Kiss Gábor  |  Mandl Orsolya

Rejtvényes szókincsteszt munkafüzet - 48 szókincsbővítő feladatsor az 5-10. évfolyam részére a tantárgyak szavainak gyakorlásához

ANYANYELVI KOMPETENCIAFEJLESZT? MUNKAFÜZETEK

tinta könyvkiadó kft  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  48 oldal

Ahhoz, hogy a diákok jól boldogulhassanak tanulmányaik során, törekedniük kell arra, hogy minél változatosabban fogalmazzanak szóban és írásban egyaránt. Ezért mind az aktív, mind a passzív szókincsüket érdemes állandóan fejleszteniük.
Fontos, hogy a mindennapi beszéden kívül az egyes tudományokhoz, tantárgyakhoz kapcsolódó szókincset is ismerjék. Ha az iskolában használt szavak, fogalmak ismeretlenül csengenek a számukra, akkor szinte lehetetlen az új ismeretek befogadása. Az egyes tudományok, illetve iskolai tantárgyak szavait jól ismerve azonban könnyebb elsajátítaniuk a tananyagot.
A Rejtvényes szókincsteszt munkafüzet játékos formában, rejtvényeken keresztül ismerteti meg a diákokat a fizika, a biológia, a kémia, a matematika, a földrajz, a történelem fontos szavaival, melyek nélkül lehetetlen az ismeretek eredményes elsajátítása, megtanulása. A fenti tantárgyakon túl a sport és a művészet területéről is találunk szórejtvényeket. Ugyanakkor a munkafüzet a szavak megismertetésén túl arra is alkalmas, hogy "tesztelje" a diákok szókincsét, felmérje, hogy mennyire ismerik egy-egy iskolai tantárgy szavait. A munkafüzet szellemes rejtvényei mind egyéni, mind csoportos foglalkozásokon használhatók. Ugyancsak jól alkalmazhatják a szülők is gyermekük szókincsének bővítésére, elmélyítésére. A munkafüzetben 12 fejezet található, az egyes fejezetekben 5-5 változatos rejtvény teszi próbára a diákok szótudását. A kiadvány végén megtalálható a rejtvények helyes megoldása is.
Ajánljuk a munkafüzetet azoknak a diákoknak, akik játékos formában, rejtvényeken keresztül kívánják az iskolai tantárgyak szavait megtanulni, mert biztosak vagyunk benne, hogy a tantárgyi szavak ismerete hozzájárul a jó iskolai eredmények eléréséhez. Ugyancsak ajánljuk a pedagógusoknak is az iskolai órák színesítéséhez.
A Rejtvényes szókincsteszt munkafüzet szerzőinek, Kiss Gábornak és Mandl Orsolyának nagy gyakorlata van szókincsbővítő feladatsorok összeállításában, hiszen ők készítették a TINTA Könyvkiadó igen népszerű és sikeres Anya - nyelv - kvíz és Anya - nyelv - lecke kiadványait.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 1 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 415 Ft

A termék megvásárlásával

141 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó tinta könyvkiadó kft
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:48
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly110 gr
Sorozat ANYANYELVI KOMPETENCIAFEJLESZT? MUNKAFÜZETEK
ISBN9789634093886
Árukód2773221 / 1218021

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 1 490 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 1 415 Ft

A termék megvásárlásával

141 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal