Miért ezt a témát választottad?
Egy kislány édesanyjaként nagyon sok gyerekkönyv megfordul a kezeim közt. Mindig örülök neki, ha találok valami újat, izgalmasat, ami nemcsak a lányomat köti le, de én is élvezettel mesélem neki.
Mi alapján választasz könyvet?
Fontos a személyes ajánlás, a borító és a téma is.

Göröngyös Úti Iskola - Helló, felség!

A Göröngyös Úti Iskola első osztályának kalandjai minden kisdiák számára érdekesek, a gyerekek könnyen magukra ismernek. Jó példát mutatnak, de nem erőltetetten, hanem kedvesen és szórakoztatóan. A Hello, felség! című epizódban feltűnik egy új diák, aki furcsán viselkedik, és még furcsábban öltözködik. Először kiközösítik, aztán befogadják, végül megszeretik. A suli diákjai pont annyira átlagosak és különlegesek, mint bármely más iskolában, tanulságként pedig levonhatjuk, hogy a gyerekek itt is sokkal rugalmasabbak és befogadóbbak, mint felnőtt társaik. Kertész Erzsi gyerekkönyvei mindig egyfajta otthonosságérzetet adnak, olyan, mintha a saját gyerekeink történeteit olvasnánk.

2 750 Ft
2 612 Ft
5 %

Mesék a felnőtté válásról

Hét éves a lányom, hét éve minden este mesélek. Hiszek benne, hogy a mesék segítik a gyerekeket abban, hogy ha valami rossz történik velük, azt csak egy múló állapotnak tekintsék, hiszen ők is hősök, és a hétfejű sárkányt minden mesében legyőzi a jó. De nekünk, felnőtteknek ki mesél? Sikeresen átmentünk a próbákon? Kézben tartjuk a saját életünket? Felelősséget tudunk vállalni önmagunkért és másokért? A világ mesekincstárában a felnőtté válás a leggyakoribb téma. Mára eltűntek a beavatási szertartások, a rítusok, amelyek a fiatalokat segítették a legnehezebb határ átlépésében, a felnőtté válásban. Boldizsár Ildikó meseválogatása bemutatja, hogy a világ minden táján hasonló nehézségeket élnek meg a fiatalok, kedvesen és szórakoztatóan mesél a felnőtté válás problémáiról: az útnak indulásról, a szülőkről való leválásról, a közösségek megtalálásáról, az intimitásról, az elköteleződésről. Ajánlom minden férfinak és nőnek, felnőttként, gyerekszívvel.

3 499 Ft
3 324 Ft
5 %

A kuflik és a mohamanyi

Dániel András kuflijai egyedülállóak a mai mesefigurák között. Bármilyen furcsán is hangzik, de a gyerekek azonosulni tudnak ezekkel a bizarr lényekkel, hiszen pont úgy viselkednek, mint ők maguk: néha kalandra vágynak, néha lustálkodni szeretnének, néha bátran viselkednek, néha pedig nagyon megijednek, néha kifejezetten kedvesek a többiekkel, néha pedig szeszélyesek és gorombák. A könyv nagy erőssége a humora. A kuflik persze önmagukban is viccesek, de a körülöttük folyton csivitelő háttérszereplők nem csak a lányomat szokták megnevettetni, hanem gyakran engem is.

1 990 Ft
1 890 Ft
5 %

Lengemesék - Nádtengeri Nyár

Ritkán, de szerencsére egyre gyakrabban találkozhatunk olyan mesekönyvekkel, amik képesek felvenni napjaink ritmusát. Nem ragaszkodnak a régi, jól bevált panelekhez, hanem mernek újítani, alkalmazkodni, fejlődni. A könyv pörgős, izgalmas, friss és frappáns, olyan ötletekkel, amiktől olykor nem csak a kicsiknek, nekünk is leesik az állunk. A gyerekek egyedi gondolkodását, és ebből fakadó találékonyságukat ünnepli ez a nagyszerű mesekönyv.

2 900 Ft
2 755 Ft
5 %

Barni, a szuperhős

Amikor ezt a könyvet olvastuk, a kislányom már nem húzta az időt lefekvés előtt, hanem kifejezetten várta az esti mesét. Ez a csodálatos történet képes a gyerekek nyelvén megfogalmazni a gyász, az igazságosság, és a feloldozás bonyolult fogalmait - nem kerüli meg a világ nehéz kérdéseit, inkább közelebb hozza őket a kicsikhez.

2 950 Ft
2 802 Ft
5 %

A Graffaló

A Graffaló azért az egyik kedvenc gyerekkönyvem, mert vicces, okos és nevetve tanít meg az élet nagy dolgaira. És angolul is nagyon jó!

2 250 Ft
2 137 Ft
5 %

Ismerd meg Sándor Gabriella többi kedvenc könyvét is (10)