Ransom Riggs

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

kossuth kiadó zrt.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  352 oldal

Egy családi tragédia után a tizenhat esztendős Jacob egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre kerül, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különös gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy az itt rejtegetett árvák többek voltak különösnél. Talán veszélyesek. Lehet, hogy jó okból zárták őket el egy kietlen szigeten. És valamiképpen legyen ez bármilyen valószínűtlen is talán még mindig élnek. Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 790 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó kossuth kiadó zrt.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:352
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly610 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR KÉPEKKEL
FordítóGálvölgyi Judit
ISBN9789630968829
Árukód2221352 / 1077329

Vásárlói értékelések, vélemények

(10 vélemény)
xmelinda
2011. 12. 25.

Nekem nagyon tetszett! Csak ajánlani tudom! Nagyon izgalmas, és ahogy derülnek ki a egyre érdekesebb! Már nagyon várom a filmet, remélem lesz belőle! :)

KicsiLány
2012. 02. 03.

Lehetetlen letehetetlen könyv. :) Sodornak magukkal az események. Rettenetesen jó mű. :P Olvassátok! :)

Dorcika
2012. 02. 12.

Lehet nem lennék csalódott ha nem kellett volna ekkora erőket megmozgatnom a beszerzéséhez, ugyanis a helyi könyvkereskedésből elkapkodták, ezért a legjobbra készültem fel. Az eleje érdekes, jó olvasmány, szépek és figyelemfelkeltők a régi képek. A történet egy abszolút megmagyarázhatatlan, túl bonyolított groteszk mesévé alakul, kurta és érthetelen befejezéssel. Inkább sci-fi olvasmányok kedvelőinek vagy tiniknek ajánlom. Komoly mélyreható mondanivalója nincs.....

Eper
2012. 02. 23.

Érdekes képi világ, és nem szokványos a történet se, mégis valamennyire csalódást okoz. Talán a túlzott reklámozás miatt. Tény, hogy a könyv olvasmányos, letehetetlen, mégis valahogy elmarad a csattanó a végén.

Catriona
2012. 03. 03.

Nekem kissé csalódást okozott. Nagyon jó stílusban van meg írva, és a képek nagyon érdekesek. De az amivel megmagyarázza a dolgokat egyszerűen furcsa és elképzelhetetlen, nagyon sok zavaró kérdést hagy maga után ami miatt elveszti a varázsát. Amúgy én úgy tudom (de nem vagyok benne teljesen biztos), hogy ez egy sorozat lesz és ezért nincs rendesen befejezve. Mind ennek ellenére nem bántam meg, hogy meg vettem.

L.Luca
2012. 08. 31.

Nekem abszolút az egyik legnagyobb könyvélményem! A kétkedőknek üzenem: igen, ez egy sorozat lesz, azért van a vége nyitva hagyva. Minden részletében tetszett, nagyon egyedi az alapötlet, és jól is van kidolgozva! Nekem egyáltalán nem tűnt sem bonyolultnak, sem megmagyarázhatatlannak. Csak ajánlani tudom!

Kiss Nárcisz
2013. 02. 18.

magával ragadó, izgalmas, nehéz letenni

Veronika
2013. 05. 09.

smét egy csodálatos és egyben megindító alkotással bővülhet a misztikus könyveket kedvelők gyűjteménye. Ransom Riggs New York Times Bestseller listáján szereplő könyve 2011. november 8-án jelenik meg a hazai könyvesboltok polcain. Azt beszélik, hogy régen volt egy sziget, ahol különleges képességgel rendelkező gyerekek éltek együtt egy otthonban. Vándorsólyom kisasszony hátborzongatóan különös árvaházában minden gyerek valamilyen rendkívüli képességgel rendelkezett. Volt, aki a puszta kezében hordozta a tüzet, volt olyan, akinek a teste teljesen láthatatlan volt, ha nem viselt ruhát, és volt két nővér is, akik egy szót sem szóltak, mégis beszélgettek egymással. A tizenhat éves Jacobot egy szörnyű családi tragédia után küldik ugyanerre a titokzatos helyre, ahol hamarosan rájön, aki itt élhetett az sokkal több volt, mint különleges. Az is lehet, hogy ezek az árvák még mindig ott élnek az otthon roskadozó, sötét falai között. Rendelje meg Ön is megjelenése előtt ezt a lélegzetelállítóan izgalmas kötetet, 20%-os kedvezményes áron!

Kardos Adél
2013. 08. 13.

Rendkívül jó! Az, hogy kicsit szövevényes, nem baj, szívesen gondolkodtam rajta olvasás után is.

Viktória
2013. 08. 14.

Csodálatos könyv, őszintén szólva, régen olvastam már ilyen jót, és nagyon örülök neki, hogy megvettem. :) A legelején még én se hittem ezekben a 'mesékben', amiket Portman nagypapa mondott az unokájának, aztán kezdett kikerekedni a történet, és egyszerűen letehetetlen volt. Nagyon hangulatos a régi képekkel. Egyedül a lezárással volt némi problémám, mert nem értem miért hagyta nyitva az író, remélem azért, mert egy következő részt szeretne csinálni. :) Mindenesetre, számomra egy élmény volt, és csak ajánlani tudom mindenkinek!

Ligeti-Katona Viktória
2013. 10. 01.

Nagyon tetszett a könyv, az első laptól az utolsóig. A végével viszont egy kicsit én is elégedetlen vagyok, mert nyitva hagyta az író. Ezek szerint lesz folytatás? Ha igen akkor már alig várom. Egyébként pedig tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon-nagyon tetszett. Szeretem az ilyen témákat. Jó ötlet volt az írótól, hogy rakott bele régi fényképeket is, mert így még magával ragadóbb az egész mű. :)

Kiss Bernadett
2013. 12. 04.

Különleges,nem mindennapi könyv,amit a fotók benne még jobban erősítenek.Különleges gyermekekről egy különc könyv.Sok sajnálatos emberi viselkedésforma is megtalálható benne,amelyek abszolút hihetővé teszik a történetet.Várom a következő részt,illetve a filmet!!! Ötös!

Kardos Adél
2014. 01. 13.

Valóban különleges, bár másra számítottam, nem csalódtam. Nagyon tetszett kívül-belül, rendkívül igényes kiadvány. Felüdülést jelent az elolvasása, sajnos ritkán kerül az ember kezébe ilyen könyv, ami nem ezerszer lerágott csontot akar újraértelmezni.

Hajdók Tamás
2015. 01. 12.

FERGETEGES! Én úgy szoktam könyvet vásárolni, hogy vagy bemegyek a boltba, és minél vastagabb, minél apró betűsebb legyen (lehetőleg fantasy), vagy pedig heteken át rendszeresen belebotlok a legváratlanabb helyeken (média, reklám, könyvajánló, stb.). Ennél a műnél ez utóbbi esett meg, és mint korábban, most sem csalódtam. Lebilincselő remekmű, és ahogy Riggs úr kombinálja a fényképeket a cselekménnyel... egészen színes lesz tőle a történet. Teljesen egyedi világ, eddig sehol sem látott ötletek, és a könyv szerkezete is lebilincselő. Szinte azonnal a szereplők között éreztem magam, és a koros fényképek csak még jobban magukhoz láncolják az olvasót. A következő könyv pedig pontosan ott folytatódik, ahol ennek vég lett, mintha csak egy filmes snitt lenne a két fejezet között. Nagyon tetszett, a folytatás is, csak azt "sajnálom", hogy a harmadik (s ki tudja még mennyi?) nincs még a polcomon. Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 790 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás