Villányi Attila

Kémia 9. - Általános kémia - Kerettanterv 2012

műszaki könyvkiadó kft.  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  176 oldal

A Műszaki Könyvkiadó az elmúlt években útjára indított egy új kémia-tankönyvcsaládot. A tankönyvek szerzője Villányi Attila, akinek korábbi könyvei, feladatgyűjteményei jól ismertek és nagy népszerűségnek örvendenek. Ebben a tankönyvcsaládban jól átgondoltan ötvöződik a korszerű ismeretanyag és a differenciált oktatás lehetősége. Az évek hosszú során kipróbált és bevált didaktikai megoldások, az újító szellem, a kémiaoktatás jövőjéért érzett felelősség.
A tankönyvsorozat első két kötete a Bevezetés a kémiába és a Szervetlen kémia az általános iskolák - vagy hat- és nyolcosztályos gimnáziumok - számára, míg a harmadik és negyedik kötet, az Általános kémia és Szerves kémia a középiskolák számára íródott. A két középiskolás kötet sorrendje tetszőlegesen megválasztható, az iskola tanterve határozhatja meg, hogy melyik könyvet használják a 9. és melyiket a 10. osztályban.
Az Általános kémia című kötet négy nagy fejezetből áll. Az első fejezet részletező és sok ismétlést tartalmaz, elsősorban azok számára ajánljuk teljes terjedelmében, akik a tankönyvcsalád két első kötetét nem használják, és alaposan át akarják ismételni a korábbi tananyagot. A második fejezetben a kémiai reakciók általános jellemzésével foglalkozik a szerző, míg a harmadik fejezet a legfontosabb reakciótípusokat veszi sorra. A negyedik fejezet az elektrokémiai ismereteket tárgyalja, Minden leckét és fejezetet átgondolt, didaktikusan szerkesztett összefoglalás zár le.
A könyv jól elkülöníthetően két részre tagolódik. A normál betűvel szedett részek képezik a törzsanyagot, ami az átlagos középiskolások számára szükséges ismereteket tartalmazza és a középszintű érettségihez elegendő tudásanyagot nyújt. Az apró betűvel szedett kiegészítő részek az érdeklődő, kémiából továbbtanuló vagy emelet szintű érettségire készülő diákok számára jelentenek többletinformációt.
A tankönyvcsalád szakmai minőségét jól jelzi, hogy a korábbi kötetek a VI. budapesti nemzetközi könyvfesztivál tankönyv kategóriájának fődíját, valamint a HUNGARODIDACT Kiállítás arany- és bronzdíját nyerték el.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 890 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó műszaki könyvkiadó kft.
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:176
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly300 gr
ISBN9789631643367
Árukód2384616 / 1117668

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 890 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Carley Fortune: Várlak a tónálCarley Fortune: Várlak a tónál