot.

Tovább a listához

Mesés karácsony
Minden gyerek mesés karácsonyról álmodik, ezért egy helyre gyűjtöttük a legjobb gyerek- és ifjúsági könyveket.

Tovább a listához

(…) idézd lelki szemeid elé utolsó karácsonyfádat, melyet tarka és szép ajándékok bőségesen díszítettek s aztán el tudod képzelni, miért állottak a gyerekek egészen elnémulva, csillogó szemmel egy helyben s miért tellett időbe, míg Marika mély sóhajjal fölkiáltott: – Milyen szép! Milyen szép!