Mi alapján választasz könyvet?
Fontos számomra a külső megjelenés is, "szakmai" szemmel nézem a borítót és a kivitelezést (grafikusi végzettség), fontos, hogy első ránézésre megfogjon a grafika. Emellett természetesen a baráti és vásárlói ajánlások is.
Hátralapozol, hogy tudd, mi lesz a vége?
Könyvsorozatok egy-egy köteténél sajnos szinte mindig, de aztán előjön a "jófiú" énem, és visszatérek az aktuális szakaszhoz.
3 490 Ft helyett
3 315 Ft
5 %

Találkozzunk Toscanában!

Igazi könnyed, nyári olvasmány, ami szórakoztató, humoros, és egyszerre hat több érzékszervre: ízek, színek, művészetek, családi dráma... kell ennél több? A szakítás utáni élményeket és újrakezdést végre egy férfi, Paul Stuart szemszögéből láthatjuk, aki szomorúságát feledve, egy sárga buldózerre (mi másra?!) pattanva járja végig a toszkán falvakat, hogy új, gasztronómiai könyvét befejezhesse, azonban ahogy az már csak lenni szokott, az út nem várt fordulatokkal lepi meg. Garantáltan becsempészi az olasz életérzést és az aranyló napsugarakat a lelkünk mélyére! Várom már Paul következő kalandjainak megjelenését is!

3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

Patrick Melrose 1.

Az élet nem fenékig rózsabimbó... se nem datolya, de csupa szer... És ki tudhatná jobban ezt, mint modernkori antihősünk, a sznobizmus és az ebből fakadó kegyetlenség hanyatló világában felnövekvő Patrick Melrose, aki szadista, pedofil apja tettein felcseperedve a kemény drogok világába menekül. "Tehát csak egy drogos fiú mindennapjairól szól a történet? Áh, ilyet már annyit láttunk, olvastunk!" Pedig sokkal többről van szó: a történet több szálon indul el, különböző személyiségek lélekdarabkáiból rakhatjuk össze azt a törött világképet és sérült lelki világot, mely ellen a gazdagság sem jelenthet megoldást. Vajon sikerül Patricknek megmenekülnie, valamint meg tud majd valaha is bocsátani az időközben elhunyt édesapjának? Kíváncsian várom a második kötetet!

2 799 Ft helyett
2 659 Ft
5 %

Gyilkosság az Orient expresszen

Először fejtörést okozott, hogyan is ajánlhatnám Agatha Christie életének egyik főművét, amikor valószínűleg már egy sokak által kedvelt és ismert regényről van szó, egy-egy korábbi kiadás jó néhány otthoni könyvespolcon fellelhető. Ajánljam a magyar történetszál miatt? Vagy azért, mert számtalan feldolgozást megélt? Aztán mégis, az újraolvasásnál rádöbbentem, hogy mennyire időtálló még ma is az "Orient." Hiszen amíg az emberek lelkében ott lapulnak többek között olyan alapvető érzések, amik tulajdonképpen az embert emberré teszik, mint például a kíváncsiság, az elragadtatás, az irigység, az igazságvágy; amíg dolgoznak még azok a kis szürke agysejtek, addig bizony Miss Christie munkássága sem fog soha eltűnni a lehetséges olvasmányok kínálatából, szórakoztató élményt fog nyújtani fiataloknak és idősebbnek egyaránt. A havazás miatt megszakadt vonatút és az emiatt félig-meddig máshogy tervezett gyilkosság története tökéletes választás egy hideg, bekuckózós estére is. Ráadásul ezúttal szerintem egy különösen szép borítótervezéssel veheti kézbe az Olvasó "a krimi királynőjének" ezen gyöngyszemét, az újonnan megjelenő sorozat végre egységesített, elegáns, letisztult formajegyekkel rendelkező többi kötetével együtt.

3 299 Ft helyett
3 134 Ft
5 %

Boszorkányok

A boszorkányokról valószínűleg mindenkinek él egy kép a fejében. Nos, ha félelmetes, csúnya, gonosz, kopasz teremtményeknek képzeled őket, akik kedves, öreg néni álcát húznak, hogy megtévesszenek, ez a könyv kötelező olvasmány számodra. A már megszokott "dahl-i groteszk" természetesen itt is feltűnik, a "Meghökkentő mesék" után valószínűleg az egyik legsötétebb történet a jó öreg Roald bácsitól, néhol morbid humorával megbűvölve a már felnőtt olvasókat is, ráadásul ezúttal Quentin Blake varázslatosan frappáns, lenyűgöző illusztrációival.

Kis tüzek mindenütt

A nagycsaládos, idilli környezetben élő Elena Richardson és bérlője, a gyermekét egyedül nevelő, a fényképészet szenvedélyének hódoló Mia kapcsolatát ismerhetjük meg a könyvből. Mintha egy csoportkép szereplőit vennénk sorban szemügyre, úgy rajzolódnak ki előttünk a karakterek jellemvonásai. Vajon tényleg lebontható minden helyesre és helytelenre, vagy a dolgok olykor összemosódnak, mint a vízbe mártott ecset festékmaradványai? Vajon tényleg minden szabályozható és tökéletesen elrendezhető, mint Shaker Heights lakóinak látszólagos életében? A szerző, Celeste Ng mesterien bánik eszközeivel, akárcsak Mia a fényképezőgéppel: tudják mindketten, hogy mikor miket kell összemosni, vagy éppenséggel fókuszba állítani és kontrasztokkal kiemelni.

2 950 Ft helyett
1 770 Ft
40 %

Doppler

Sokunk fejében megfordulhatott már, vajon milyen lehet kitörni a szokásos mókuskerékből, felhagyni mindenféle társadalmi elvárással és visszatérni a természethez. Kissé antiszociális főhősünk, Doppler ráadásul ezt nem is akárhogy teszi: "okoskodó" családtagjait egy általa elárvátlanított rénszarvasborjú, Bongó személyére cseréli, és így éli mindennapjait olykor 1-2 váratlan vendég, mint például egy béketábort szervező burzsuj vagy egy mindenhova "magot lövő" tolvaj társaságában. Egyvalami, az emberiség legnagyobb értéke azonban semmiképp nem hiányozhat a boldog élethez: a zsírszegény tej.

3 290 Ft helyett
3 125 Ft
5 %

A szerelemről és más démonokról

Az első Márquez-könyvem, bár a "Száz év magány" kötelező olvasmány lett volna az egyetemen. Vajon tényleg a szerelem a legnagyobb démon földi életünkben? Vagy a szerelem csak a szieszta idején, a narancsfák árnyékában meghúzódó testi vágy megnyilvánulása lenne? Varázslat, amely épp úgy veszetté tesz tizenéves leányokat, mint ahogy őrület és bűntudat keverékébe kerget idősödő papokat? Modernkori mese felnőtteknek, amelynek ugyan nem a szokásos "happy end" a vége, de a hosszú, vörösesszőke hajú tündérleány, a szerelméért nehéz akadályokat leküzdő főhős, a jó szándékú, segítőkész öreg, és a püspöki ruhába bujtatott zöldszemű ördög is megjelenik a sok ősi varázslat és babona mellett. Annyira magával ragadott az egész, hogy a szerző további műveihez is meghozta a kedvem. A szerelem után jön egy "kis" magány?

Oz, a nagy varázsló

Óz, a nagy varázsló. Végzősként fedeztem fel ismét, amikor illusztrációkat készítettem hozzá, és felnőttként is teljesen elvarázsolt. Mert hiszem, hogy egy-egy »gyerekkönyv« nem csak a 12 év alatti olvasóknak való. Mindenkinek van egy olykor szép, olykor hiányos, megrongálódott sárgaköves útja, amelyen végigkísérik a barátok, természetesen alkalomadtán a gonosz Nyugati Boszorkány is felbukkan. No, meg Óz... Egyszerűen maga a tündérmesébe bújtatott élet.

Ismerd meg Szücs Dániel Oszkár többi kedvenc könyvét is (10)