Palotás Petra

Túl az Óperencián

jaffa kiadó és kereskedelmi kft.  | 2012  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT  |  218 oldal

Keményffy Katát egy forró augusztusi délutánon hideg zuhanyként éri a hír, hogy szerelme Gergő mégsem vele képzeli el a jövőt. Az amúgy is vendéghiánnyal küszködő kozmetikus lány csalódottságában kapva kap a lehetőségen, hogy másfél évre elszegődjön egy óceánjáró hajóra. Már az első napon kiderül számára, hogy a fedélzeten nem minden arany, ami fénylik, és a hetek múlásával alaposan megismer egy sajátos kasztrendszerű világot, a maga törvényeivel. A nem ritkán nehéz, vagy éppen bizarr pillanatokat átélő Kata a legnagyobb segítséget pilóta apja leveleitől kapja, amelyek 15 esztendővel korábban íródtak, egy leküzdhetetlen betegség utolsó hónapjaiban. A történet kapcsán bepillanthatunk Dél-kelet Ázsia titokzatos világába is, Bangkokba, ahova a hajó 3 hetente visszatér, vagy éppen Indiába, Madrasba, ahol Kata egy időre kényszerpihenőt tart. A könyvben újra és újra felbukkan egy külön szál, Zilah-val a 20 esztendős gyönyörű thai prostituálttal, akinek szép ázsiai vonásaiba nem véletlenül keverednek európai jegyek. A történet végére persze az is kiderül, hogy néha el kell menni ahhoz, hogy újra hazataláljunk. Szerelem, utazás, szex, számtalan esetlen baklövés, félreértés, meggondolatlanság, őszinte érzelmek, szülő-gyermek kapcsolatok, sírás, de leginkább kacagás várja az olvasót Túl az Óperencián.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 793 Ft

A termék megvásárlásával

279 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó jaffa kiadó és kereskedelmi kft.
Kiadás éve2012
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:218
BorítóKARTONÁLT
Súly260 gr
ISBN9789639971974
Árukód2227321 / 1081785

Vásárlói értékelések, vélemények

kasza piros
2012. 06. 13.

Ez az első regény,amit olvastam Palotás Petrától,de máris kutatom a többit. Szellemees, fordulatos, izgalmas regény. És a bár a borító azt sugallja,de nem csak nőknek!

boróka86
2012. 06. 13.

Mintha csak rólam szólna ez a könyv....számtalan helyen megkönnyeztem, hol a meghatottságtól,hol a röhögéstől. Csak ajánlani tudom. Most már a Bécsi kávéra is kiváncsi vagyok.

bernadettlanyi
2012. 06. 13.

Mint mindig olyan "Petrás" lett, de ezt szeretem. :) Izgalmas, életszerű, letehetetlen, vicces, megkapó..... és még sorolhatnám, de az túl mutatna az Óperencián. :)

Ozsvárt Tímea
2012. 06. 13.

Nagyon érdekes és tanulságos a történetet mutat be ez a könyv! Kata nem bőbeszédű és nehezen nyit az emberek felé és mégis neki mert vágni a nagy útnak egyedül! ( Én személyem szerint nem mertem volna belevágni). De Katának jót tett ahhoz, hogy megpróbáljon egy kis pénzt gyűjteni és, hogy megpróbáljon felejteni, de valjuk be igazán nem nagyon ment neki mert azokkal a férfiakkal akivel összehozta a sors a hajón mindegyikben Gergőt kereste! De ez a történet megmutatja, hogy az igazi barátság sohasem ér végét legyen bármekkora távolság közöttünk! Kata ahogy édesapja leveleit olvassa bizonyos részeknél Petrára lehet ismerni, sajnos elvesztette édesapját és ezekben a levelekben próbálja újraéleszteni és mutatni, hogy bár nem lehet vele de lélekben mindig vele van! Ez a mű remekül mutatja, hogy tudni kell nemet mondani, mert különben az embertől mindig mindent elvárnak! ( Kata és a főnökasszonya esetében ). Gergőre visszatérve, mindig legyünk a másik féllel őszinték! Mert ez teljesen tönkre teheti a kapcsolatot! De a szerelmük mégis erősebb volt mindennél még annál is ami két szerelmes életében a legnagyobb kincs a saját gyerek ami az ő esetükben nem következhetett be!

kelemen lilla
2012. 06. 16.

Én nagyon csíptem már a Bécsi kávét is, és ilyenkor az ember kicsit aggódik,hogy na van -e vajon olyan jó a következő. Hát van bizony. Ugyan Ázsiába még nem juthattam el, de pl.a madrasi leírások...nagyon tetszett. A történetről nem is beszélve. De nem akarom lelőni a poént...mindenki utazzon maga!!Megéri.

Lenkefi Évi
2012. 06. 21.

Nagyon vártam a könyv megjelenését, mert már Petra előző, Bécsi kávé c. könyve is nagyon tetszett. Ez a könyv is nagyon tetszett, főleg mert imádom a luxus hajók izgalmas életét. A könyv izgalmas volt és könnyed. Nagyon szeretem Petra egyszerű és nagyszerű stílusát. Mindenkinek ajánlani tudom, mert a könyv szórakoztató és kedves, de leginkább most, amikor süt a nap és itt a nyár :) Nekem nagyon tetszett a könyv.

szabó zoé
2012. 06. 27.

Fejős Éva rajongóként mindig nagyon kritikus vagyok új próbálkozókkal. Azt kell,hogy mondjam,hogy nagyon kellemes csalódásban volt részem. Egy nagyon érthető,mégis az izgalmak mellett egy kis irodalmi pluszt is adó könyvet olvashattam. Nagyon tetszenek a leírások, a karakter elemzések, ez másoknál gyakran összecsapott. No és, ahogy Kata a római kirándulást megéli, hát bizony, jókat kuncogtam rajta. Az apukás levelek néha nagyon szomorúak, de ettől van egyensúly a történetben. Talán a végét egy picit jobban kifejtettem volna, csak 3. olvasás után esett le,hogy mire utal a Miamis landolás. De összeségében egy remek nyári regény!Szerintem most a Bécsi kávét is elolvasom. A Papás-Mamásban még nem vagyok érintett.

Keményné Éva
2012. 06. 27.

A Becsi kave Becs kozelsege miatt ragadott meg, itt viszont pont az egzotikus tajak adjak az izt.Latszik,hogy az ironö szemelyesen jart a helyeken, ettöl olyan hiteles.En azert Albertonak is drukkoltam,de hat az elet bonyolult. Nagyon jo stilusban,elvezhetöen megirt regeny.Szerintem sokan varjuk a következöt.

trita66
2012. 07. 01.

Nagyon kellemes kis olvasmány, szép tájakkal, titokzatos sztorival. Nálam kifejezetten jól landolt Palotás Petra stílusa, a tv-ben sem volt rossz,de szerintem az írás az igazi terülte. Legközelebb lehetne egy kicsit hosszabb a könyve, ilyen sok pénzért;-)

Gloria Lanyi
2012. 07. 08.

Egyszerűen fantasztikus!Él a könyv:)Karakterábrázolások,sorsszerűség,felsi merések..Mindenkinek ajánlom.Aki a kezébe veszi le sem tudja tenni,amíg a végéhez nem ér..

Szabóné Zöld Éva
2012. 07. 12.

Szellemesen megírt igazi női könyv.Néhol kifejezetten bölcs gondolatokkal,jó stílussal. Nekem valahol Fejős Éva és Vass Virág között van félúton, ami számomra pozitívumot jelent.

Szabóné Zöld Éva
2012. 07. 12.

Szellemesen megírt igazi női könyv.Néhol kifejezetten bölcs gondolatokkal,jó stílussal. Nekem valahol Fejős Éva és Vass Virág között van félúton, ami számomra pozitívumot jelent.

Egresi Evelin
2012. 07. 12.

Azzal kezdeném, hogy noha elfoglalt embernek tartom magam, mégis sikerült fél nap leforgása alatt a történet végére jutnom. Es , hogy miért? Biztosan állíthatom, hogy azért , mert nem akartam és nem tudtam abbahagyni az olvasást, amennyiben mégis meg kellett szakítanom, igyekeztem újra és újra szabad pillanatot találni, h folytathassam. A történet is tetszik, a helyszínek is, (-ezt nem fejtenem ki bövebben, az elöttem szólok megtették-) , viszont amit kiemelnék, az a fejlödés. Az elözö könyv is nagyon tetszett, de ott, a végén várható fordulatok számomra már korán kirajzolódtak, így a váratlan csattanó akkor elmaradt. Ezzel szemben a mostani Túl az perencián címü regényben a szerzö elhalmozott valóban kiszámíthatatlan fordulatokkal, megoldásokkal, döntésekkel, történésekkel. Öröm volt olvasni, szomorúan kezdtem az utolsó oldalt, szívesen kalandoztam volna még gondolatban egy varázslatos környéken, szimpatikus karakterek társaságában. Az ältalam eddig olvasott Palotás Petra könyvek egyike sem okozott csalódást, ennek ellenére én személy szerint örülök, hogy a szerzö folyamatosan magasabbra teszi a "megugorni" kívánt lécet. Már nagyon várom a folytatást. Kiváncsian és türelmetlenül.

Egresi Evelin
2012. 07. 29.

Nagyon nagyon örültem, h lehetöségem volt elolvasni Petra legújabb regényét. A täjleíräs magävalragadó, a karakterek szimpatikusak, a törénet kedves es lekötti annyira az embert, h azt erezze "olvasnom kell". Es ami nagyon nagyon tetszett (most nem részletezném jobban a sztorit,az elöttemszólok mär eleg szépen leírták, amit a történetröl az ember gondol), h teljesen váratlan fordulatokban gazadg volt a regény. Mär az elözö bécsben játszódó történést is olvastam, és en személy szerint azt erzem, h Petra egyre csak fejlödik. Míg az elözö müben lehetett következtetni bizonyos dolgokra és elörevetíteni egy värható véget, addig a jelenlegi tökéletes meglepetést tartogatott. Amennyibe ez a tendencia marad akkor egyre jobb és jobb regényekre számíthatunk az írónötöl :) Már nagyon várom a következöt !!!

retkes dóra
2012. 07. 31.

Édes kis semmiség,de a jobbik fajtából, jó stílusban. Tetszett.

felkai erika
2012. 08. 12.

KELLEMES CSALÓDÁS.IZGALMAS, JÓL MEGÍRT REGÉNY. BÁRMELYIKÜNK LEHETNE A FŐHÖS,EZÉRT SZÍVESEN SODRÓDUNK VELE A NAGYVILÁGBAN.REMEK CSATTANÓVAL, NEM VÁRT FORDULAT... ÖT CSILLAG!

Bea
2013. 01. 25.

Nekem picit csalódás volt ez a könyv. Olvastam a sok jó véleményt róla és vártam, hogy majd valami magával ragadó, elbűvölő, együtt sírós, együtt nevetős könyvet fogok olvasni. Ezzel szemben a történetet nagyon elnagyoltnak éreztem, a szereplőket kidolgozatlannak, nem jöttem rá, hogy miért tesznek, nem ismertem meg őket. A történet néhol unalmas volt, néhol meseszerűen sablonos. A vége pedig: értem én, hogy mikor elérünk a tetőpontra, mindenki csak a megnyugtató befejezésre vágyik, de akkor is... egy kicsit kidolgozhattuk volna mi is történt a főszereplővel miután megtudta 'amit megtudott'. Két pozitívumot tudnék kiemelni, az édesapai leveleket, azok nagyon jók voltak, megvolt bennük a napi bölcselet, a kis életigazságok, amiken az ember lánya elgondolkozhat. Illetve, hogy valóban nem voltak kiszámíthatóak a történet nagyobb fordulópontjai, ennek ellenére mégis unalmasnak éreztem. Reméljük ez csak a kezdeti próbálkozások gyermekbetegsége és a következő könyvek kinövik. Egy próbát mindenképpen megér ;)

Veronika
2013. 05. 08.

A népszerű műsorvezető, írónő, Palotás Petra 2006-ban megjelent Bangkok titkai című sikeres könyve után újabb és újabb letehetetlen, remek szórakozást nyújtó regénnyel lepte meg hölgy olvasóit. Az izgalmas szerelmi kalandok, és a humorral teli jelenetek ezúttal Túl az Óperencián folytatódnak tovább Keményffy Kata, fiatal kozmetikuslány történetével. Kata azt hitte, hogy Gergő az igazi és céljaik eléréséhez biztos közös út vezet, ám egy nap a fiú úgy döntött véget vet kapcsolatuknak. A lány mindent maga mögött hagyva egy óceánjáró fedélzetén próbál új életet kezdeni, bízva az idő gyógyító erejében és az utazás nyújtotta különleges élményekben. Hiába Bangkok rejtélyekkel teli, csodálatos világa, vagy India gazdag látványosságai, a fájdalom, a szerelem és a számtalan akadály távol Kata hazájától sem szűntek meg létezni.

Vivi
2013. 08. 22.

Mindig lenyűgöznek a luxushajókat bemutató könyvek. Fantasztikus, lendületes és izgalmas ez a regény! :) Épp egy vízpart mellett kezdtem el olvasni és ott is fejeztem be, szinte beleéltem magam a regénybe..:) Imádtam!


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 793 Ft

A termék megvásárlásával

279 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Hallgassa csak!Hallgassa csak!