Gion Nándor

Könyv könyv mellett - Műv(ész(et))ek vonzásában - az író új (ál)arcai

GION NÁNDOR-ÉLETMŰKIADÁS

napkút kiadó kft  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  552 oldal

"Az izgalmas cselekmény többnyire közönségsikert biztosít a könyveknek. Fordulatosságával és feszültségével leköti a figyelmet, a középszerű olvasót is kizökkenti kényelmességéből, sőt az effajta izgalom fedezéke mellett szinte észrevétlenül polgárjogot nyer a súlyosabb mondanivaló is... A szerencsés kezű író, aki az effajta ötvözetet létre tudja hozni, a látszólagos kompromisszum ellenére kompromisszummentesen és a lehető legtisztább formában éri el a legmagasabb elérhető művészi szintet is" - írja Gion pályája legelején egy értekező írásában, bizonyítva, hogy elmélet és gyakorlat nála (is) kéz a kézben jár; egyúttal felvillantva, hogy milyen átgondolt, pontos, mégis könnyed eleganciával írott tanulmányokkal készült fel szépírói hivatására.
A mindig szórakoztatóan elemző tanulmányíró mellett először ebben a kötetben lép teljes vértezetben az olvasó elé a művészeti-kulturális jelenségeket is fanyar humorral bemutató rádiós újságíró-szerkesztő, a művész barátokról és műveikről bensőséges hangon valló pályatárs és barát, aki jeles kortársainak és a klasszikusoknak nemcsak avatott elemzője, hanem szellemes fordítója és átdolgozója is volt. Gion ebben a könyvben népmesék újramesélésétől egy amerikai nagyregény találékony dramatizálásáig számos regiszteren mutatja meg rendkívül sokoldalú írói tehetségét; és a sok meglepő újdonság között az is kiderül róla, hogy pályája hajnalán nemcsak a verseléssel, de még a színjátszással is megpróbálkozott.
Az itt olvasható írások tehát legnagyobbrészt a művész(et)eknek, illetve műalkotásoknak a vonzásában születtek. A hangjátékszövegek legtöbbje még soha sehol nem jelent meg nyomtatásban, a többi írás túlnyomó része pedig sok évtizedes tetszhalál után itt és most támad fel napi- vagy hetilapsírjából, így - nem túlzás azt mondani - ezeken az oldalakon az író eddig (szinte) ismeretlen (ál)arcai tárulnak fel.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 740 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhet


Utolsó darabok

Bolti készletinformáció


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó napkút kiadó kft
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:552
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly746 gr
Sorozat GION NÁNDOR-ÉLETMŰKIADÁS
ISBN9786156283931
Árukód2755128 / 1205030

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 740 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhet


Utolsó darabok

Bolti készletinformáció


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power