Mi alapján választasz könyvet?
Általában tornyosulnak az asztalomon és a kívánságlistámon azok a könyvek, amikkel tudom, hogy még tartozom magamnak. Ezek a legtöbbször kedvenc szerzőim olyan könyvei, amiket még nem olvastam, illetve a barátaim által ajánlott darabok.
Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?
Minden nyáron elolvasom a Harry Potter-sorozat mind a hét kötetét. Ez afféle éves rituálé nálam.
Mi volt az a könyv, ami eddig a legnagyobb hatással volt rád?
George Orwell: 1984
3 990 Ft helyett
3 790 Ft
5 %

Az eltemetett óriás

Szépirodalom fantasy-rajongóknak, és fordítva. A tavalyi év irodalmi Nobel-díjasa utolsó regényében egy olyan korba és vidékre vezet el bennünket, amelyről a történelemkönyvek helyett csak poros legendáriumok megbízhatónak korántsem mondható, de annál festőibb és izgalmasabb beszámolóira hagyatkozhatunk. A történet a koraközépkori Britannia ködös erdeiben, egy a szászok és britonok háborúi által megtépázott, titkoktól és feledésre ítélt emlékektől nyüzsgő vadonban kel életre. Egy olyan vidéken, ahol az ember csak önmagára számíthat, mégis folyton másokra van utalva, ahol az éjszaka sötétjében képzelt és valós szörnyetegek motosznak, és ahol utazni nem kikapcsolódás vagy szórakozás, hanem merész vállalkozás, ami minden az otthon biztonságától távolító lépéssel egyre veszélyesebbé válik. A regény nyelvében és történetszövésében is érzékelteti, hogy a modern világ vívmányait messze megelőző korban mennyivel lassabban folyt az idő: volt idő beszélni, gondolkodni, emlékezni. A könyv már az első oldalakon felveszi egy komótosan hömpölygő folyó ráérős, állandó sebességét. Miközben olvassuk, mégsem unatkozunk, hanem hozzálassulunk mi is, és végig biztos kezekben érezzük magunkat, mert tudjuk, hogy a történet előbb-utóbb megérkezik oda, ahová természetes sodra viszi, nekünk csak élveznünk kell az utazást.

3 490 Ft helyett
3 315 Ft
5 %

Az éjfél gyermekei

Salman Rushdie olvasását annak idején az egyik egyetemi tanárom kötelezően ajánlotta. A szerző kettős identitása (indiai-angol) összes könyvében egzotikus, mégis organikus kohéziót alkot, ami talán Az éjfél gyermekeiben érhető tetten a legkönnyebben. Sűrű szöveg, az ember olvasás közben úgy érzi magát, mintha a regény helyszínéül szolgáló Bombay zsúfolt, színes, hangos utcáin kellene átverekednie magát. Kihívás és kaland egyszerre.

3 750 Ft helyett
3 562 Ft
5 %

Dióhéjba zárva

A kortárs angolszász irodalomra jellemző letisztult nyelvezettel írt, a feszes cselekményt és tűpontos hasonlatokat mesteri ügyességgel adagoló könyvnek már a felütése is zseniális. „Itt vagyok hát, fejjel lefelé egy nőben.” Az elbeszélő egy, az anyja hasában fejlődő magzat, aki helyzetéből fakadóan igen sajátos szemszögből vizsgálja a környezetét. Amikor pedig rájön, hogy anyja és annak szeretője mire készül, a kényelmes, puha, dióhéjnyi otthon egy csapásra börtönné változik.

Ismerd meg Paál János többi kedvenc könyvét is (9)

Eredeti ár: 3 999 Ft
Online ár: 3 799 Ft
Kosárba
Törzsvásárlóként:
379 pont

ChatBot