Szoktál eredeti nyelven olvasni?
Igen. Gyakorlásnak is kiváló és a magyar fordításra sem kell várni, ami sok esetben elhúzódik egy-egy sorozat folytatásánál.
Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?
Mielőtt elkezdek olvasni, mindig megnézem, hogy milyen terjedelmű az a könyv, amihez épp hozzákezdek, de a történet végébe sose olvasok bele.
Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?
Persze, a kedvenceimet többször újraolvasom. A Harry Potter sorozatot minden évben előveszem és újra végigolvasom.
2 999 Ft helyett
2 849 Ft
5 %

Nevermoor 1. – Morrigan Crow négy próbája

Mielőtt olvastam volna a könyvet nagyon sok pozitív véleményt hallottam róla, sőt, rengeteg kritikában az új Harry Potterként aposztrofálták. Mint hard core HP-fan kíváncsivá tettek, vajon tényleg annyira jó-e ez a könyv, mint Rowling regényei? A Nevermoor egy igazán vidám, rengeteg szerethető karakterrel teli regény, pedig a fülszöveg nem pont ezt a hangulatot sugallja. Adott egy 11 éves kislány, aki az emberek szerint minden baj hozója. Morrigan elátkozott gyermek, amiért Napszálltakor született. A történet akkor kezdődik igazán, amikor főhősünket egy rejtélyes vörös hajú férfi becsempészi Nevermoorba, és annak érdekében, hogy a városban maradhasson, ki kell állnia 4 próbát. A regény története izgalmas és feszült helyzetekkel teli, olyannyira, hogy nem is akartam félbehagyni az olvasást. A Nevermoor bővelkedik titkokban, váratlan fordulatokban és humoros párbeszédekben, a főszereplők pedig egy olyan hotelben élnek, ahol a csillár maga változtatja meg az alakját, és ahol a házvezető egy óriás beszélő macskarizma. Kellhet ennél több egy jó fantasy-hoz?

3 390 Ft helyett
3 220 Ft
5 %

Ingovány

Eddig főleg csak női szerzőktől olvastam skandináv krimiket, ezért úgy gondoltam ideje váltani. Hjorth és Rosenfeldt egy aprólékosan kidolgozott, minden részletre odafigyelő, feszült hangulatú krimivel indították a Sebastian Bergman sorozatukat. A regény erőssége, hogy nemcsak a főszereplő szemszögéből követhetjük a történetet, az írópáros jó érzékkel vált és helyezi a középpontba a nyomozócsapat egyes szereplőit, így ahogy haladunk a történetben, megismerjük az egymáshoz fűződő viszonyukat, az elhallgatott titkaikat. A történet egy pörgős, néhol igen véres skandináv krimi, aminek a hangulata nem ereszti az olvasót, és amikor azt hisszük, hogy már mindenre fény derült és tudjuk, ki a gyilkos, akkor következik egy újabb csavar és újra elölről kezdhetjük a nyomok felgöngyölítését.

Ismerd meg Zsoldi Gabriella többi kedvenc könyvét is (10)