Lakatos György  |  Szűts István

Hogyan születtek?

alexandra könyvesház kft.  | 2022  | MAGYAR nyelvű

Szállj fel magasra, Apám hitte, Bábu vagy, Homok a szélben, Közeli helyeken, Jég dupla whiskyvel, Nélküled - mind ismerjük a legnagyobb magyar slágereket, ám keletkezésüket, a mögöttük lévő személyes történeteket, vicces epizódokat vagy akár tragédiákat annál kevesebben. Ez a könyv azoknak szól, akik szeretnének kicsit többet megtudni kedvenc dalaikról, azok eredetéről. A kötet interjúiban az alkotók mesélnek kendőzetlenül az adott dal születéséről, és az interjúkat összeolvasva nem csupán a szóban forgó sláger történetét ismerjük meg, hanem kirajzolódik a magyar könnyűzene elmúlt hat évtizede is, visszatérő szereplőkkel, ismert és ismeretlen hősökkel. Az interjúkat rövid zenei elemzések egészítik ki.A Hogyan születtek? kötelező olvasmány mindazoknak, akiket nem csak a legfrissebb popslágerek érdekelnek.
,,Amikor a papa már nagyon betegen kórházban volt, sokszor az járt a fejemben, vajon hogyan fogom elénekelni az Apám hittét, ha ő már nem lesz. Ha éppen akkor hagy itt minket, amikor játszunk. De végül nem is az Apám hitte verte ki nálam a biztosítékot, hanem a Volt egy tánc. Mert ez is róla szól, pontosabban róluk, a szüleimről. A papa tényleg börtönben volt, és a mama tényleg az ablakban állva évekig azt várta, hogy hazajöjjön."(Zorán: Apám hitte)
,,Ahogy énekelgettem, előugrott a próbálkozásokból, hogy: Magyarország. Azonnal éreztem, hogy fontos lehet ez a dal. Jókor talált szíven, ha úgy tetszik. El is kezdtem rögtön írni rá egy dalszöveget. Ahogy írtam, egyre jobban belemélyedtem abba az érzésbe, hogy szeretnék egy olyan dalt megalkotni, ami mindenkié. Ami ebben a saját gyűlöletében és irigységében fuldokló országban valahogy mégis egy közös dal tudna lenni."(Geszti Péter: Magyarország)
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 3 449 Ft

A termék megvásárlásával

344 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó alexandra könyvesház kft.
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Belelapozás epub mobi
Formátum EPUB MOBI
Árukód2763461 / 8148286

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 3 449 Ft

A termék megvásárlásával

344 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom