Michelle Obama

Belső fényünk - Mi visz tovább a bizonytalan időkben?

hvg könyvek  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  310 oldal

Páratlan elismeréssel fogadott, világszerte bestsellerré vált Így lettem című memoárja után Michelle Obama egykori first lady ebben az inspiráló és rendkívül személyes kötetében a mindennapi életben használható tanácsokat ad, és hatékony stratégiákat mutat be, amelyek segítségével kiszámíthatatlan világunkban is egyensúlyban maradhatunk, és bizakodóan tekinthetünk a jövőbe.

Talán nem léteznek egyértelmű megoldások vagy frappáns válaszok az élet nagy kihívásaira, Michelle Obama mégis hisz benne, hogy mindannyiunkban rejlenek bizonyos erőforrások, amelyekre támaszkodva jobban eligazodhatunk a változó világban, és amelyek kapaszkodót nyújtanak a bizonytalanságok közepette. A Belső fényünkben őszinte, egyenes párbeszédet kezdeményez az olvasókkal olyan kérdésekről, amelyek sokunkat foglalkoztatnak: Hogyan építhetünk tartalmas kapcsolatokat? Hogyan találhatunk erőt és közösséget a különbözőségünkben? Milyen eszközeink vannak a kétely vagy a tehetetlenség érzésének legyőzésére? Mihez kezdjünk, ha úgy érezzük, elegünk van?
Michelle Obama friss történetek és éles szemű megfigyelések sorozatán keresztül osztja meg velünk a gondolatait változásról, kihívásokról és erőről, valamint a meggyőződését, hogy ha másokért ragyogunk, felfedezhetjük a körülöttünk lévő világban rejlő gazdagságot és lehetőségeket, mélyebb igazságokat tárhatunk fel, és a fejlődés új útjaira bukkanhatunk. Anyaként, lányként, feleségként, barátként és first ladyként szerzett tapasztalataiból merítve megosztja velünk azokat az általa kifejlesztett szokásokat és elveket, amelyek segítségével sikeresen alkalmazkodott a változásokhoz, és győzött le egy sor akadályt; a tanult és kiérdemelt bölcsességet, melynek révén folyamatosan fejlődik, "válik valamivé". Részletesen bemutatja leghasznosabb módszereit, például hogy "kedvesen indít", "magasra tör" és egy "konyhaasztal körül elférő", maroknyi megbízható barátot és mentort gyűjt maga köré. Ezenkívül rá jellemző humorral, nyíltsággal és érzékenységgel jár körül faji, nemi és láthatósággal kapcsolatos problémákat is, arra biztatva az olvasót, hogy győzze le a félelmét, merítsen erőt a közösségből és éljen bátran.
"Ha megtanuljuk felismerni saját fényünket, lesz elég erőnk használni is" - írja Michelle Obama. A Belső fényünk nagy hatású történetek és mélyreható tanácsok gazdag tárháza, amely párbeszédre ösztönöz, és arra inspirál, hogy megvizsgáljuk a saját életünket, megtaláljuk, mi táplálhatja örömünket, és nyughatatlan világunkban is tartalmas kapcsolatokat alakítsunk ki.


Michelle Obama 2009-től 2017-ig az Egyesült Államok first ladyjeként szolgált. A Princetoni Egyetemen és a Harvard Jogi Karán szerzett diplomát, majd pályafutását a chicagói Sidley & Austin ügyvédi irodánál kezdte; itt ismerkedett meg későbbi férjével, Barack Obamával. Később a Chicagói Polgármesteri Hivatalban, a Chicagói Egyetemen és a Chicagói Egyetem klinikáján dolgozott. Ő hozta létre a Public Allies nevű, a fiatalokat a közszolgálati pályára felkészítő nonprofit szervezet chicagói irodáját. A világszerte bestsellerré vált Így lettem (Becoming), és a hazájában bestsellerré vált American Grown szerzője. Az Obama-házaspár jelenleg Washingtonban él; két lányuk van, Malia és Sasha.


"Megtanultam az életben, hogy nem szégyen beismerni: az önértékelés bizony sebezhetőséggel párosul. Nekünk, embereknek közös vonásunk, hogy mindig, minden körülmények között a jobbra törekszünk. Belső fényünk vértez fel minket az ehhez szükséges bátorsággal. Ha megtapasztaljuk a saját belső fényünket, önismeretre teszünk szert. Valóban megismerjük a személyes történetünket. Tapasztalatom szerint az önismeretnek ez a típusa hozzásegít az önbizalomhoz, amiből pedig lelki nyugalom és széles látókör fakad. Végső soron ezek gyümölcse az értékes emberi kapcsolatok kialakítása - márpedig az én szememben ez a lényeg. Az egyik fény táplálja a másikat. Az erős családok továbbiakat erősítenek. Egyetlen erős közösségtől átragadhat a lelkesedés a hozzá kapcsolódó közösségekre. Ekkora hatalma van a bennünk élő fénynek."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó hvg könyvek
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:310
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly530 gr
IllusztrációKÉPEKKEL
FordítóDarnyik Judit
FordítóKenyeres Anna
FordítóPétersz Tamás
ISBN9789635653096
Árukód2764469 / 1212023

Vásárlói értékelések, vélemények

(22 vélemény)

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kertész Edina: A fotográfuslányKertész Edina: A fotográfuslány