2018. szeptember 29.


Egy éjjel, amikor
mindenki olvas


Két helyszín, tizenhárom program, egyetlen éjszaka

Van az évnek egy éjjele, amikor minden a könyvekről szól: ez az Olvasás Éjszakája. Szeptember 29-én két helyszínen is várjuk a könyvek szerelmeseit, hogy együtt ünnepeljük közös szenvedélyünket, az olvasást. Csatlakozzon Ön is ingyenesen látogatható programsorozatunkhoz, és találkozzon személyesen az elmúlt időszak népszerű köteteinek szerzőivel a budapesti Libri Könyvpalotában, vagy a kecskeméti Libri Könyvesboltban!

Libri Könyvpalota

(1072 Budapest Rákóczi út 12.)

Az esemény házigazdája: Pion István

15.00
Irodalmi Magazin - Az olvasás jövője - Beszélgetés az Irodalmi Magazin szerkesztőivel.
16.00
Tompa Andrea: Omerta - A 2018-as Libri irodalmi díj nyertese egy igazi nagyregény, amely az ötvenes évek Kolozsvárjára, egy fojtogató történelmi környezetbe és egy furcsa szerelmi háromszög rejtelmeibe kalauzolja el az olvasót. Vendégünk a szerző.
17.00
Kemény István - Versek jelenről, múltról és örökkévalóságról, amelyek két folyó közé ékelődve alkotnak új kontinenst egy költő életművében. A 2018-as Libri irodalmi díjak döntősével beszélgetünk új, Nílus című kötetéről.
18.00
Cserna-Szabó András: Az abbé a fejével játszik - Egy könyv, amely a Teremtéstől az Apokalipszisig kíséri végig a világ sorsát, miközben a történelem- és irodalomkönyvek lapjairól ismert figurák szegődnek útitársnak az olvasó mellé. A szerzővel Pion István beszélget.
19.00
Ungváry Krisztián: A szembenézés hiánya - Felelősségre vonás, iratnyilvánosság és átvilágítás Magyarországon 1990-2017 - Ebből a hiánypótló könyvből kiderül, hogy miért nem nyilvánosak hazánkban az ügynökakták, és hogy a rendszerváltás tényleges lezárásához szükséges számvetés elmaradása milyen következményekkel járhat. Beszélgetés Ungváry Krisztiánnal.
20.00
Nógrádi Gergely - A magyar kulturális élet egyik legsokoldalúbb alakja. Operaénekes, kántor, novella-, mese- és újságíró. Pion István legújabb novelláskötetéről beszélget a szerzővel.
21.00
Závada Péter: Je suis Amphitryon - A Trafó áprilisban mutatta be Závada Péter drámáját, amiben a klasszikus görög történet kortárs magyar művé változik. Költői nyelven énekel meg olyan súlyos témákat, amiktől a 21. században egyikünk sem függetlenítheti magát. Beszélgetés a szerzővel.
22.00
Háy Come Beck: Majdnem hangoskönyv - Beck Zoltán, a 30Y zenekar énekes-gitáros-dalszerzője és Háy János költő, író, drámaíró hangszereket és szavakat ragad magához, hogy elbontsa a határokat szépirodalom és popkultúra között. Vers-, próza- és dallamjáték sok humorral.

Libri Kecskemét Könyvesbolt

(6000 Kecskemét, Szabadság tér 1/A)

Az esemény házigazdája: Puha Éva

16.00
Bauer Barbara: Az élet hangja - Van esélyünk árral szemben úszni a történelem sodrásában? Regény egy testvérpárról, akiket a vészkorszak és Rákosi rémuralma messze sodor egymástól, és akiket éveken át csak édesapjuk búcsúajándéka köt össze egymással. Vendégünk Bauer Barbara.
17.00
Sándor Anikó - Kötetlen beszélgetés a Házasságsirató, a Tévúton, a Megbukott bűvészinasok és a Thaiföldi feleség című nagy sikerű könyvek szerzőjével.
18.00
Könyvek a történelem és az egyéni sorsok összefonódásáról, emlékezésről és kitartásról. Puha Éva az Ajvé és a Vándorhomár című regények szerzőjével, Lugosi Viktóriával beszélget.
19.00
Varró Dániel: Aki szépen butáskodik - Varró Dani fiúból apa lett, apából mesélő, de közben mindvégig gyerek maradt. Együtt indulunk el vele és fiaival anyanyelvünk különleges és rejtélyes birodalmába vezető felfedezőútjukra, amelynek keretében a szerző hozzánk is ellátogat.
20.00
Lakatos Levente - A Szigor-sorozat sikerszerzője velünk is megosztja műhelytitkait, amiknek segítségével a magyar szórakoztató irodalom valóságos jelenségévé vált.