Erdős Lajos

A búza és víz évei - A Szentmiklós-sorozat I. része

magánkiadás  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  417 oldal

1711, Alföld. Véget ért a szabadságharc.
Bécs ösztönzésére telepes karavánok százai indulnak a török hódoltság alól felszabadított Alföldre, ahol a nemesek adómentességgel és földdel várják a jövevényeket. Az ígéret földjén bárki megcsinálhatja a szerencséjét.
Nagy István kovácsmester és családja Debrecenből kerekedik fel. A törökök által földig rombolt Szentmiklósra tart, két szekéren elfér minden holmija. A feleségével, Annával és gyermekeikkel, a jóképű Ádámmal és a kis Évikével itt kívánnak letelepedni, szekérjavító-műhelyt nyitni.
Az Almásy gróf által megszerzett faluban azonban nyakig érő gaz fogadja őket. István bízik a jövőben, és maradni akar. A kurucok Nagymajténynál letették a zászlót, Rákóczi emigrált, a kuruc katonák hazamentek - beköszöntött a hőn áhított béke, és a magas, erős István szerint nyugodt évtizedek jönnek.
A Balogh család is megérkezik, Imre az Alföld legjobb fogadójáról álmodik, és ebben nemcsak felesége támogatja, hanem csinos lányuk, Emese is. Amikor elfoglalják a kovácsékkal szembeni birtokot, Ádámnak máris jó oka van a maradásra.
További telepesek érkeznek, a tiszttartó reménykedik, hogy fel tudja virágoztatni a falut. Mindenki a saját szerencséjét kovácsolja, azonban hamarosan gyilkosságok és megmagyarázhatatlan események sora veszi kezdetét.
Rákóczihoz hű főnemesek szövetkeznek egy felvidéki lovagvárban, hogy bosszút álljanak a zászlóletételt aláírókon és hazahozzák a fejedelmet, ezért egy Liliom fedőnevű mesterkémet küldenek a faluba. De vajon miért kell Zay bárónak is Szentmiklós? Ő is a telepesek adóira ácsingózik? Netán a malom és a fogadó bevételére? Vagy ennél ördögibb tervei vannak?
A kuruc világ nem szűnt meg létezni, a visszavágásra készül, és a sikerért a messzi Rodostón is bizakodva imádkoznak.

A KATEDRÁLIS és a DOWNTOWN ABBEY rajongóinak éppúgy izgalmas csemege ez a sorozat, mint a magyar történelem kedvelőinek. Hitelesen megmutatja a gazdagok úri szobáit csakúgy, mint konyháját, a vidéki házak és fogadók életét. Kihagyhatatlan olvasmány egy magával ragadó korszakról, észbontó csavarokkal és mesteri megoldásokkal!

A Bridgerton sorozattal még divatosabb lett visszaugrani az időben jó 200 évet, hogy bepillanthassunk a gazdagok életébe, valamint az őket kiszolgáló személyzet és az egyszerű nép mindennapjaiba. Ám nemcsak Angliában volt ez izgalmas időszak! Erdős Lajos A búza és víz éveiben hitelesen mutatja meg, hogy saját hazánkban még érdekesebb és különlegesebb egy báró, egy gróf, egy tiszttartó élete, vagy a románc a kovács fia és a fogadós leánya közt. A mindennapokat a Habsburg Birodalomban, Rákóczi árnyékában titkok, cselszövések és kincskeresések színesítik. Alig várom a folytatást!
Nádasi Krisz író, szerkesztő
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 390 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 120 Ft

A termék megvásárlásával

512 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magánkiadás
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:417
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly370 gr
ISBN9786150190396
Árukód2776201 / 1220322

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 390 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 120 Ft

A termék megvásárlásával

512 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

A bél-agy kapcsolatA bél-agy kapcsolat