Ha-Joon Chang

Emészthető közgazdaságtan

hvg könyvek  | 2024  | MAGYAR nyelvű

Miért lett a répa narancssárga, és mit tanít ez nekünk az innovációról?


Miként válhat manapság is ,,banán-köztársasággá" egy multinacionális vállalatoknak szabályozás nélkül teret adó ország?


Hogyan alapozta meg a rozs (és Bismarck, a szocializmus legnagyobb ellensége) a világ első jóléti államának kialakulását?


Évtizedek óta a szabadpiacot tartjuk ideális gazdasági berendezkedésnek - az egysíkúság azonban, ahogy az étkezésben, úgy a gondolkodásban sem egészséges. Mítoszromboló, szellemes és elgondolkodtató könyvében Ha-Joon Chang közgazdász az összetett történelmi, gazdasági és társadalmi folyamatok összefüggéseit úgy elemzi és teszi ,,fogyaszthatóvá", hogy a világ minden tájáról származó ételekről szóló történetekkel fűszerezi.


Miközben őszintén vall a csokoládéfüggőségéről, vagy arról ír, hogy a szardella a világon a legtöbbet és legváltozatosabban felhasznált halfajta, sokat tanulhatunk globalizációról, éghajlatváltozásról, bevándorlásról, megszorításokról, az automatizáció térnyeréséről, posztindusztriális tudásalapú gazdaságokról, valamint a kapitalizmus és a szabadság összefonódásáról. Ha megismerjük és átlátjuk a világunkat alakító gazdasági történések hátterét, akkor alkalmazkodhatunk a változásokhoz, és jobban felkészülhetünk a jövő kihívásaira.


---


Ha-Joon Chang a londoni SOAS Egyetem Közgazdaságtudományi Karának oktatója és kutatója, a világ egyik vezető közgazdásza. Az Economics: The User's Guide, Bad Samaritans és a 23 dolog, amit nem mondtak el a kapitalizmusról bestsellerek szerzője.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 4 491 Ft

A termék megvásárlásával

449 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó hvg könyvek
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Belelapozás epub mobi
Formátum EPUB MOBI
Árukód2782493 / 8153408

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 4 491 Ft

A termék megvásárlásával

449 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal