2017. szeptember 16.


Egy éjjel, amikor
mindenki olvas


Két helyszín, tizennégy szerző, egyetlen éjszaka

Van az évnek egy éjjele, amikor minden a könyvekről szól: ez az Olvasás Éjszakája. Szeptember 16-án két helyszínen is várjuk a könyvek szerelmeseit, hogy együtt ünnepeljük közös szenvedélyünket, az olvasást. Csatlakozzon Ön is ingyenesen látogatható programsorozatunkhoz, és találkozzon személyesen az elmúlt időszak népszerű köteteinek szerzőivel a budapesti Libri Könyvpalotában, vagy a pécsi Libri Könyvesboltban!

Libri Könyvpalota

(1072 Budapest Rákóczi út 12.)

Az esemény házigazdája: Pion István

16.00
Szabó Magda életműve mindenki számára rejteget meglepetéseket. A Szabó Magda Centenárium évében, az Olvasás Éjszakája programok keretében életművéről, életéről beszélgetnek a Jaffa Kiadó vendégei. A beszélgetést Juhász Anna vezeti.
17.00
Kepes András, a hazai televíziós újságírás meghatározó alakja nagy sikerű, Libri irodalmi közönségdíjjal is kitüntetett könyve, a Világkép kapcsán mesél kontinenseken átívelő kalandjairól.
18.00
Munk Veronika, az Index újságírója a Németországban élő magyar prostituáltak mindennapjait bemutató Kéjutca című könyvének segítségével kalauzolja el közönségét egy zárt, sajátos szabályok szerint működő világba
19.00
Bódi Attila idén megjelent első regénye, a Lázadni veletek akartam a romániai rendszerváltás idejébe kalauzolja az olvasót. A regény három fiatal sorsát követi végig ebben a különleges történelmi időszakban. A szerzővel Szekeres Nikoletta beszélget.
20.00
A Scolar Live sorozat első három női szerzője, Herczeg Szonja, Patak Márta és Ferencz Mónika beszélget a kortárs irodalom formáiról és lehetőségeiről.
21.00
Tisza Kata mintegy tíz év kihagyás után tért vissza Akik nem sírnak rendesen című kötetével, ami hamar a közönség kedvencévé vált. Czutor Zoltánnal beszélgetnek az irodalom, a zene és a művészetterápia határairól.
22.00
Kamarás Iván és Fenyő Iván előadásában a magyar irodalom egy legendás barátsága elevenedik meg. Az idén 200 éve született Arany János, valamint Petőfi Sándor levelein keresztül nemcsak két korszakos géniusz mindennapjaiba nyerhetünk betekintést, hanem egymás iránt érzett rajongásukat, és korántsem felhőtlen viszonyukat is közelebbről megismerhetjük.

Libri Pécs Könyvesbolt

(7621 Pécs Irgalmasok utcája 6.)

Az esemény házigazdája: Palotai Tamás

15.00
Bernáth József - könyvbemutató és dedikálás
Magyarország egyik legnépszerűbb séfje elhozza nekünk eddigi könyveit, amikből mindenki hasznos tippeket meríthet és a konyhája valódi mesterévé válhat. Könyvbemutató és dedikálás a szakácsmesterrel, aki stílust vitt a főzés tudományába.
16.00
Utazás a kuflik országába
Ki ne ismerné a kuflikat? Mindenki tudja már, kik ők. Egész nap hempergőznek, bukfenceznek és heverésznek. De mi történik akkor, ha jön egy hatalmas eső, és elárasztja a rétet? Többek közt ez is kiderül A kuflik és a nagy eső című bábmeséből, amelyre minden kedves gyereket szeretettel várunk, és természetesen szüleiket is. A bábozás után kreatív kézműves foglalkozással is készülünk!
17.00
Fábián Janka számos hazai bestseller szerzőjeként boszorkányságról, női hősökről és történelmi korokon átívelő szerelmekről mesél az érdeklődőknek.
18.00
Homonnay Gergely Puszi, Erzsi című könyve hónapok óta vezeti az eladási listákat. A szerző sikereiről, és nem utolsó sorban a világuralomra törő macskák mindennapjairól árul el műhelytitkokat.
19.00
Dombóvári István, a stand-up comedy hazai fenegyereke idén megjelent könyvéről, a Félkövérről, valamint a kilókkal folytatott hősies viadalának kulisszatitkairól mesél.