Az idő rövid története - Az Ősrobbanástól a fekete lyukakig

Az angol szerző ugyanannak a tanszéknek a vezetője Cambridge-ben, amely valamikor Sir Isaac Newtoné volt. Teljesítményét Einsteinével veti össze a tudományos közvélemény. Hawking az Univerzum keletkezésének és megszűnésének, a fekete lyukaknak, a térnek, az időnek, a téridőnek a kutatója. Könyve olvasmányosan, szellemesen foglalja össze a "teremtés"...
Utolsó ismert ár:
3 315 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
16 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Váradi István
Kedves Antal Péter! Kérem, elérhetővé tudná tenni azt a bizonyos hibalistát on-line módon is? Tudnám javasolni például a Wikipédia angol nyelvű szócikke (A Brief History of Time) magyar kiegészítésének elkészítését.
Németh Réka
Véleményem Antal Péternek: Kedves Péter, úgy gondolom igaza van a hibákról, de szerintem nem Hawking tehet erről, hanem az illetékes fordító. Egy ekkora intelligenciával rendelkező személy is véthet e fajta hibákat, de nem ítélhetjük el e módon a szavait. Szerintem ez egy remek könyv úgy mellesleg :)
Soméus Christopher
Véleményem szerint ez az ember a világ egyik legnagyobb géniusza.Képes úgy megírni egy remek könyvet úgy hogy mozgás korlátozott.Ez hihetetlen.
Horváth Sándor
Szeretnék reflektálni Antal Péter "vádjaira", miszerint Stephen Hawking súlyos tévedéseket követett el a világsikerű könyvében. Az Antal Péter által említett oldalszámokat ellenőrizve nem találtam meg az úgynevezett tévedéseket. Hihető, hogy egy zseni ekkorákat téved a könyvében? Elképzelhetetlen, hogy nem lektoráltatta a szerző. Vagy a kiadó. Vagy a fordító és a szakértő.
Antal Péter
Post Scriptum: A fénysebesség hibás értéke nem a 89., hanem a 32. oldalon található. A.P.
Antal Péter
Mint arról már az Élet és Tudomány hetilap 2002/6. számában beszámoltam, Hawking szóban forgó könyvében, 'Az idő rövid történetében' számos hibát vétett, amit a mai napig nem korrigált senki. Ezek közül a hibák közül kettő, közérthető ellentmondás a következő: a 89. oldalon hibásan adja meg a fénynek egy méter út megtételéhez szükséges idejét; a 47. oldalon pedig kijelenti: "A spirálkarokban elhelyezkedő csillagok NÉHÁNY SZÁZMILLIÁRD ÉVENKÉNT egyszer kerülik meg a galaxis középpontját." A ma ismert univerzum kora ezzel szemben maximum 15-20 milliárd év, és hemzseg a többszörösen megcsavarodott galaxisoktól. Érdekes, hogy -többek között- ezek a hibák (sem) tűntek fel senkinek: érdekes, mert egy amatőrcsillagász sem vét ekkora hibákat... Kérem, észrevételemet az illetékeseknek továbbítani szíveskedjenek: a könyv további szakmai hibáinak listáját korábban már összeállítottam. Tisztelettel, Antal Péter
Kemo Toxx
Hát ez hatalmas nagy királyság
Kele Szilárd
A legjobb könyv a világon.
Mutasd az összes véleménytEsemények

H K Sz Cs P Sz V
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6