Juan Gabriel Vásquez

Dalok a tűzhöz

ab ovo kiadói kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  165 oldal

A számos rangos nemzetközi díjjal elismert kolumbiai Juan Gabriel Vásquez az egyik legjelentősebb kortárs latin-amerikai író. Realista, izgató, felkavaró és gondolkodásra késztető történeteket, finom és tűpontos prózát ír. Négy nagy sikerű, az Ab Ovo által kiadott regénye után a Dalok a tűzhöz című műve Csuday Csaba fordításában jelenik meg. A kötet kilenc novellájának szereplőiben közös, hogy mindannyian - ki fizikai valójában, ki közvetetten - megtapasztalják az erőszakot, amely sorsszerűen, gyökeresen megváltoztatja az életüket. A rendkívüli, olykor megrázó, bonyolult etikai kérdéseket feszegető, a fikciót a történelmi és személyes traumatikus eseményekkel elegyítő történetek újabb bizonyítékként szolgálnak Vásquez elbeszélői sokoldalúságára, rendkívüli karakterteremtő tehetségére.
Ahogy Winston Manrique Sabogal, az El País kritikusa fogalmaz: Vásquez írói világának egyik központi eleme - az emberi természetben mindenütt jelen lévő, Kolumbia történelmében és a közelmúlt mindennapjaiban is meghatározó szerepet játszó - az erőszak gyökereinek kutatása, eredetének, okainak, következményeinek bemutatása. A Dalok a tűzhöz elbeszélései ennek a kutatásnak a részei. A novellák helyszíne többnyire nem Kolumbia - a világ különböző helyein élő szereplőket megérintő erőszak ugyanis egyetemes.

Mestermunkák - New York Times Book Review
Vásquez a stílus mestere, a türelmes történetszövés, a mesterien felépített cselekmény virtuóza - Time Magazine
Egy bravúros gyűjtemény, amellyel Vásquez ismét bizonyította, hogy Latin-Amerika legkiválóbb írói között van a helye - Publishers Weekly

Juan Gabriel Vásquez (1973) kolumbiai író, műfordító, újságíró, napjaink latin-amerikai irodalmának egyik legkiemelkedőbb képviselője. A bogotai jogi egyetem elvégzése után tizenhat évig Európában élt, 2012-ben családjával együtt visszaköltözött szülővárosába, Bogotába. Regényeit harminc nyelvre fordították le, és számos rangos nemzetközi irodalmi díjjal jutalmazták, többek között 2011-ben elnyerte a magyarul Becsapódás címmel megjelent, a spanyol nyelvterület talán legrangosabb irodalmi elismerését, az Alfaguara-díjat.
Magyarul eddig négy regénye jelent meg az Ab Ovo kiadásában: az Informátorok, a Becsapódás, A hírnév és az Emberi romok.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 350 Ft Online ár: 3 183 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 2 345 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó ab ovo kiadói kft.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:165
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly222 gr
FordítóCsuday Csaba
ISBN9786155640513
Árukód2751500 / 1202471

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 350 Ft Online ár: 3 183 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 2 345 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat