Ryan Holiday

Hív a bátorság

SZTOIKUS ERÉNYEK-SOROZAT

21. század kiadó  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  318 oldal

Sztoikus erények-sorozat

Az akadály maga az út és Az ego az ellenség szerzőjétől

New York Times, Wall Street Journal és USA Today Bestseller

Bátraké a szerencse

Ryan Holiday bestseller trilogiája után a sztoikusok által kiemelt négy kardinális erénynek szentel egy-egy könyvet - elsőként a bátorságnak.

Szinte minden vallás, spirituális tanítás, filozófia foglalkozik a félelem kérdésével - minthogy ez minden embert érint. A Biblia egyik leggyakoribb szófordulata, hogy "Ne félj." Már az ókori görögök említik a fóbiát, a pánikot, a terrort. A sztoikusok szerint félni természetes, de nem hagyhatjuk, hogy a félelem irányítson bennünket.

A bátorság az a képesség, amellyel felülemelkedhetünk félelmeinken, hogy helyesen cselekedhessünk, megtegyük, amit meg kell tennünk, és igazak legyenek tetteink. Így tehát a bátorság fogalma központi helyet foglal el mind Marcus Aurelius, mind Arisztotelész, mind C. S. Lewis műveiben, a mérséklet, az igazságosság és a bölcsesség fogalmai mellett.

Mai világunkban a félelem ragályosan terjed - az emberek inkább az oldalvonalon kívül maradnak, mintsem hogy felemeljék szavukat az igazságtalanság ellen; inkább a megszokott utakat követik, mintsem hogy higgyenek magukban; szemet hunynak a modern kor hitványságai fölött.

Bátor kiszivárogtatókra van szükség, akik vállalják a kockázatot. Bátor aktivistákra, olyanokra, akik nyitottak a kalandokra. Bátor írókra, akik hírt adnak az igazságról - és bátor vezetőkre, akik hallgatnak az előbbiekre.

Ki kell lépnünk az arénába; harcolnunk kell.

Kitűnő kézikönyv egy céltudatos életmód és annak szabályainak kialakításához. A remekül megírt, olvasmányos fejezetek sora az antikvitástól kezdve egészen napjainkig veszi górcső alá a vezetőket, miközben minden oldalon értékes gondolatokkal gazdagít. Ryan Holiday könyve az utolsó oldal után még sokáig velünk marad és megerősít bennünket a mindennapjainkban.

- Jim Mattis, az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott tábornoka, az USA 26. védelmi minisztere

A Hív a bátorság bemutatja, hogyan változott meg a bátorság jelentése a történelem során, majd minket is azonnal harcba hív önmagunkéért és másokért. A belső és külső ellenségekkel szembeni harcban meghalljuk a bátorság hívását, vagy zavartan meghajlunk a gyávaság suttogása előtt. Nemcsak a kötelességtudatunkról van szó, hanem a szabadságunkról, nemcsak arról, hogy mikor nyerünk vagy vesztünk, hanem a saját túlélésünkről. Ez pedig rajtam, rajtad áll, mindannyiunktól függ. Muszáj bátornak lennünk.

- Matthew McConaughey, Oscar-díjas színész és New York Times bestsellerszerző

A Hív a bátorság olyan bátorsággal ruház fel bennünket, amelyre napjainkban nagyon nagy szükség van.

- George Raveling, kosárlabdaedző, Hall of Fame-tag, a Nike első nemzetközi kosárlabda-osztályának igazgatója

Ryan Holiday a saját bátorságát bizonyítja ezzel a könyvvel. Őszinte, kimondja, amit gondol, és rámutat arra, miért nem szabad meghunyászkodnunk, ha közösen, tisztességgel és emberséggel akarunk előrelépni. Holiday a történelemből vett példákkal - az ókori görögöktől és rómaiaktól kezdve Florence Nightingale-en át a saját üres bátorságáig - bizonyítja, hogy napjainkban is mekkora szükség van az erényekre.

- Nany Sherman, a Georgetowni Egyetem filozófiaprofesszora

Egy olyan világban, amelyben mindenki fél attól, hogy kilógjon a tömegből, a változás kulcsa az, hogy az élet minden területén igyekezzünk bátran viselkedni. Ryan Holiday könyve világosan és lelkesítő módon mutatja be, hogyan fejleszthető minden erények legnagyobbika.

- Robert Greene, A kiválóság hatalma sikerlistás szerzője

Holiday kürtszóval hív arra, hogy lépj túl a meggyőződéseiden, miközben Szókratésztől Szolzsenyicinig híres emberek példáival inspirál. Szenvedélyes, meggyőző mű.

- Shadi Bartsch, a Chicagói Egyetem klasszika-filológia professzora

Ryan Holiday a világ egyik legolvasottabb élő filozófusa. Korábbi kötetei, Az akadály maga az út, Az ego az ellenség, a Sztoikus nyugalmat a mindennapokra! és a New York Times sikerlistáját is vezető Az egyensúly a kulcs több mint 40 nyelven jelentek meg, és 4 millió példány kelt el belőlük. Könyvei eddig összesen 300 hetet töltöttek a sikerlistákon. Austin közelében él feleségével és két fiával... valamint néhány tehén, szamár és kecske társaságában. A The Painted Porch névre hallgató könyvesboltja a texasi Bastrop történelmi főutcáján nyitotta meg kapuit.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 890 Ft Online ár: 4 646 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 3 667 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó 21. század kiadó
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:318
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly322 gr
Sorozat SZTOIKUS ERÉNYEK-SOROZAT
FordítóBeke Zsolt
ISBN9789635682560
Árukód2760714 / 1209130

Elérhető még:

E-könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 890 Ft Online ár: 4 646 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 3 667 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal