Ken Follett

A megfagyott világ - Évszázad-trilógia 2.

gabo könyvkiadó és keresk.kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  930 oldal

A véres és gyönyörű huszadik század története úgy, ahogy azt csak ken Follett tudja elmesélni. - A megfagyott világ ott veszi fel a történet fonalát, ahol az 1. kötet abbamaradt: az öt - amerikai, német, orosz, angol és walesi - család egymásba fonódott életét ismerhetjük meg a Harmadik Birodalom felemelkedésével kezdődő, majd a spanyol polgárháborúval és a második világháború nagyszabású drámáival folytatódó, az amerikai és az orosz atombombák felrobbantásáig tartó időszakban. Vagyis az 1930-as évek elejétől 1946-ig. A német apától és angol anyától született Carla von Ulrich egyszeriben úgy érzi, maga alá temeti a náci árhullám; óriási bátorságról tanúskodó és szomorú következményekkel járó tettre szánja el magát... Woody és Chuck Dewar, a titkokat rejtegető két amerikai fivér is ki akarja venni részét a fasizmus elleni harcban, egyikük Washingtonban, a másikuk pedig a Csendes-óceán véráztatta dzsungeljeiben... Lloyd Williams, az angol diák a spanyol polgárháború tűzkeresztségében eszmél rá, hogy a kommunizmus ellen ugyanolyan elszántan kell harcolnia, mint a fasizmus ellen... Daisy Peshkovot, az Amerikában élő milliomoslányt kizárólag a népszerűség és az élvezetek hajszolása érdekli, amíg a háború meg nem változtatja az életét, nem is egyszer, hanem kétszer is, miközben unokabátyja, Vologya olyan pozíciót harcol ki magának a szovjet hírszerzésen belül, amely az háború kimenetelére hatással lesz. A főszereplők élete kibogozhatatlanul összekuszálódik, miközben élményeiken keresztül kirajzolódnak a 20. század arculatát meghatározó kataklizmák. A történet a gazdagok dolgozószobájától a vérzivataros, füst borította csataterekig mindenütt egymásba gabalyodik, és az olvasó egyre bonyolultabb drámák tanúja lesz. Ahogyan azt Ken Follettnél már megszoktuk, a történelmi háttér briliáns bemutatása alapos kutatásokon alapul, a cselekmény gyors sodrású. Az szerző szenvedéllyel és mesteri kézzel vezet el bennünket egy olyan világba, amelyről azt hittük, jól ismerjük, ám amely a könyv elolvasása után már sohasem fog a régi színben feltűnni. A 2. kötet, A megfagyott világ a Párizs környéki békékkel kezdődik, és az amerikai és a szovjet atombomba feltalálásáig tart, szereplői az 1. rész hőseinek gyermekei. A 3. kötet pedig (megjelenés: 2014) az következő generációk életét mondja el a hidegháború időszakában.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 8 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 8 540 Ft

A termék megvásárlásával

854 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó gabo könyvkiadó és keresk.kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:930
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly1022 gr
FordítóBihari György
FordítóSóvágó Katalin
ISBN9789635664979
Árukód2230737 / 1085318

Vásárlói értékelések, vélemények

(3 vélemény)
Proskit
2012. 09. 27.

Kitűnő. Az első rész olvasása nélkül is feldogozható könvyv

marcsi
2012. 12. 13.

Nagyon jó könyv, legalább olyan jó mint az első rész. Viszont a könyv kötése, mint az első résznek is, pocsék. Még csak a könyv felénél tartok mégis lassan ragasztanom kell, mert szétesik. Elég szomorú, hogy ilyen silány kötésért ennyi pénzt elkérnek. Régi könyveim, amik akár 20-30 évesek, még mindig egyben vannak.

Tóth Niki
2013. 01. 08.

Lenyűgöző, magával ragadó!Az eddigi két kötettel sokkal jobban megértettem a történelmi eseményeket,alig várom a folytatást! :)

evian
2013. 01. 22.

Ismét mesterit alkotott Ken Follett!! Az elején féltem egy kicsit, hogy a családtagokra mennyire fogok visszaemlékezni. Visszajönnek az emlékek, az író pont annyit ismétel, ami elegendő. Az öt család élete már önmagában is felér egy regénnyel, de ő zseniálisan keresztezi egyes szereplők életét. Ehhez kell képzelőerő, s fantázia, le a kalappal előtte, mindezt milyen bravúrosan oldja meg. Ezt az igen bonyolult történelmi korszakot érthetően, könnyedén tálalja, megfűszerezve sok-sok érdekességgel, ami szívós, s kemény kutatómunka eredménye. A középiskolákban kötelező olvasmánnyá tenném, mert szórakoztatva még az is sokat tanul belőle aki nem kifejezetten szereti a történelmet. Csak gratulálni tudok! S persze alig várom a harmadik kötetet!

Mrázik Andrea
2013. 02. 18.

Mestermű! Történelem mindenki számára érthető nyelven, kiskamasz kortól kezdve ajánlom, sokkal izgalmasabb, mint a történelemkönyvek!

H
2013. 02. 20.

Alig vártam a folytatást és a könyv első felében nagyon csalódott voltam. Nem tudtak olyan érdekesek lenni sem a szereplő, sem a történetek, mint az előző generációban. A könyv második fele viszont mindenért kárpótolt!

Marianna
2013. 02. 20.

Letehetetlen, pont mint a Titánok Bukása. Sokkal jobban bemutatja a történelmi összefüggéseket mint bármilyen történelem könyv. Én is ajánlanám középiskolába minimum ajánlott olvasmánynak.

Szepesi Ágnes
2013. 02. 21.

LIBRI KEDD Szerintem.. Utolsó könyvem, amelyet olvastam - Ken Follett: Évszázad trilógiájának 2. része; A megfagyott világ volt. Nagy várakozással készültem rá, hogy kezembe vehessem, miután a Titánok bukását már olvastam és főképpen, mert nagyon érdekel minden mű, amely a II. világháború történetét dolgozza fel. Persze tudom ez egy regény, ezért úgy is mondhatjuk így is, történhettek volna a főszereplőkkel a dolgok. Ahogy valamikor olvastam egy véleményt a történelmi regények lényegéről; hogy hús nőjjön a csontokra! Könnyebb emberközeli megközelítéssel, emberi sorsokon keresztül megismerni a történelmi tényeket. Mondjuk kicsit húzós a terjedelme, ahogyan ezt már Ken Follett esetében megszoktuk. (Katedrális stb.) Én elfogult vagyok a számomra izgalmat jelentő téma miatt, és mint nyugdíjasnak könnyebb volt időt keríteni az olvasásra. Nem hiszem, hogy a mai fiatalok szívesen olvasnák, mert terjedelme miatt nem igazán hordozható és a teljes elolvasása idő igényes elfoglaltságot jelent. Viszont ettől függetlenül bátran ajánlom mindenkinek, aki a nagy hatalmak működési mechanizmusát, az emberi viselkedések logikáját és mozgató rugóit szeretné megismerni. Nagyon jó jellemrajzokkal találkozunk a könyvben (ha néha befejezetlenek is a jellemrajzok, de lehet csak azért, hogy mi bontsuk ki szereplőink tulajdonságait) és megismerhető belőle milyen apróságok befolyásolják és alakítják életünket a hatalom oldaláról. Enged kicsit belátni a kuliszák mögé és igen csak tovább gondolkodásra késztet, akár párhuzam vonható, a mai politizálás eredete és eredményei tekintetében. Budapest, 2013. február 20. Szepesi Ágnes

Nagy Norbert
2013. 03. 25.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy kicsit is érdeklődik a történelem alakulása iránt. Nagyon jól megfogta a nácizmus előretörésének emberekre kifejtett hatásait. Az pedig, hogy a végén kik és milyen párhuzamokat látnak - szereplők -, több mint nagyszerű. A regény alakulása sokszor okozott kellemes és megrázó perceket egyszerre. Az pedig, hogy felvezeti a harmadik részre várható konfliktusokat - politikai, faji, gazdasági -, csak még jobbá teszi. Messze még a 3. rész, ez a legnagyobb gondom...

Nemes Brigitta
2013. 10. 06.

Nagyon jó könyv, letehetetlen. Már nagyon várom a 3.részt.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 8 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 8 540 Ft

A termék megvásárlásával

854 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat