Mód László  |  Simon András

Hajdanvolt szüretek, zsendülő gerezdek - Szőlészeti-borászati hagyományok a Kárpát-medencében (1875-1920)

szülőföld könyvkiadó  | 2015  | MAGYAR nyelvű  | RAGASZTOTT, KEMÉNYTÁBLA  |  280 oldal

Kinyitni egy könyvet, kinyitni egy üveg bort... az élet ünnepi pillanatai ezek. Éppen ezért azt javaslom - ha még nem tette volna meg -, töltsön egy pohár finom bort, és annak társaságában lapozza fel e hatalmas témát felölelő, teljességre törekvő, hiánypótló könyvét.
A Kárpát-medence kiváló borai végig kísérik az életünket. Velünk vannak, amikor örömünkre, sikerünkre koccintunk, számíthatunk rájuk nagy baráti beszélgetéseknél, jókedvű családi összejövetelek során, sorsfordító és elgondolkodtató pillanatokban egyaránt. Mégis ritkán gondolunk bele, hogy a boroknak is megvan a maga élete, a maga története. Egy szép verset olvasva kíváncsiak leszünk a költő személyére, arcára, életére, egy szép dalról azt is tudni akarjuk, mikor, hol és hogyan született. Aki valóban szereti és tiszteli a borokat, az ugyanígy érdeklődik a borvidékek földje, levegője, éghajlata, a szőlőfajták tulajdonságai, a szőlészet és borászat mesterségbeli fogásai és hagyományai iránt.
A mondás úgy tartja, borban az igazság. A magyar borvidékek nedűire azonban ennél sokkal több is igaz. Borban a hagyomány, a történelem, az emlékezet. Borban az ünnep, a jelen öröme, a pillanat megélése. És borban a remény, a lehetőség, a jövő is. Ezt a teljességet mutatják be a kezében tartott könyv szerzői, ha vállalkozik rá, hogy gondolatban velük együtt bebarangolja a Kárpát-medence borvidékeit.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
5 500 Ft

A termék megvásárlásával

550 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó szülőföld könyvkiadó
Kiadás éve2015
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:280
BorítóRAGASZTOTT, KEMÉNYTÁBLA
Súly1420 gr
ISBN9786155214431
Árukód2625348 / 1148613

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
5 500 Ft

A termék megvásárlásával

550 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power