Kosztolányi Dezső

Kosztolányi Dezső huszonöt legszebb verse

tinta könyvkiadó kft  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  63 oldal

A szabadkai születésű Kosztolányi Dezsőről egyik leghíresebb verseskötete, A szegény kisgyermek panaszai juthat először eszünkbe, majd megjelenik előttünk ikonikussá vált, csokornyakkendős alakja. Kortársaival ellentétben őt nem hajtotta sem az Ady-féle messiástudat, sem a Babits Mihály-i morál. A költészet önmagáért való szépségében hitt. Költő, író, műfordító, esszéista és újságíró volt egyben, valamint a Nyugat első nemzedékének tagja. Lírája széles skálán mozog a Mostan színes tintákról álmodom szereplírai verstől kezdve egészen a gondolatfilozófiai mélységű Hajnali részegségig.
A szabadkai évek után Szegeden, majd Budapesten tanult. Első állása a Budapesti Naplónál volt, ahol Ady Endre helyét vette át. Regényei közül több (Pacsirta, Édes Anna) máig igen nagy népszerűségnek örvend. Karinthy Frigyessel élete végéig mély barátságot ápolt.
Kis kötetünkbe Kosztolányi Dezső egész életművéből válogattunk, a versek időrendben követik egymást. A gyermekkor felidézésén kívül a szerelmek, az apaság, a haláltól való félelem is megjelennek. A Szeptemberi áhítat című vers a kötet utolsó darabja, egyben Kosztolányi utolsó éveinek egyik kiemelkedő alkotása. Szerelméhez, Radákovich Máriához írta már nagybetegen.
Egy életet végigkísérő utazásra hívjuk az olvasókat, akik Kosztolányi gyerekkorától kezdve egészen haláláig követhetik a költőt versein keresztül, miközben saját emlékeikre és kapcsolataikra is ráismerhetnek.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 592 Ft

Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó tinta könyvkiadó kft
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:63
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly86 gr
ISBN9789634093848
Árukód2770622 / 1216265

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 592 Ft

Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat