Suzanne Collins

Az Éhezők Viadala - Az Éhezők Viadala-trilógia 1. kötete

agave könyvek kiadó kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  305 oldal

Életben tudsz maradni egy olyan vadonban, ahol mindenki az életedre tör? Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Suzanne Collins trilógiája az utóbbi évek legnagyobb nemzetközi könyvsikere, amely hónapokon át vezette az eladási listákat a világ számos országában. 2012 márciusában pedig a mozikba kerül Az Éhezők Viadala filmváltozata, Jennifer Lawrence-szel a főszerepben.

+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 480 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 256 Ft

A termék megvásárlásával

425 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó agave könyvek kiadó kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:305
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly360 gr
FordítóTotth Benedek
ISBN9789635980840
Árukód2226984 / 1081434

Vásárlói értékelések, vélemények

(6 vélemény)
Erika
2012. 03. 27.

A könyv nagyszerű, alig tudtam letenni, rég olvastam ilyen fordulatokkal teli, izgalmas művet. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Bogi
2012. 05. 04.

Tetszik, ahogy az írónő a "szerelmi háromszöget" ábrázolja, ezenkívül nincs idealizálva a főszereplő, így sokkal hitelesebb az egész. Nagyon jó trilógia, érdemes elolvasni!

Betti
2012. 05. 19.

Imádom egyszerűen nem lehet letenni és tetszett h annyira nem csöpög a szerelem:D

stecs
2012. 06. 04.

Nem vagyok egy könyvmoly (nagyon nem), de ez iszonyatosan tetszett. Alig vártam, hogy megszerezzem a 2. majd a 3. részt. Az egész történet fantasztikus: a jellemábrázolások és a valódi mondanivaló... hát az valami hátborzongató. Több van a történetben, mint aminek sejthető. A szerelmi szál a legkevesebb... persze a kis szerelmi háromszögért is lehet izgulni. :)

eee
2012. 08. 05.

Fantasztikus könyv! Egyszerűen letehetetlen. A cselekmény fordulatokkal teli, izgalmas és eredeti. Az írónő mesterien képzelteti el az olvasókkal a szereplőket és történéseket. Emellett a mű morális mondanivalóval is bír.

eee
2012. 08. 05.

Fantasztikus könyv! Egyszerűen letehetetlen. A cselekmény fordulatokkal teli, izgalmas és eredeti. Az írónő mesterien képzelteti el az olvasókkal a szereplőket és történéseket. Emellett a mű morális mondanivalóval is bír.

D
2012. 08. 19.

2 nap alatt kiolvastam, lekötött és nagyon olvasmányos. De... ha olvastad a Battle Royale-t, akkor ez a könyv utánzatnak tűnik. Bár elég sok mindenben eltér és néhány összehasonlítás készült ebben a témában, de az alapja ugyanaz, ez tagadhatatlan. Az utóbbi könyv olvasása közben annyira izgultam, hogy majdnem "lerágtam a körmöm". Ha nem olvastad Kósun könyvét, akkor ez egy jó könyv, ha olvastad, akkor csak rossz szájíz marad csak meg az utolsó sorok olvasása után.

Melus24
2012. 11. 19.

Tényleg lebilincselő könyv, mindenképpen érdemes elolvasni. Egyetlen negatívuma számomra a főszereplő személye, aki /talán SPOILER, nem tudom megítélni/ - főleg a trilógia vége felé - egy ostoba, önző, lázadozó, tipikus tinédzser, aki nyilvánvaló dolgokat nem vesz észre, úgyhogy én egyre jobban megutáltam a csajt. Nem tudom hogy ez a fajta karakter mennyire volt tudatos az írótól, vagy egyszerűen én vagyok már túl öreg ehhez a könyvhöz, de nekem túl nyilvánvalóak voltak sokszor az események, és idegesített hogy sok dologra ez a csaj 150 oldal múlva jött rá (kb. úgy hogy egy másik szereplő a képébe mondta). Ettől függetlenül én sem tudtam letenni egykönnyen, max magamban fortyogtam három-négy napig. 5/4

Márk, rajongó
2013. 01. 24.

10-ből 1000000 pont. Nagyon lebilincselő. Három nap alatt olvastam ki. Az eleje nagyon jól bemutatja a világukat a közepétől a végéig izgultam. Eddig is értékeltem ,hogy tudok enni, suliba menni minden nehézség nélkül és ezért hálás is voltam ,de ez a könyv még jobban megerősítette ezt bennem. Szombat megkapom a folytatást. Már várom!

Sáfrán Gábor
2013. 02. 18.

Nem rossz könyv, bár én csalódtam amikor kiderült, hogy női főszereplővel van dolgunk. A helyesírási/nyomtatási hibákat én is észrevettem. Adok egy esélyt a második kötetnek is. Végeredményben a tartalom mögé tekintve (bár még nem tudom mi lesz a végső csattanó), a regény jól bemutatja a jelen állapotokra is igaz tényeket, a rendszer ugyanúgy fogva tart, csak egyelőre lazább a gyeplő. Vannak akik nagyon gazdagok és van egy másik réteg. Engem inkább a mögöttes tartalom feldolgozására sugallt a könyv.

Bíró Melinda
2013. 02. 19.

Imádtam! Először a filmet láttam és csak utána tudtam meg hogy ez egy trilógia első része. A történet kiszámíthatatlan mégis magával ragad,a hősök szerethetők. Mindvégig volt egy rossz érzés bennem hogy mennyire könnyen jutunk élelemhez és ezt mennyire nem tudjuk megbecsülni. Van benne egy erős társadalomkritika, egy újfajta jövőkép. Kíváncsi vagyok a végére. Mindenkinek ajánlom.

Németh Klára
2013. 03. 22.

Lenyűgöző, letehetetlen, 1 nap alatt alvás nélkül tudtam csak kiolvasni.

Zazi
2013. 03. 23.

A könyv a maga módján zseniális, ez tagadhatatlan. A világ melyet elénk tár azonban elborzasztó. Ebben rejlik a könyv varázsereje, a történet megfog és a szemlélete sok dologra ráébreszti az embert. A Kapitólium és a Körzetek véres harca, az Éhezők Viadala brutalitása és a bemutatott rendszer kétszínűsége többé teszi a könyvet mint egy egyszerű tiniknek szóló kalandregény. A trilógia mind három része méltán elismert s azt kell mondanom, hogy nem csak Suzanne Collins, de a film készítői is igencsak jók a szakmájukban. Mindenkinek ajánlom az Éhezők Viadalát, mert egy olyan játék elé néz, amit nem fog egyszerűen elfelejteni.

Stubán Éva
2013. 03. 24.

Fantasztikus történet. Nagyon tetszett az elbeszélői stílusban, hogy nem kronológikusan halad, hanem a jelenből indul ki, és csak apró visszaemlékezésekből illetve kitérésekből tudhattunk meg részleteket Panemről, Az éhezők viadaláról, illetve Katniss környezetéről. A másik nagy élmény maga katniss volt, a saját terepén céltudatos, talpraesett és jó stratéga, de ha szívügyekről van szó nagyon is bizonytalan és olykor esetlen, jó volt magamra ismerni benne.

Császár Alexandra
2013. 04. 04.

Igen jó történet, és bár sokan húznak párhuzamot a Battle Royal között, itt sokkal inkább erős az érzés, hogy a harc nem a résztvevők között inkább a rendszer ellen folyik.

Katy
2013. 04. 30.

A trilógia elképesztő! Olvastatja magát! Nekem nagyon tetszett!

Veronika
2013. 05. 08.

A hatalmas világsikert hozott sci-fi regény Stephen King Menekülő ember című könyvét juttatja az eszünkbe. Az erőszaktól és vértől áztatott valóságshow-k világában járunk, ahol Észak-Amerika már régen a Panem országa, tizenkét munkáskörzetével együtt. A társadalmi egyenlőtlenségek és a kegyetlen bánásmód miatt a lázadás egyre csak fokozódik, az elit réteg pedig minden eszközt bevetve próbálja visszaszorítani a tizenkét körzet lakóit. A Kapitólium úgy véli, eddig a leghatékonyabb megoldást az Éhezők Viadala nyújtotta, melynek célja, hogy tévékamerák előtt minden körzetből két-két gyerek vívjon meg egymással. Ezúttal a tizenhat éves Katniss Everdeen száll a ringbe húga helyett, hogy bátran szembenézzen a kegyetlen halállal.

Eger Könyvesbolt
2013. 07. 17.

Egy nagyszerű könyv, amely teljesen leköti olvasóját. Izgalmas, pörgős, teli fordulatokkal! Maga a történet teljesen magával ragadott, annyira hitelesen írta meg az írónő, hogy minden egyes szavát elhittem! A filmet is érdemes megnézni!

Bakondi Ágnes
2013. 07. 29.

Nagyszerű kezdete egy hihetetlen trilógiának. Egyszerűen imádtam, egy szuszra kiolvastam (ami nálam ritka, sőt a Harry Potter óta nem is történt ilyen), már alig várom, hogy a második és harmadik részt is a kezemben tarthassam.

Miskolc Könyvesbolt
2013. 08. 13.

Egyfajta futurisztikus jövőkép, ami akár meg is valósulhat. Egyedi a helyszín és a történet is, főleg, ha azt tartjuk szem előtt, hogy melyik korosztályhoz szól. A tizenévesek kis hányada olvas csak science fiction irodalmat és ez a könyv abszolút alkalmas arra, hogy megmutassa a stílus sajátosságait és meghozza a kedvet a folytatáshoz. És igen, sokkal jobb, mint a film.

Fujita Júlia
2013. 08. 23.

Barátnőm unszolására vettem a kezembe először a könyvet. Állítása szerint az Éhezők viadala hihetetlenül zseniális, sőt fantasztikus, jobban mondva fantasztikumok között A fantasztikum. Eleinte nem nagyon volt kedvem elolvasni a történetet, mert ha egy fél évre hátratekintünk az időben, visszaemlékezem, hogy egy késő nyári fáradt napon a villamos megálló megviselt légkörében kellett segítenem neki kiválasztani, hogy a születésnapján milyen könyveket vegyen meg. Akkor nekem a rövid, pár mondatos ismertetőjéből annyi jött le, hogy az Éhezők viadala egy unalmas és brutális, a kategóriájától semmivel sem különb könyv. Néhány éve még a Battle Royallal is megpróbálkoztam, de az se nagyon vált a kedvemre. A sokadik fülrágás után végül elfogadtam a barátnőmtől kölcsönbe a könyvet, amit jóformán fülig érő szájjal hozzám vágott, amiért végül beadtam a derekamat. Aztán egy este kelletlenül is, de elkezdtem olvasni. Nem népesítem a sci-fi rajongók táborát, de azt tudtam, hogy az Éhezők viadala valahol a jövőben játszódik. Ezért sem értettem azt a környezetet, ami inkább hasonlított egy idejemúlt és lerobbant nyomornegyedre. Mire észbe kaptam, már faltam a lapokat, és még csak elszégyellni sem jutott eszembe magamat, amiért ilyen könnyen meghajoltam a könyv előtt. Másnap azonnal felkerestem a könyv tulajdonosát és követeltem a következő részt. SPOILER VESZÉLY! A női főszereplőnek hála, könnyen azonosulni tudtam Katnissszal. Megfogott az az élni akarás, ami a magja szinte az egész jellemének. A 12. körzet elkeserítő körülményei közt, valamint az aréna belsejében is egy szál íjjal harcolt az életéért. Büszke és irigy voltam egyszerre. Hiszen ki ne akarna olyan lenni, mint Katniss? Ki ne nézne fel egy olyan lányra, aki a puszta akaratával és eszével megcsinálta azt, amit sok más ember még csak remélni sem mer? Szerintem senki. Kár, hogy a férfiakhoz már kevésbé értett a lány. Míg hajszálpontosan lenyilazott egy rohanó állatot, ő még csak fel sem fogta Peeta érzelmeit. Bár meg kell, hogy mondjam, ennek én csak örültem, hiszen az első kötet java részében még nem a péklegénynek szurkoltam Sőt. Sajnáltam is, hogy nem Gale lett Katniss társa, de aztán eszembe is jutott, hogyha párban lennének, akkor valamelyikük óhatatlanul meg fog halni. Így nem lehettek együtt, szóval jó, hogy ez a ki tudja, hogy kicsoda típusú gyerek jött a vesztőhelyre Katnisszal. A továbbiakban meg már csak sajnálni tudtam Peetát. Hogy nem veszi észre a szerelmet a lány? És talán a sajnálatból alakult ki az együttérzés, majd a szeretet a fiú iránt. A kötet végére már nekem is világossá vált, hogy nem Gale a nyerő, hanem Peeta. Peeta az a srác, akit Katnissnak szánt a sors. És ez valahogy jól is volt így. Az utolsó oldalakat olvasgatva megelevenedett a lapokon egy láthatatlan, még is teljesen egyértelmű ígéret. A háttérben hallani véltem az írónő ravasz kacaját. Úgy is össze fognak jönni a végén. A könyv elolvasása után gyökeresen megváltozott a véleményem a túlélés témájú történetekről. Bármilyen olvasmány lehet megkapó, kerülhet a sikerlisták élére, ha egy olyan témát dolgoz fel, ami népszerű. De Suzanne Collins ellenkezőleg, a porból emelte ki a történetét, keserű szerelemmel megfűszerezve. Jogosnak találom, hogy az Éhezők viadala a bestsellerek közt üldögél, és remélem, meglepi majd még ehhez hasonlóan adrenalin dús írásokkal a rajongóit.

P. R. Katalin
2013. 10. 30.

Izgalmas, fantasy olvasmány, a kedvenceim közé tartozik. Ijesztően valósághű, hogy a könyvben történtek egyszer valósággá válhatnak. Úgy, ahogy az Avatar mozifilmben, itt is rossz jövőt, vagy legalábbis környezetszennyezőt jósolnak az emberiségnek. Egyéni vagy abszurd ötletek egyesülnek a kicsit általános "íjász lány" karakterrel. Kiváló olvasmány, magával ragad.

Judit
2013. 10. 30.

Remek könyv azonnal a kedvencem lett! Nagyon jó a nyelvezete, a történet izgalmas tele fordulatokkal, egyszerűen letehetetlen. Mindenkinek ajánlom feltétlen olvassátok el akkor is ha már láttátok a filmet!:)

Roni
2014. 05. 04.

Igen! Ez Igen! Szuper könyv, letehetetlen, izgalmas, pörgős. Jól felépített karakterekkel. Imádtam mindhárom kötetét.

Csik Barbara
2014. 06. 11.

Imádtam :) Nem volt még könyv amit újraolvastam, de ezt biztos el fogom még egyszer, kétszer, sokszor :)

Viktória
2014. 08. 02.

Előbb láttam a filmet, de még így se tudta elrontani a könyv élményét. Az pedig egy külön jó pont, hogy a film szinte szóról szóra ugyanaz. Ennyire jó adaptációt még nem láttam soha. A könyv izgalmas, a karakterek nagyon jók. :)

K S
2014. 08. 06.

Az egész trilógia nagyon izgalmas, jól van megírva, lebilincselő, és fordulatokban gazdag. Mindenkinek érdemes elolvasni. Kevés ilyen könyv van ami ennyire magával tudja ragadni az embert.

Dr. Kocsis Mária
2014. 08. 19.

A regény nagyszerű, még jó hogy megvan mind a három kötet, mert nem is tudom mit tettem volna, ha várnom kell a következő megjelenésére!

Viktória
2014. 08. 25.

Igaz, hogy a filmet láttam előbb, de a könyv nem veszített ezáltal a varázsából. Valószínűleg ez az egyetlen, amiből tökéletes filmadaptációt csináltak, hiszen a könyv és a film majdnem szóról szóra megegyezik. De még így sem volt unalmas! :) Az írónő nagyon tehetséges, fantáziadús elemekkel szórta tele, és érdekes elképzelés ez a jövőről. Nekem nagyon tetszett, szeretem az Éhezők Viadala trilógiát.

Orsi
2014. 11. 22.

Nagyszerű könyv! Nagyon jól kifejezi magát az írónő. Érzelemdús mű, alig tudtam lerakni. Érdemes elolvasni, a film is fantasztikus, de én inkább a könyvet tudom ajánlani, ugyanis sokkal jobban át lehet érezni olvasás közben. Mind a három kötet megvan, nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el, szerintem nem fog csalódni.

Lakner Melinda
2015. 06. 05.

Hihetetlen erővel sodor magával ez a könyv. Ez az a kategória, aminél sajnálom, hogy más dolgom is van közben, mert nem szívesen hagyom félbe.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 480 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 256 Ft

A termék megvásárlásával

425 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power