Ungváry Krisztián

Budapest ostroma

corvina kiadó kft  | 2016  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  364 oldal

Ungváry Krisztián hadtörténész munkája a megjelenésekor, 1998-ban, hatalmas űrt töltött be. Több mint fél évszázaddal a drámai események után ez volt az első átfogó, ideológiai felhangok nélküli, hiteles és olvasmányos monográfia e mindmáig sokakat érdeklő és foglalkoztató témáról.
A kötet a korabeli levéltári források mellett számos, eddig ismeretlen visszaemlékezést idéz és hasznosít. A műben szerencsésen ötvöződik a mikrotörténetírás célkitűzése és a háború nagyobb összefüggéseinek mélyebb bemutatása, plasztikus képet kap az olvasó a hadműveletek napi változásairól, a lakosság életéről, szenvedéseiről, a kegyetlenkedésekről és az élet újraindulásáról. Az olvasó utcáról-utcára, sőt olykor szinte házról-házra követheti végig a főváros ostromának menetét.
Hetvenöt, nagyobb részben eddig még nem publikált korabeli fotó, tizennégy szöveg közti és egy kihajtható, színes áttekintő térkép illusztrálja az elmondottakat és magyarázza a hadi eseményeket.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó corvina kiadó kft
Kiadás éve2016
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:364
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly840 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
ISBN9789631361155
Árukód2235148 / 1089827

Vásárlói értékelések, vélemények

(5 vélemény)
Szolnok Könyvesbolt
2013. 05. 30.

Kiváló, részletes kutatásokon alapuló történelmi munka a második világháború egyik legnagyobb városostromáról. A könyv a mellett, hogy részletekben és adatokban gazdag, olvasmányos, érthető stílusban íródott, ezért a témában kevésbé jártas olvasók is nyugodtan kezdjenek bele, nem fogják megbánni. A csata menetének leírását rengeteg visszaemlékezés teszi még érdekesebbé, e mellett térképmelléklet is található a könyvben. Alapmű a második világháború egyik legfontosabb csatája iránt érdeklődőknek.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén