Dr. Máté Gábor  |  dr. Gordon Neufeld

A család ereje

open books  | 2024  | MAGYAR nyelvű

Dr. Máté Gábor és dr. Gordon Neufeld pszichiáter egyesült erővel elemzik korunk egyik legégetőbb problémáját, miszerint a kortársak egyre inkább átveszik a szülők szerepét gyermekeink életében. A gyerekek társaiktól tanulják meg, mi a jó és mi a rossz, milyenek legyenek, hogyan viselkedjenek, ez azonban szétzilálja a családokat, megmérgezi az iskola levegőjét, agresszivitással és korai szexualitással teli ifjúsághoz, a kamaszbandák, az iskolai erőszak, a kamaszkori öngyilkosságok számának emelkedéséhez vezet.
Ne hagyjuk!
A bennünk szunnyadó természetes szülői ösztönöket felébresztve, A család ereje segítségével arra koncentrálhatunk, hogy milyen szerepet kell betöltenünk a gyerekeink életében. Az a modern rögeszme, hogy a szülői nevelés olyan készségek együttese, amelyekre akkor tehetünk szert, ha a szakértők tanácsait követjük, valójában az intuícióink és a gyermekkel való kapcsolatunk elvesztéséből fakad. A szülőség ugyanis nem más, mint kapcsolat. Ha a szülői szerepünk biztos lábakon áll, a természetes ösztöneink aktiválódnak, és eligazítanak bennünket azzal kapcsolatban, hogy hogyan neveljük és oktassuk a gondoskodásunkra bízott gyermekeket. A titok nyitja, hogy minden, velük való érintkezésben tiszteletben kell tartanunk a gyermekeinkkel való kapcsolatot.
A család ereje visszahelyezi jogaiba a szülőt, az elméleti háttér megismertetésén túl pedig gyakorlati tanácsokkal szolgál, hogy visszataláljunk ősi szerepünkbe. Segít, hogy gyermekeinknek irányt mutassunk, hogy meg - tapasztalhassák a család erejét.

Az új kiadás új fejezetben tárgyalja, hogy a Covid-járvány óta miért nőtt meg sokkoló mértékben a mentális betegségek aránya a fiatalkorúaknál, feltárja az érzelmi jólét gyökereit, és megerősíti az egészséges gyerek-felnőtt kapcsolat kiemelkedő fontosságát.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 3 999 Ft

Azonnal letölthető

Kiadó open books
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Belelapozás epub mobi
Formátum EPUB MOBI
Árukód2782294 / 8153331

Elérhető még:

Könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 3 999 Ft

Azonnal letölthető

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal