John D. Barrow

100 alapvető dolog, amiről nem tudtuk, hogy nem tudjuk

akkord kiadó kft.  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  272 oldal

A matematika segítségével olyan dolgokat tudhatunk meg a világról, mint sehonnan máshonnan. Ez a kis szórakoztató tudástár a létezés száz alapvető kérdését válaszolja meg. Kibogoz bonyolult kérdéseket, választ ad rejtélyekre, fényt visz az éjszakába.
A 100 alapvető dolog, amiről nem tudtuk, hogy nem tudjuk lefed sok mindent a káosztól a végtelenig: foglalkozik a lottóval, a lóversennyel, sportokkal, Shakespeare-rel, a Google-lel, a játékelmélettel, a részegekkel, a vagyonmegosztással és a könyvelési trükkökkel.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 315 Ft

A termék megvásárlásával

331 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó akkord kiadó kft.
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:272
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly290 gr
IllusztrációÁBRÁKKAL, KÉPEKKEL
FordítóErdeős Zsuzsanna
ISBN9789632521107
Árukód2235562 / 1090278

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)
Simonfai Lászlóné
2013. 12. 01.

A könyv mottójául a Neumann Jánostól vett alábbi idézet szolgál: Ha valaki nem hiszi, hogy a matematika egyszerű, az azért van, mert még nem jött rá, hogy milyen bonyolult az élet. A szerző a Cambridge-i egyetem matematikai tudományok professzora és elkötelezett híve a matematika népszerűsítésének. Célja eléréséhez a mindennapi életből vesz példákat és olyan magyarázatokkal szolgál amelyek nem igényelnek túl mély matematikai tudást, de feltételeznek ilyen irányú érdeklődést. A példák megválogatása és szórakoztató stílusa nem nélkülözi az érdeklődés fenntartását hiszen a lóversenytől a játékelméleten át az átlagszámításig sok minden előkerül. Az egyes fejezeteket ismert és ismeretlen emberek mondásaival színezi, frappánsan összegezve a mondanivalót. Nagy erénye továbbá, hogy igen röviden pár oldalban adja elő a kiválasztott tárgy magyarázatát. Természetesen vannak benne olyan képletek, diagramok, számok, amelyek nem igazán élvezetesek, de mindenképpen tágítják az ember világlátását.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 315 Ft

A termék megvásárlásával

331 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom