Philip Matyszak

Az ókori világ elfeledett népei

lingea kft.  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  288 oldal

Ez a gazdag képanyaggal rendelkező kiadvány az ókor elfeledett népeinek történetét és jeles személyiségeit idézi fel Nagy Sargontól a barbár törzsek támadásain keresztül egészen a Római Birodalom bukásáig. A kiadvány célja felhívni a figyelmet arra, hogy a civilizáció az emberiség kollektív projektje. Modern világunk nem csak a "nagy" civilizációknak köszönhetően tudott létrejönni.

A könyv olyan ókori népekről szól, amelyek történetét az emberiség már rég elfeledte, de tetteik a mai napig hatással vannak életünkre. Előfordulhat, hogy csak egy dolog maradt meg velük kapcsolatban az emlékezetünkben, minden más feledésbe merült. Mit tudunk a baktriákról azon kívül, hogy ismerték a kétpúpú tevét? Mi másra emlékezünk a szamaritánusokkal kapcsolatban, mint hogy egyikük irgalmasan viselkedett?

Minden nép történetének egy külön fejezetet szentelünk. Ez tartalmazza a rövid jellemzést, illetve egy térképet arról a helyről, ahol éltek vagy amely a befolyásuk alá tartozott. Ezt követi a civilizáció tündöklésének és hanyatlásának története, bemutatja a jeles uralkodókat, valamint azt az értékrendet, mely meghatározta életüket. A könyv foglalkozik a lakosság megélhetési módjával, az építészet és a kereskedelem fejlődésével, a körülöttük elő népekkel való kapcsolattal és a katonai hódításokkal is. A szöveget illusztrációk és fotók egészítik ki, amennyiben vannak fennmaradt emlékek, pl. épületek, ókori városok maradványai, szobrocskák, ékszerek vagy épp több ezer éves írásos emlékek.
Az egyes fejezetek végén érdekességeket olvashatnak arról, milyen nyomot hagytak maguk után az egyes népek a mai kor emberének pl. a Bibliában, a mítoszokban és mondákban, az egyes nyelvekben, kultúrákban, az építészetben és a jogrendszerben vagy épp a hadászatban és a kinológiában...
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 8 790 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 8 350 Ft

A termék megvásárlásával

835 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó lingea kft.
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:288
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly790 gr
IllusztrációSZÍNES KÉPEKKEL
FordítóBakné Treczker Klára
FordítóGodó Anett
FordítóZiaja Balázs
ISBN9789635050970
Árukód2762753 / 1210621

Vásárlói értékelések, vélemények

(4 vélemény)

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 8 790 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 8 350 Ft

A termék megvásárlásával

835 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Csernus Imre: A magyarDr. Csernus Imre: A magyar