Hipertér - A párhuzamos univerzumok, az időelhajlás éa a tizedik dimenzió világa

Léteznek-e további dimenziók? Lehetséges-e az időutazás? Meg tudjuk-e változtatni a múltat? Vannak-e átjárók párhuzamos univerzumokba? A tudósok egykor puszta spekulációnak tartották a fenti, valamennyiünket foglalkoztató kérdéseket. Az idők során azonban a helyzet változott: ma már ezek a kérdések állnak az utóbbi idők egyik legpezsgőbb kutatási... bővebben
Utolsó ismert ár:
3 790 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Bihari Péter
Én nem vagyok ennyire fellelkesülve a könyvtől. Bizonyos dolgok idegesítettek benne. Például nem tudtam felfogni, hogy a nem-eukleidészi geometria tárgyalása során (Kaku mélyen Gauss levelezésébe is belemerül), hogyan lehetséges, hogy Bolyai meg sem említődik, illetve csak egyetlen alkalommal, a könyv végi lábjegyzetek közett, a lehető legutolsó helyre téve, a létező leghangsúlytalanabb szöveghatáron, mintegy "muszájból". Szóval ez nagyon felbosszantott. Az olyan apróságokról nem is beszélve, hogy 1848-at a szerző a munkásosztály harcának tulajdonítja és Marxhoz kapcsolja. Hm. Nem értettem, hogy ha ez így volt, miért nem tanultam erről a középiskolában, sem az egyetemen, sem soha sehol máshol? Rákerestem a neten, de ott sincs szó arról, hogy 1848 kiváltó oka a munkásosztály elégedetlenségében keresendő, ugye? És még csak a 60. oldalon járok... félek tovább olvasni (ráadásul ahány helyen olvasok a szuperhúr elméletről, annyiféle dimenzióval találkozok, legutóbb 11-ről volt szó, egyes helyeken 13-at említenek, itt special tizet... ez persze nem róható fel a szerző hibájának, sem a szerkesztőjének, csak a téma körüli kavart jelzi).
Marosi Tamás
Habár a könyv valóban nagyszerû és érdekfeszítő, és megjelenésekor - akárcsak annak idején Carl Sagan zseniális összefoglaló mûve, a Kozmosz, mely ugyan mára már egy kissé elavultnak tekinthető - világszerte nagy sikert aratott, azért egy kicsit bosszantó, hogy a magyar kiadó tizenkét évvel a könyv első megjelenése (1994) után, 2006-ban épp ezt a könyvet adta ki a szerzőtől. Ugyanis Michio Kaku azóta két újabb könyvet adott ki a témában: 2006-ban a Parallel Wolds (Párhuzamos világok), és 2008-ban a Physics of the Impossible (A lehetetlenségek fizikája) címekkel, mely könyveket az elméleti fizika és kozmológia legfrissebb eredményeinek ismeretében írt meg. Tök jó lett volna inkább ezeket a könyveket olvasni a Hipertér helyett, annak ellenére, hogy ez egy remekül megírt könyv, és sokkal-sokkal mélyebben tárgyalja a témát, mint ahogy azt a legtöbb ember valaha is képes lesz valamilyen szinten egyáltalán felfogni. Egyébként a témában látható a YouTube-on egy remek BBC film, öt részben, igaz, csak angolul. A "Parallel Universes" szókapcsolatra kell rákeresni.
Kelemen János
A könyv habár már több mint 10 éve íródott eredetileg, még mindig hihetetlenül érdekes és megfogó. Akit érdekelnek a hasonló témák az minden egyes sorát élvezni fogja, ezt garantálom. Lenyűgőző, elbűvölő, fantasztikus és kihagyhatatlan. A fejezetek logikusan, következetesen épülnek egymásra és rendre adnak tudományos és közérthető magyarázatot mindarra, amit most még csak a sci fi irodalomból ismerünk, de ezek az ismeretek évtízedek mulva a társadalmat egy magasabb tudati szintre, kúltúrába emeli egy új fantasztikus civilizációt épitve meg. A hipertér a Kaluza-Klein , supergravitáció, superhúr elméletek legtökéletesebb eredménye, mely magyarázatot szolgáltat olyan kérdésekre, hogy lehetséges e a dimenziók közti átjárhatóság -- mivel az idő is egy dimenzió, így az időutazás -- , vannak e párhuzamos valóságok, hogyan született a világegyetem, mi volt előtte és hogyan élheti túl egy fejlett intelligenciával rendelkező civilizáció az univerzum halálát. A könyv egyenes folytatása Hawkin rövid idős könyvének, ott kezdődik ahol az abbahagyta és azokat a magyarázatokat szolgáltatja, amelyeket egy másik híres tudós keresett, de halála megakadályozta ezek megtalálását. Einsteinről van szó. Szóval, ezt el kell olvasni, nem lehet eleget regélni róla -- magad kell meggyőződnöd.


Események

H K Sz Cs P Sz V
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1