Vadas Norbert  |  Vadas-Rétfalvi Renáta

A valóság megismerése - Henri Bergson és a védikus hagyomány módszertanának szintézise

danvantara kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  239 oldal

Az ember a legtökéletesebb eszköz a tudat kifejezésére, mivel képes az önmegvalósításra és az Igazság felismerésére az érzékszervekkel felfogható jelenségeken túl is. A hétköznapi észlelés, az értelem és a logika nem elégséges eszközök, hogy mélységében megismerhessük a világot, annak forrását s e kettő valódi kapcsolatát. Az emlékezet, a képzelet és az intuíció segítségével megérthetjük és befogadhatjuk a természeti törvényeket, és belső fejlődésre használhatjuk e titokzatosnak látszó erőket.
Mivel a tudat az élethez hasonlóan osztatlan és egységes, éppen ez az oka, hogy az értelem felosztó, mennyiségközpontú módszere nem elégséges ezek vizsgálatához. Az intuíció által feltárt valóságot nehéz mentálisan lekövetni, azonban a valóság szeretete, a megértés és átélés szándéka lehetővé teszi, hogy összekapcsolódjunk egy elmén túli észleléssel. Ennek valóságértéke és harmóniája folyamatosan megérint és hat ránk, mivel ez a középponti tudatosságnak az anyagon átszűrődő igazsága. Az intuíció révén objektíven tájékozódhatunk a valóságról, s beléphetünk az élet belső lényegébe.
Bergson nézeteit és a védikus filozófiai hagyatékot alapul véve egy átfogó gondolatrendszert, a gyakorlatba átültethető és megtapasztalható tudást találunk, mely az élet egészét felöleli, s melynek révén mélyebben megérthetjük és szisztematikus átalakíthatjuk önmagunkat, hogy közelebb kerüljünk a teljességhez. Mind Bergson, mind az ősi hagyomány utat mutat és eszközöket ad, melyek elvezethetnek az igazsághoz, lehetőséget biztosítanak a megismerésre, továbbá inspirációt és magabiztosságot nyújtanak, hogy létezik közvetlen találkozás a valósággal - mindezt egymást kiegészítő és felerősítő módon teszik, hogy elősegítsék a teljeskörű tapasztalást.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 740 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó danvantara kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:239
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly306 gr
ISBN9786150186924
Árukód2776003 / 1220188

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 740 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Huszti Gergely: Adria CsillagaHuszti Gergely: Adria Csillaga