Miért szeretsz olvasni?
Viszonylag kevés dolog van az életben, amit kizárólag önmagáért szeretünk. Az olvasás az egyik ilyen dolog.
Rajta hagyod a kezed nyomát a könyvön (belefirkálsz, véletlenül leöntöd, leeszed, egyéb barbárság)?
Párhuzamosan mindig több könyvet olvasok, ezért az épp pihenősoron lévőknek behajtom az utolsó elolvasott oldalát. És mindig leveszem a védőborítót: egy épen maradt borítót bármikor vissza lehet tenni egy sérült könyvre.
Volt olyan könyv, amit többször elolvastál?
Rendszeresen újraolvasok könyveket. A legnagyobb felfedezés Jókai volt. Kár, hogy általános iskolában inkább csak traumatizálásra használták és használják.
3 999 Ft helyett
3 799 Ft
5 %

Suttree

A Suttree-t olvasni olyan, mint egy végtelenítve zakatoló Tom Waits lemez mellett átaludni az éjszakát. Álomszerű látomások, tele jobb sorsra érdemes csavargókkal, tragikus számkivetettekkel és szerethető különcökkel. Amikor épp émelyegni kezdenénk a whiskyszagtól, egy pillanatra feldereng a távolban egy jobb élet reménye. Aztán kezdődik a lemez elölről. Lassan érdemes olvasni és közben minden szavát ki kell élvezni. Cormac Mccarthy mágikus nyelvezetét Greskovits Endre olyan közel hozta a magyar olvasókhoz, mint azelőtt még senki.

3 499 Ft helyett
3 324 Ft
5 %

Vádirat

Ahogy egyre több könyv jelenik meg Észak-Koreáról, úgy kell ráébrednünk, milyen keveset tudunk erről a hermetikusan elzárt világról. A kötelezők persze ott vannak a hírekben: az atomkísérletek, a gátlástalan propaganda, a városnyi méretű munkatáborok. Pan-Dji (magyarul: Szentjánosbogár) abban segít, hogy szövegei pislákoló fényében meglássuk egy huszonötmilliós nemzet hétköznapjait, benne bűnösökkel, ártatlanokkal és egy túlélésre berendezkedett társadalommal.

4 490 Ft helyett
4 265 Ft
5 %

A természet feltalálója

Képzeljünk el egy jó fantáziával megáldott, állami szférában dolgozó bányamérnököt. Még nincs 30 éves, amikor felmondja biztos állását, hogy aztán végigevezzen az Amazonason, megmássza a Föld legmagasabbnak gondolt pontját, és eközben találmányaival megágyazzon a következő 200 év tudományos felfedezéseinek. Ha ma élne Alexander von Humboldt, ez az egyszerre bámulatos és elviselhetetlen géniusz, a leveleit már a Marsról küldené.

3 299 Ft helyett
3 134 Ft
5 %

Sinistra körzet

Bodor világa olyan, mint egy dohos pincében eltöltött novemberi klubdélután: az embernek ötlete sincs, hogyan csöppent oda, mit keres ott, és hogy miért nem ment még mindenki haza. És legfőképp azt nem érti, hogy mindezek ellenére titkon miért érzi magát mégis egész tűrhetően.

Ismerd meg Frauenhoffer P. György többi kedvenc könyvét is (10)