Etikus közgazdaságtan

magyar nemzeti bank  | 2019  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  370 oldal

Miért időszerű ez a könyv napjainkban? Azért, mert az erkölcs nélküli gazdaságot valódivá kívánja átformálni. Olyan elméleti keretet vázol, amelynek alkalmazása az etikai elvárásokat szervesen magába építő etikus közgazdaságtanhoz vezet.
Egy ilyen változás megszüntetné az ember és a gazdaság szembe állását, növelné a bizalmat, és csökkentené a tranzakciós költségeket.

Időszerű azért is, mert kritikai gondolatokkal segíti az emberi magatartás és a politikai döntéshozatali folyamat természetének jobb megértését. Így a gazdaságban olyan normális helyzet alakulna ki, amelyben visszatérnénk a valódi szükségletek felismeréséhez, és megszűnhetne a mesterséges piac és a manipulatív média túlhatalma.

A könyv aktuális azért is, mert bizonyítja, hogy az individuális és a vállalati érdekeken túllépve a társadalom egésze számára megvalósulhat a komplex etikai és gazdasági elemzések eredményeinek olyan integrációja, amely megfelel a társadalom erkölcsi értékrendjének, és valóban a közjót szolgálja.

A könyv értéke az is, hogy négy fontos pénzügyi szférában, az adórendszer, a befektetési szektor, a bankrendszer és a bankfelügyelet esetében a gyakorlati etikai megfontolásokat sokoldalúan elemzi.

A hiánypótló, előremutató szakmai munkát jó szívvel ajánlom minden politikai döntéshozónak, gazdasági szakembernek és egyetemi hallgatónak.
Bager Gusztáv
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magyar nemzeti bank
Kiadás éve2019
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:370
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly920 gr
IllusztrációÁBRÁKKAL
ISBN9786155318221
Árukód2724514 / 1182626

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kertész Edina: A fotográfuslányKertész Edina: A fotográfuslány