Jonas Jonasson

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

athenaeum kiadó kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  416 oldal

Jó hírünk van a magyar olvasók számára: Rejtő Jenő a messzi északon, Svédországban reinkarnálódott! Jonas Jonassonnak hívják. Ez a Jonasson pedig nekiállt, és megírta a modern, 21. századi Svejket. Fülig Jimmy szelleme összetalálkozott az egykori cseh bakával, s ennek a találkozásnak frenetikus történetfolyam lett az eredménye. Egy svéd kisvárosban, az idősek otthonában születésnapi ünneplésre készülnek: az otthon lakóját, a százéves Allan Karlssont akarják felköszönteni - el tudnak képzelni ennél érdektelenebb kezdést? Pedig ez a ravasz Jonasson bizony így kezdi kalandregényét, hogy aztán átcsapjon egy teljesen kiszámíthatatlan és végtelenül vicces ámokfutásba, amelynek minden egyes fordulata elismerő csettintésre készteti az olvasót, és minden bekezdésben ott van legalább egy, de inkább több ütős poén. Nem hiába vásárolták meg a könyvet egy év alatt majd nyolcszázezren a kilencmilliós Svédországban, és jelentették meg több mint harminc nyelven szerte a világon.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
4 084 Ft

A termék megvásárlásával

408 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó athenaeum kiadó kft.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:416
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly562 gr
FordítóKúnos László
ISBN9789632931838
Árukód2222979 / 1078847

Vásárlói értékelések, vélemények

(4 vélemény)
Nagy-Tyukos Krisztina
2012. 02. 27.

Óriási könyv! Imádni való a stílusa, fanyar, angolos humor, ízlésesen ironikus, vicces, ötletes! Picit Forrest Gump, picit Hugh Laurie - Balek című könyvére emlékeztet, de mindez csak hasonlat, nem azonosság!

Ligeti-Katona Viktória
2012. 04. 25.

Nekem is nagyon tetszett, sajnáltam mikor a végére értem. Szívesen olvastam volna még Allanről és az ő izgalmas életéről. Humorosnak nem igazán mondanám, inkább izgalmasnak és érdekesnek. Bár én nem vagyok oda az angol humorért, de ez a könyv lebilincselő volt.

revisti
2012. 05. 02.

Ne Rejtőt keressék benne, nem fognak rajta hahotázni, de olvasás közben végig mosoly lesz az arcukon. Tetszett!!

kovta23
2012. 06. 30.

Nem rossz könyv, de nem az amit elolvasnék mégegyszer. Nekem tiszta Forrest Gump! Amin nevetgél az ember végig de nem szakad meg a röhögéstöl. Ugye az ajánló után nem ezt vártuk...

Császár Attiláné
2013. 01. 29.

Én a beharangozást sajnálom, az ember mást vár "az év legviccesebb könyvétől". Persze valahogy el kell adni egy ismeretlen szerző művét is... Egyébként a könyv nagyon jó, csak ajánlani tudom!

Bodai István
2013. 03. 13.

Valóban rendkívül könnyed, derűs történet. Néhány szituáció fordulata emlékeztet Rejtőre, a cselekménybe szőtt történelmi személyiségek pedig Ken Follett A megfagyott világát juttatták eszembe. Szívből ajánlom olvasásra mindenkinak, aki szereti a szórakoztató irodalmat!

kkkmpllj
2013. 05. 15.

Tényleg kár az "év legviccesebb könyve" reklámért. De érdemes elolvasni, jópofa, olvasmányos, kedves, és nagyon élménydús történet.

Eger Könyvesbolt
2013. 07. 15.

Nagyon jól megírt humoros könyv, én jót mulattam az olvasása közben. A főszereplő véletlenek sorozata folytán mindig új országban találja magát, új vezetők mellett, még az atombombát is segít feltalálni... Két idősíkon fut a történet, ezért is érdekes többek között.

Zimányi Dorottya
2013. 09. 27.

Tényleg egy nagyon jó stílusban megírt, vicces könyv. Viszont kár az igénytelen könyvborítóért. Az angol verziónak sokkal stílusosabb a fedele és a kisebb, puhakötésű kiadás praktikusabb is lenne.

mathilde
2014. 01. 02.

Az egyik legjobb könyv, azok közül, amiket mostanában olvastam. Hihetetlen módon keveri a szálakat az író, soha nem lehet tudni / sejteni, hogy a következő oldalon mi fog történni. Ráadásul a stílus is nagyon élvezhető.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
4 084 Ft

A termék megvásárlásával

408 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Carley Fortune: Várlak a tónálCarley Fortune: Várlak a tónál