Tóth Máté

Fordulat

boreas  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  728 oldal

A klímaváltozás, a világjárvány, a bevándorlás, valamint a digitalizáció, a tudományos és technológiai forradalom, tehát az archaikus és a futurikus egyaránt egészen új típusú kihívások elé állítanak minket. Ezek a rég meghaladott keretek, toposzok által többé már nem válaszolhatók meg. Átalakulóban vannak a képzeteink; a nemzet, állam, jog, társadalom alapvető intézményei pedig támadás alatt állnak. A hatalmas változások dinamizmusa, a tett maximuma iránti szükség idején azonban számunkra a fáradtság, az elfogadás és a hiperérzékenység elpuhult, filantróp delíriuma köszöntött be. Olyan, mintha Európának lemerült volna az órája, noha az idő, a történelem nem állt meg. Hát tényleg nincsen már itt semmi látnivaló? Nincs semmi nagyszerű? Nincsen olyan álom, amiért éljünk, amiért lelkesedjünk, netán küzdjünk?

Most, amikor a civilizációs felépítmények ledőlni látszanak, meg kell találnunk az alapokat: a létezésünk őseredeti, primordiális értékeit. Azokat a természeti rendezőelveket, melyekkel felvértezve az ember egykoron, a természet léptékével készen belépett a történelembe, melyek a civilizációkat is létrehozták. Mindazt, amivel az ember egyszer már átlépett egy határt, amikor a szolgálatába állította a természet erőit; és mindazt, amivel újra átléphet egy határt, amikor kilép a Naprendszerből, birtokba veszi a robotika, mesterséges intelligencia és biotechnológia futurisztikus horizontjait, vagy amikor felveszi a küzdelmet a klímaváltozás, a betegségek, a népvándorlás és az erőforrások szűkössége okozta archaikus kihívásokkal. Ezzel nem az idejétmúltat, hanem éppen az időtállót, az időtlent, az örök kezdetet keressük. Azokat az őseredeti tartalmakat, amelyek természetiek a történelemben, amelyek mindenkor a keletkezéshez tartoznak, ezért - ha úgy tetszik - mindig progresszívek. Vajon vannak ilyenek?

A szerző meggyőződése, hogy igen. A Fordulat egy hihetetlenül mély, mégis olvasmányos létszemléleti-világnézeti könyv, ami a jogtól, energetikától, államtudománytól, klímakérdéstől a közgazdaságon át a történelemig, vallástörténetig és a filozófiáig terjedően fejt ki egy saját, egységes paradigmát. A szerző népszerű egyetemi oktató, az év jogásza, zöldenenergia-szakértő és tiktokker.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
5 225 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó boreas
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:728
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly1360 gr
ISBN9786150123844
Árukód2753669 / 1204181

Vásárlói értékelések, vélemények

(19 vélemény)
Jenő Marcus
2021. 10. 10.

Interjúkat olvastam vele, ezekben visszatérően emlegette a "primordiális" szót, mint a természetit a történelemben, jogban, civilizációban. Akkor egy kérdőjelet hagyott ezzel hátra, de a könyv - ha jól értem - válasz erre a kérdőjelre.

Pinczés Ádám
2021. 10. 10.

Több előadását hallottam már a szerzőnek: lenyűgöző tudás, könnyed stílus. Izgalmasnak ígérkezik a könyv, előjegyeztem, másoknak is ajánlom!

Drótos-Tóth Máté
2021. 11. 05.

Mások által már ezerszer feltárt és kifejtett társadalomfilozófiai kérdések. Semmi új, egy újabb szellemi epigont "tisztelhetünk" a szerzőben. Jellemző, hogy az elsősorban személyes egzisztenciális problémáit nem önmagában, hanem a külvilág hibáztatásában véli megoldani. Nem ajánlom senkinek!

Elek Balázs
2021. 11. 11.

Nagyon izgalmas paradigma, ami jogon és gazdaságon is messze túl mond el egy világnézeti pozíciót. Komoly munka, elgondolkodtató tanulságokkal. A szerző Dr. Dr. :)

Öreg Zászlóvivő
2021. 11. 11.

ugyan csak a második könyvesboltban kaptam, megérte utána menni. Ajánlották a könyvet, és nem véletlenül: ha valami újszerűt és meredeket akarsz olvasni, ez egy olyan könyv. Érdemes végigmenni az elején a "Homo americanus" jelen problémáinak láttamozásán, mert utána olyan képet bont ki egy vágyott "homo maximusról", egy érdemelvű, közösségi, idealista embertípusról, ami egyszerűen nem fog hidegen hagyni! Érdemes elolvasni a könyv honlapján is az ajánlókat.

Sz. Ákos
2021. 11. 11.

Lehet, hogy minden könyv hozzánk tesz valamit, de ez a könyv konkrétan alkalmas arra, hogy megtaláld a helyes zsinórmértéket ebben a formáját vesztett világban, és akár önmagadat is. Remélem lesz olvasótalálkozó!

Ágnes
2021. 11. 11.

Jogi, jogfilozófiai műként ajánlották, de sokkal többet kapsz a könyvvel, egy őszinte, újszerű világnézetet is, az önmagad fölé teremtés, az altruizmus és a hierarchia igazolását a természetben és a történelemben. Megérte elolvasni!

Fetter
2021. 11. 11.

Ritkán lelkesedek könyvért, gondolatokért, de ez olyan.

Eger János
2021. 11. 11.

nagyon izgalmas paradigma valóban, mivel nem tudod bekategorizálni a mostani fogalmakkal, címkékkel. Nem is érdemes, elolvasni viszont annál inkább! Grat a szerzőnek, komoly világlátás.

Gábor
2021. 11. 12.

Egy kiváló barátom ajánlásával jutott el hozzám a könyv. Bízom benne hogy a mű komoly hatással lesz mindannyiunk jövőjére és tényleg fordulatot hoz a világban. Gratulálok a szerzőnek.

István
2021. 11. 13.

Bátor, világos, briliáns logika. Kikezdhetetlenül mutatja meg a világ alapvető összefüggéseit, a maga nyers őszinteségében.Még számomra is nehéz volt szembesülni bizonyos dolgokkal, de azt hiszem, itt a vége annak, hogy vakon éljünk.

Karoly Hentesi
2021. 11. 21.

A mai tetejére állított világban, ahol minden és mindenki az ellenkezője, igazi RITKASÁG egy ilyen állásfoglalás. Merésznek hívom, mert oly mértékben logikus számomra, hogy biztos vagyok benne, lepattan róla minden támadás, cáfolat.Mindennél jobban szükségünk van egy ilyen szellemi irányítűre

Tibor Keszeg
2021. 11. 24.

Hihetetlen hatással volt rám a könyv - kritikus olvasó vagyok, de semmit nem tudtam felhozni a leírtakkal szemben.Manapság teljesen szokatlan, hogy egy könyv ilyen élesen, világosan leírja a dolgok mögötti összefüggéseket.

Kun Ferenc
2021. 11. 25.

nem is tudom, mikor olvastam utoljára ilyen felkavaró művet... kicsit tömény volt számomra, idő kellett, míg feldolgoztam a leírtakat. Micsoda munka lehetett megírni!!! Még mindig a hatása alatt állok.. .folytatás?...

Gábor R.
2021. 11. 26.

Ez a könyv felháborít. Ez a könyv gondolkodásra késztet. Ez a könyv átalakítja az embert. Ez a könyv letaglóz. IMÁDOM!

P. István
2021. 11. 26.

Ez a könyv olyan mint a Mátrix piros pirulája. Kényelmetlen, nyugtalanító, de idővel felszabadító látásmódot ad az olvasónak. Letépi a fátylat a szemünk elől, kijózanít a "társadalmi közmegegyezés" dajkameséiből. Leszámol a tévhitekkel melyek egyéni és társadalmi viselkedésünket megbéklyózzák. Az író megdöbbentően széleskörű hivatkozási listával támasztja alá érveléseit. Hatalmas munka lehetett megírni és az értő olvasóra is kolosszális hatással lehet a könyv.

Berzenci Kolos
2021. 11. 30.

Nem érted, a világ miért működik ilyen őrülten, logikátlanul? Meg fogod érteni, ebből a könyvből de lehet, a válasz nem fog tetszeni. Csak akkor állj neki, ha képes vagy nyitott mindsettel nekiállni. Vitatkozhatsz is vele, próbáld ki magad!

Dér Imre
2021. 12. 11.

Ilyen szöveget legutóbb a Völkischer Beobachter jelentetett meg

Drótos-Tóth Máté
2021. 12. 21.

Gyenge fércmű. Korábbi neves szerzőktől összelopkodott gondolatok, egy modernitás fogságába ragadt (a világkorszakok lefutását nem értő) tehetségtelen szerzőtől. A "tradícionalista" Evola-rajongó zsebnácik nagy örömére persze. "Fordulat" és "új paradigma", hát persze. Elég volt az ilyen nagy, egoisztikus megfejtések kiagyalóiból!

Marcus Jenő
2022. 02. 09.

Végigolvasva a szenzációs könyvet gondoltam feldicsérem a jövőbeli olvasók számára, de aztán ide belépve rájöttem, hogy nem kell. :) Ugyanis a szerző nevét gúnyoló kamureggel ("Drótos-Tóth Máté") egy sértett transznemű antifa az Aurórából mindenhol gyalázó véleményeket hagyott, nyilván nem is olvasva a könyvet. Ennél nagyobb dicséret - és marketing - szerintem egy minőségi paradigmának nem is kell! :) Esetleg, ha még könyvégetést is szerveznének az Auróra udvarán... :D


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
5 225 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás