
Mira Manek indiai gyökerekkel rendelkező, angol szerző.
Receptjei korábban megjelentek a Stylist, a Red Magazine,
az Independent, a Contry & Town Magazine,
a Healthy
Magazine, a Resident, a Waitrose Magazine és
a Women’s
Health újságok lapjain.
A Telegraph Food & Drink címlapján
Xanthe Clay ezt írta Miráról: „Manek hisz abban, hogy napjainkra a teljes
értékű indiai élelmiszerek megérkeztek a divat élvonalába. A londoni Holborn
étterem konyháján kreálta meg a sáfrányos zabkását és a csájpudingot, de a
megszokott magokat chiamaggal helyettesítette…”
A The Resident című
lapban Mark Kebble azt írta, hogy „aki a gasztronómia területén még nem ismeri
Mira Manek nevét, sürgősen tanulja meg.”
Mira számos BBC rádióműsorban
és a BBC ázsiai programjaiban is szerepelt már. Szoros kapcsolatban áll
számos jól ismert étteremmel, kávézóval és szállodával, részt vesz menüsoraik
összeállításában, nagynevű éttermi klubok és wellnessesemények háziasszonya.