Ken Follett

Az örökkévalóság küszöbén - Évszázad-trilógia 3.

gabo könyvkiadó és keresk.kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  1218 oldal

A VÉRES ÉS GYÖNYÖRŰ HUSZADIK SZÁZAD TÖRTÉNETE ÚGY, AHOGY AZT CSAK KEN FOLLETT TUDJA ELMESÉLNI

Az Évszázad-trilógia öt család - egy amerikai, egy angol, egy walesi, egy német és egy orosz - történetét mutatja be a 20. században.

A harmadik kötet a hidegháború, az 1960-as és az 1980-as évek közötti időszak hatalmas szociális, politikai és gazdasági változásait mutatja be: a polgárjogi mozgalmakat az USA-ban, a politikai gyilkosságokat, a vietnami háború elleni tiltakozásokat, a berlini fal felhúzását és lebontását, az atomcsendegyezményt, a gorbacsovi peresztrojkát és természetesen a rock and roll és a beat nemzedékét.

Rebecca Hoffmann, a Kelet-Berlinben élő Von Ulrich család adoptált gyermeke rájön, hogy egy Stasi-ügynökhöz ment feleségül. A férfinak az volt a feladata, hogy a nagypolgári családot figyelje. Csodával határos módon az asszonynak sikerül átszöknie a falon, és Hamburgban kezd új életet...

George Jakes, a félvér jogász Robert F. Kennedy csapatához kerül az Igazságügyi Minisztériumba, és belecsöppen a polgárjogi mozgalmak kellős közepébe...

Cameron Dewar, a szenátor unokája a republikánusok oldalán a Watergate-ügy egyik ötletadója és kivitelezője lesz...

Gyimka Dvorkin Moszkvában Nyikita Hruscsov személyi titkáraként kezdi politikusi karrierjét, így a leszerelési tárgyalások, a csehszlovákiai bevonulás aktív résztvevője. Újságíró ikertestvére, Tánya révén kapcsolatba kerül a másként gondolkodókkal...

A fantasztikusan eleven történeti háttér előtt a szereplők rengeteg izgalmas világesemény résztvevői, nagyszerű karriert futnak be, magánéletükben azonban sokkal kevésbé sikeresek: gyakran több évtized múltán ismerik fel, hogy ki is az igazi társuk.

Ken Follett sodró lendületű cselekményeken keresztül egy olyan világba vezet bennünket, amelyről azt gondoljuk, hogy ismerjük, hiszen átéltük, s most mégis másképpen látjuk.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 8 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 8 540 Ft

A termék megvásárlásával

854 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó gabo könyvkiadó és keresk.kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:1218
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly1256 gr
FordítóBihari György
FordítóSóvágó Katalin
ISBN9789635664986
Árukód2531960 / 1118670

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)
Judit
2014. 10. 13.

1214 oldalnyi történelem, 1214 oldalnyi izgalom, szerelem,bosszú, taktika,harc, remény s küzdelem. 1214 oldalnak minden percét élveztem!

Vincze Hedvig
2014. 10. 27.

Nagyon vártam a 3 kötetet, de nekem csalódás volt. Néhol unalmas, és szükségtelenül hosszú, klisékkel tele. Az első kötet volt a legjobb.

Pálos István
2014. 10. 28.

Ken Follet : Az örökkévalóság küszöbén Az Évszázad trilógia a 20. század története." A titánok bukása" az első világháború, "A megfagyott világ " a második világháború az ötvenes évekkel, "Az örökkévalóság küszöbén" a hidegháború időszaka a szocialista világrend összeomlásáig. A nagyívű történelmi mese a 20. század legizgalmasabb 75 évén át kíséri figyelemmel hősei életét. Ezek a hősök családok, amilyenek mi is vagyunk, akiknek vannak ősei és leszármazottai, akik átélik és alakítják a történelmet, hol sodródva, hol tudatos tevékenységet vállalva. A regényfolyam olvasásához nem árt a történelem ismerete, mert ennek segítségével kerülhetünk az események belső sodrába, a valós események sűrűjébe, a fiktív családok fiktív személyiségei valószerű életének elsöprő lendülete által. A családok élete összefonódik a legfontosabb európai és amerikai helyszíneken, az egykori híres történelmi eseményeket mint bennfentes olvasó élhetjük át. Akik megélték a 60-as, 70-es, 80-as éveket, azok számára különösen érdekes a trilógia harmadik része. Az egykor naponta hallott hírek története, számtalan belső információval, egykori titokkal fűszerezve, érdekfeszítő folyamként hömpölyög velünk. Az ismert, híres események bekövetkezte ellenére, a történet folyamatosan érdekfeszítő, az olvasó mindig a következő oldalon szeretne járni. Aki még nem élt akkor, a könyvből sok-sok érdekességet tudhat meg szülei világáról, amikor még nem tudtuk, hogy a gyerekeink egy egészen más világban élhetnek majd. Ahogy fogynak az oldalak, úgy támad hiányérzete az olvasónak. Mennyi mindenről írhatna még Follet, csak ebben a témában. Bár a három kötetből a harmadik a legvastagabb, szívesen olvasnék akár háromszor ennyit is, annyira lebilincselő Európa, a Szovjetunió és az Egyesült Államok, egymással bonyolult szövevényben zajló végtelen története, melyben akár magunkénak érezhetjük bármelyik családot, annyira közéjük tudunk kerülni. A 20. század volt a világ legvéresebb, legelrettentőbb évszázada. A század végén értünk az örökkévalóság küszöbére és csak remélem, hogy nem torpanunk meg rajta.

evian
2014. 11. 27.

Az elmúlt 60 év igen-igen érthetően, olvasmányosan és eseménydúsan tálalva! Elképesztő háttérmunka van mögötte, amit könnyen emészthető formában tálal. Nagyon izgalmasan folytatódik az előző kötetben megismert családok élete.... Olyan érdekes volt olvasni a hazánkban történt változásokról is, mert ezt én már személyesen is átéltem....A vége remek befejezés, még meg is sirattam. Igazán sajnálom, hogy vége.......Mint az előző kötetekhez is kommentáltam: kötelező olvasmánnyá tenném minden középiskolás számára! 1200 oldal!!!-ugyan már ......észre sem vettem, csak lapoztam és lapoztam. Letehetetlen!!!!!!!

Nemes Brigitta
2015. 01. 08.

Ez is, akár csak az előző két rész, remekmű! Csatlakozva az előző véleményezőhöz, én is kötelező olvasmánnyá tenném. Biztosan érdekesebb lenne a történelem tanulás, ha egy ilyen olvasmánnyal érdekesebbé ehetjük a száraz tényeket. Szerintem az évszámok megtanulása is könnyebb lenne. A terjedelme pedig igazából észrevehetetlen, mert annyira olvasmányos.

Sáfrány Margit
2015. 01. 13.

Szerintem megkönnyíti a történelem elmélyítést, vagy az összefüggéseket, sajnos a könyv 18 éven felülieknek való :-).

Garami Gabriella
2015. 03. 03.

Érdeklődöm, hogy a 3. kötet önállóan is megállja a helyét? Ha nem olvastam az előzőeket, úgyis érthető?


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 8 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 8 540 Ft

A termék megvásárlásával

854 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal