Körner András

Jewish Cuisine in Hungary - A Cultural History With 82 Authentic Recipes

corvina kiadó kft  | 2020  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT  |  432 oldal

A Corvina kiadásában 2017-ben megjelent Magyar zsidó konyha - Kultúrtörténet 77 autentikus recepttel c. könyv angol nyelvű, átdolgozott kiadása. A kötet a magyarországi zsidó konyha történetén, a regionális és a kulturális különbségeken, a hétköznapok és az ünnepek ételrepertoárján kívül az étkezéskultúra szinte minden más fontos jelenségét is bemutatja, így a falusi és a városi háztartásokat, a zsidó vendéglátóhelyeket, valamint a kóser élelmiszeripart és kereskedelmet. Újdonságai közé tartoznak a török hódoltság alatti zsidó konyhának a maitól sokban eltérő jellegzetességeit bemutató adalékok és a világ első jiddis szakácskönyvének részletes ismertetése - melyről kevesen tudják, hogy Pesten adták ki 1854-ben. A korabeli sajtóbeszámolókra, kortársak visszaemlékezéseire és saját gyűjtésű, 1945 előtti kézírásos receptfüzetekre támaszkodó szöveget közel kétszáz kép egészíti ki.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
9 405 Ft

A termék megvásárlásával

940 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó corvina kiadó kft
Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:432
BorítóKARTONÁLT
Súly1164 gr
ISBN9789631364972
Árukód2734726 / 1190673

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
9 405 Ft

A termék megvásárlásával

940 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Hallgassa csak!Hallgassa csak!