Gaál Mózes

Szociális levelek - A jövő iskolája

tortoma kiadó  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  208 oldal

Gaál Mózes, Barót szülötte számos népszerű, főként történelmi tárgyú ifjúsági művet ír, konzervatív szellemben, de ugyanakkor jellemzően korát meghaladó, korszerű pedagógiai nézeteket hirdet: életszerű oktatás, munka szeretete, abban az időben teljesen újszerű lélektani megvilágításban.
A "Szociális levelek" egy fiatal tanítóhoz írt "levelei". Melyben kitér a pályakezdő pedagógus: NÉPTANÍTÓ különleges küldetésének minden apró területére. Igazi útmutatása egy "mentornak". Bárcsak ma is lenne sok ilyen "mentor", aki a hivatásának elején álló tanár, tanító szellemi vezetője, lelkivezetője lenne. Könyvének első fejezetében a néptanítóságot mutatja be a maga sajátos módján sok életszerű példát használva. Meglátásain a tapasztalat, a saját élményből származó tudás szűrődik át. Valaki olyan írja, mondja ezeket, aki maga is
megélte, így válik hitelessé, életszerűvé. Ugyancsak hiteles látlelete az akkori iskolai rendszernek és egy jövőképnek a bemutatása "A jövő iskolája" könyvben tárgyalt témák. Míg a Szociális levelekben a néptanítók munkáját mutatja be gyakorlati útmutatásokkal, konkrét módszerekkel, tanácsokkal látva el a következő tanító nemzedéket, addig A jövő iskolája könyvében olyan témákat vesz sorra, amelyek az egész társadalmat érintő kérdések, de ő az iskola perspektíváján keresztül tárgyalja.
Kondor Ágota
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
4 740 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó tortoma kiadó
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:208
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly340 gr
ISBN9786069716717
Árukód2779191 / 1222382

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
4 740 Ft

A termék megvásárlásával

474 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Csernus Imre: A magyarDr. Csernus Imre: A magyar