Miért ezt a témát választottad?
Egy kislány édesanyjaként nagyon sok gyerekkönyv megfordul a kezeim közt. Mindig örülök neki, ha találok valami újat, izgalmasat, ami nemcsak a lányomat köti le, de én is élvezettel mesélem neki.
Mi alapján választasz könyvet?
Fontos a személyes ajánlás, a borító és a téma is.
4 299 Ft helyett
4 084 Ft
5 %

Swing time

Zadie Smith könyve a zenéről, az identitásról, de legfőképpen a táncról szól. Egy barátság története, ami Nyugat-Londonban kezdődik és Gambiában folytatódik. A táncon keresztül megismerjük két eltérő tehetségű, de azonos érdeklődésű lány életútját. A regény szembeállítja a nyugati, jóléti társadalmat a harmadik világgal, megmutatja, hogy mi történik akkor, ha nem a saját, hanem mások életét éljük, merre terelnek a gyökereink és hogyan befolyásolják életutunkat kötődéseink. Zadie Smith önéletrajzi ihletésű könyve azért is fogott meg, mert az én korosztályom, ugyanazokon a zenéken és táncokon nőttünk fel, illetve Nyugat-Afrikában a barátaim példáján keresztül én is megtapasztaltam, hogy milyen érzés az, amikor nem vagy elég fehér vagy fekete, ahhoz hogy valahova igazán befogadjanak.

3 590 Ft helyett
3 410 Ft
5 %

Göröngyös Úti Iskola - Helló, felség!

A Göröngyös Úti Iskola első osztályának kalandjai minden kisdiák számára érdekesek, a gyerekek könnyen magukra ismernek. Jó példát mutatnak, de nem erőltetetten, hanem kedvesen és szórakoztatóan. A Hello, felség! című epizódban feltűnik egy új diák, aki furcsán viselkedik, és még furcsábban öltözködik. Először kiközösítik, aztán befogadják, végül megszeretik. A suli diákjai pont annyira átlagosak és különlegesek, mint bármely más iskolában, tanulságként pedig levonhatjuk, hogy a gyerekek itt is sokkal rugalmasabbak és befogadóbbak, mint felnőtt társaik. Kertész Erzsi gyerekkönyvei mindig egyfajta otthonosságérzetet adnak, olyan, mintha a saját gyerekeink történeteit olvasnánk.

2 790 Ft helyett
2 650 Ft
5 %

A kuflik és a mohamanyi

Dániel András kuflijai egyedülállóak a mai mesefigurák között. Bármilyen furcsán is hangzik, de a gyerekek azonosulni tudnak ezekkel a bizarr lényekkel, hiszen pont úgy viselkednek, mint ők maguk: néha kalandra vágynak, néha lustálkodni szeretnének, néha bátran viselkednek, néha pedig nagyon megijednek, néha kifejezetten kedvesek a többiekkel, néha pedig szeszélyesek és gorombák. A könyv nagy erőssége a humora. A kuflik persze önmagukban is viccesek, de a körülöttük folyton csivitelő háttérszereplők nem csak a lányomat szokták megnevettetni, hanem gyakran engem is.

2 950 Ft helyett
2 802 Ft
5 %

Barni, a szuperhős

Amikor ezt a könyvet olvastuk, a kislányom már nem húzta az időt lefekvés előtt, hanem kifejezetten várta az esti mesét. Ez a csodálatos történet képes a gyerekek nyelvén megfogalmazni a gyász, az igazságosság, és a feloldozás bonyolult fogalmait - nem kerüli meg a világ nehéz kérdéseit, inkább közelebb hozza őket a kicsikhez.

2 999 Ft helyett
2 849 Ft
5 %

Berzsián és Dideki

Harmadszorra olvasom a könyvet 7 éves lányomnak. Imádja Berzsiánt, Zsebenci Klopédiát és Sróf mestert. A gyerekirodalom remeke, az egyik legjobb szókincsfejlesztő könyv, a magyar nyelv sokszínűségét talán ezzel lehet a legjobban bemutatni. Elképesztő a humora és csodálatos szófordulatokkal van tele. Az emberi érzelmek jó dolgok, még akkor is ha néha saját magunkat sem értjük. Lehetünk dühösek, szomorúak, irigyek, megbocsátók, kedvesek, nagylelkűek és bátrak, aztán megint dühösek, de a legfontosabb: a barátság mindenek felett. Berzsián és társai életre nevelnek.

3 499 Ft helyett
3 324 Ft
5 %

Mesék a felnőtté válásról

Hét éves a lányom, hét éve minden este mesélek. Hiszek benne, hogy a mesék segítik a gyerekeket abban, hogy ha valami rossz történik velük, azt csak egy múló állapotnak tekintsék, hiszen ők is hősök, és a hétfejű sárkányt minden mesében legyőzi a jó. De nekünk, felnőtteknek ki mesél? Sikeresen átmentünk a próbákon? Kézben tartjuk a saját életünket? Felelősséget tudunk vállalni önmagunkért és másokért? A világ mesekincstárában a felnőtté válás a leggyakoribb téma. Mára eltűntek a beavatási szertartások, a rítusok, amelyek a fiatalokat segítették a legnehezebb határ átlépésében, a felnőtté válásban. Boldizsár Ildikó meseválogatása bemutatja, hogy a világ minden táján hasonló nehézségeket élnek meg a fiatalok, kedvesen és szórakoztatóan mesél a felnőtté válás problémáiról: az útnak indulásról, a szülőkről való leválásról, a közösségek megtalálásáról, az intimitásról, az elköteleződésről. Ajánlom minden férfinak és nőnek, felnőttként, gyerekszívvel.

2 900 Ft helyett
2 755 Ft
5 %

Lengemesék - Nádtengeri Nyár

Ritkán, de szerencsére egyre gyakrabban találkozhatunk olyan mesekönyvekkel, amik képesek felvenni napjaink ritmusát. Nem ragaszkodnak a régi, jól bevált panelekhez, hanem mernek újítani, alkalmazkodni, fejlődni. A könyv pörgős, izgalmas, friss és frappáns, olyan ötletekkel, amiktől olykor nem csak a kicsiknek, nekünk is leesik az állunk. A gyerekek egyedi gondolkodását, és ebből fakadó találékonyságukat ünnepli ez a nagyszerű mesekönyv.

2 490 Ft helyett
2 365 Ft
5 %

A Graffaló

A Graffaló azért az egyik kedvenc gyerekkönyvem, mert vicces, okos és nevetve tanít meg az élet nagy dolgaira. És angolul is nagyon jó!

Ismerd meg Sándor Gabriella többi kedvenc könyvét is (10)


ChatBot