Takácsné György Katalin

A precíziós növénytermelés közgazdasági összefüggései

szaktudás kiadó ház zrt.  | 2011  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  241 oldal

Az iparszerű növénytermelés magas fokon gépesített technológiák kialakítását eredményezte, amelyekben a kemizálás, a mesterséges tápanyagok, a szintetikus növényvédő szerek használata hozzájárult a növénynemesítés révén megnövelt biológiai potenciál kihasználásához. Ugyanakkor a mesterséges anyagok túlzottá váló, s egyben differenciálatlan alkalmazása jelentős környezetterheléssel járt, ami már a természeti környezet és az abban élő ember egészségét veszélyezteti.
A könyv a fenntarthatóság ökonómiai aspektusából kiindulva vizsgálja - a technológiai válaszok közül a precíziós gazdálkodásra fókuszálva - a növénytermelés agrokémiai vonatkozásait a XXI. század elején. A változó világban minden olyan gazdálkodási módnak helye és szerepe van, amely elősegíti az imént vázolt követelményeknek való megfelelést, és hozzájárul, elősegíti a helyes egyéni - termelői - döntések meghozatalát. A precíziós növénytermelés megfelel, illetve megfeleltethető a fenntarthatóság követelményrendszerének.

A kiadvány felépítése és tartalma igazodik a felvázolt komplex kérdéskörhöz, foglalkozik a fenntarthatóság kérdésével a növénytermelésben, rendszerezi a kemikáliacsökkentési alternatívák gazdasági hatásának mérésére szolgáló módszereket - elsődlegesen üzemgazdasági szempontból -, részletesen értékeli a precíziós növénytermelés közgazdasági értelemben vett alkalmazhatóságát, valamint kísérletet tesz annak a mérésére, hogy a kemikáliák felhasználásának milyen mértékű csökkentése lenne elérhető a technológia minél szélesebb körű elterjesztésével.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
5 605 Ft

A termék megvásárlásával

560 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó szaktudás kiadó ház zrt.
Kiadás éve2011
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:241
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly430 gr
IllusztrációKÉPEKKEL ÉS TÁBLÁZATOKKAL
ISBN9789639935761
Árukód2390035 / 1109890

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
5 605 Ft

A termék megvásárlásával

560 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén