Nagy Attila

Tőzsdei anomáliák - Többlethozamot eredményező összefüggések

nemere-print kkt.  | 2020  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  366 oldal

"Befektetők széles köre próbálja ki a képességeit a részvénypiacokon, kifejezetten azért, hogy a kockázatmentes befektetéseket meghaladó hozamot érjen el. Annak ellenére, hogy a tőzsdei kereskedés egyszerűnek van beállítva, a kereskedők körében végzett átfogó felmérések azt mutatják, hogy a tőzsdén kereskedők 70-85%-a nem képes nyereségesen kereskedni hosszú távon. Azaz a kezdeti, irreális vágyakkal teli időszak után következik a kijózanodás, amikor a kereskedő rájön, hogy a tőzsde mégsem olyan egyszerű, azok a hozamok mégsem olyan nagyok, mint amilyennek első nekifutásra gondolta. Ekkor érkezik el a befektető oda, hogy belátja, a tőzsdei kereskedés egy szakma, és vagy feladja, vagy tudását mélyítve, megpróbálja megérteni a piaci folyamatokat, feltárni azokat az összefüggéseket, melyekkel a jövőbeni hozam növelhető.

Ebben az útvesztőben segíthet az olvasónak ez a könyv, melyben a szerző összegyűjti az elmúlt évtizedek kutatásokkal megalapozott összefüggéseit. A könyvben tárgyalt ismeretek, összefüggések többségére igaz, hogy statisztikailag szignifikáns vizsgálatokon alapulnak, azaz 95%-os biztonsággal kijelenthető, hogy ezek az összefüggések léteznek, és létezésük nem a véletlen műve.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy mára már 296 olyan összefüggés azonosítható (statisztikailag szignifikánsan), melyek kapcsolatba hozhatók a jövőbeni hozammal. Ebből a 296 összefüggésből 138 a szigorúbb, bonferronni-teszten is átmenne. Ezen összefüggések, tőkepiaci anomáliák közül emeli ki azokat a könyv, melyek a legnagyobb hatásúak, és a részvénypiacokon akár a gyakorlatban is alkalmazhatók.

A tőzsdei kereskedéssel kapcsolatos módszerek, összefüggések tárgyalása során több, mint 200 forrást tanulmányozott át a szerző, melyek az elmúlt évtizedekben megjelent legújabb tőkepiaci kutatások eredményeit tartalmazzák.

Többek között a következő témákat tárgyalja a könyv: value-hatás, value-stratégiák visszatesztelése, momentum-hatás, size-effektus, béta-anomália, volatilitás-effektus, asset growth hatás, cooking the book technikák, long-term reversal effect, net issues anomáliák, PEAD-anomália, short-term reversal effect, 92 kutatás eredménye a technikai elemzés eszközeivel kapcsolatban."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 7 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 7 505 Ft

A termék megvásárlásával

750 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó nemere-print kkt.
Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:366
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly586 gr
IllusztrációTÁBLÁZATOK,GRAFIKONOK
ISBN9786150095752
Árukód2744375 / 1196994

Vásárlói értékelések, vélemények

(3 vélemény)

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 7 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 7 505 Ft

A termék megvásárlásával

750 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal