Tomas Sedlacek

A jó és a rossz közgazdaságtana - A Gilgames-eposztól a Wall Streetig

hvg könyvek  | 2012  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  464 oldal

Tomáš Sedláček gyökeresen új megközelítést alkalmaz, és számos területen megkérdőjelezi világlátásunkat. Napjaink mainstream közgazdaságtana magát értékmentes szaktudománynak, matematikai apparátusával a valóságot modellező kutatási területnek tartja. Sedláček számára azonban a közgazdaságtan kulturális jelenség, civilizációnk terméke. Hogy bemutassa a közgazdaságtan alapjául szolgáló hitet és hiedelmeket, túlmegy a szűken értelmezett szakterület határain, és felkutatja a gazdasági gondolatokat a mítoszokban, a vallásokban, a teológiában, a filozófiában, a pszichológiában, az irodalomban és a filmek világában. Áttörést jelentő munkájával nem kevesebbet ígér: "Ezentúl másként gondolkodunk majd a közgazdaságtanról, gazdaságról, és értékekről." Provokatív könyve szülőhazájában igazi bestseller lett, hatására a közgazdaságtan soha nem tapasztalt, széles körű népszerűségre tett szert a Cseh Köztársaságban. Hogyan érte ezt el? Úgy, hogy átlépte a közgazdaságtan uralkodó felfogásának határait, és művét egy egyszerű, már-már eretnek kijelentésre alapozta: "A közgazdaságtan nem hagyhat figyelmen kívül erkölcsi szempontokat."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó hvg könyvek
Kiadás éve2012
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:464
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly880 gr
IllusztrációRAJZOKKAL
FordítóGaramvölgyi Andrea
ISBN9789633040997
Árukód2233531 / 1088155

Vásárlói értékelések, vélemények

Fejes András
2013. 03. 22.

Tényleg érdekes könyv, sok megfontolandó gondolattal. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy eléggé nehezen olvasható a sok lábjegyzet, idézet miatt, és sok benne az ismétlés is. Ha a több mint 400 oldalas könyvből egy jó szerkesztő tudna csinálni egy 150 oldalas verziót, akkor valóban közönségsiker lehetne, így viszont én túlzásnak érzem a fülszövegek szuperlatívuszait.

Veronika
2013. 05. 02.

Tomáš Sedláček gyökeresen új megközelítést alkalmaz, és számos területen megkérdőjelezi világlátásunkat. Napjaink mainstream közgazdaságtana magát értékmentes szaktudománynak, matematikai apparátusával a valóságot modellező kutatási területnek tartja. Sedláček számára azonban a közgazdaságtan kulturális jelenség, civilizációnk terméke. Hogy bemutassa a közgazdaságtan alapjául szolgáló hitet és hiedelmeket, túlmegy a szűken értelmezett szakterület határain, és felkutatja a gazdasági gondolatokat a mítoszokban, a vallásokban, a teológiában, a filozófiában, a pszichológiában, az irodalomban és a filmek világában.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 990 Ft

A termék megvásárlásával

399 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal