Dan Brown

Digitális erőd

gabo könyvkiadó és keresk.kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  520 oldal

Amikor az NSA verhetetlen kódfejtő gépe találkozik egy rejtélyes algoritmussal, amelyet nem tud feltörni, az ügynökség riasztja vezető kriptográfusát, Susan Fletchert. A ragyogó eszű és gyönyörű matematikusnő olyan felfedezésre jut, ami pánikot kelt a hatalom köreiben. Az NSA-t túszul ejtették... de nem fegyverekkel vagy bombákkal, hanem egy olyan zseniálisan összetett kóddal, amely a parancs kiadásakor megbénítja az USA hírszerzését. Susan Fletcher harcba indul a titkolózás és a hazugság áradatával szemben, hogy megmentse az ügynökséget, amelyben hisz. Miután mindenfelől árulás veszi körül, már nemcsak a hazájáért küzd, hanem a puszta életéért, majd végül annak a férfinak az életéért is, akit szeret. "A Digitális erőd közelebb jár az igazsághoz, mint azt bármelyikünk is képzelni merné." MacDonnell Ulsh, az USA Nemzetbiztonsági Intézetének igazgatója
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó gabo könyvkiadó és keresk.kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:520
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly622 gr
FordítóBori Erzsébet
ISBN9789635666027
Árukód2152628 / 1033319

Vásárlói értékelések, vélemények

(5 vélemény)
Ferenc Kékesi
2005. 05. 31.

Tetszett a könyv,először azt gondoltam csak a korábbi könyvei ismétlése lesz, de sok új izgalmas és fordulatos rész is van benne. Olvasásra ajánlom.

Va Pe
2005. 06. 01.

T. Bálint: ez a könyv az Angyalok és Démonok és a Da Vinci kód előtt készült, így Langdon még sehol sem volt... jövő héten én is elkezdem ezt a könyvet. ha fele olyan jó lesz, mint az A&D vagy a Da Vinci kód, akkor már megérte az árát!

T Bálint
2005. 06. 01.

Langdon biztos szabadságra ment...az eredmény ezúttal is siralmas.Többet nem olvasok el Dan Brown könyvet.

T. Á.
2005. 06. 04.

Kedves Bálint! Ha eddig nem tetszettek a könyvei, akkor miért vetted meg ezt? Miután végeztem a mostani könyvemmel már veszem is meg!

Vágány Péter
2005. 06. 08.

Elolvastam ezt a Dan Brown regényt is. Érdekes, pergős sztori, de az Angyalok és Démonok valamint a Da Vinci kód valahogy kidolgozottabbnak tűnik nekem. Ebből a regényből sem hiányozhat a megszokott csattanó, ami most is hatalmasat szól a regény végén. Most is sok "hasznos" dolgot megtudhatunk a könyvből, pl. azt, hogy miért hívják a hibát a számítástechnikában bug-nak, hogy Caesar hogyan titkosítatta üzeneteit, valamint olvashatunk egy picit egy magyar matematikus elméletéről is. A szálakat most is jól mozgatta a szerző, érdemes elolvasni!

S. Ildikó
2005. 06. 11.

Alig vártam, hogy megjelenjen ez a könyv, szerintem Dan Brown regényei formabontóak a misztikus thrillerek körénen. Az előző két regénye is nagyon tetszett, szerintem ebben sem fogok csalódni...

S. Ildikó
2005. 06. 11.

Kocsis Barni!!!Százhalombattáról???

Kocsis Barnabás
2005. 06. 11.

Szerintem érdemes lehet elolvasni ezért én meg is veszem

Mr. Retro
2005. 06. 15.

Mivel ez volt az első regénye, ezért nem is hasonlítható a későbbiekhez, de azért rendben volt. Még a könyv végén a kód sem volt bonyolult!

A Katalin
2005. 06. 24.

AZT NEM TUDOM MILYEN A TÖBBI KÖNYVE, DE EZ NAGYON GYENGE!

Aladdin A.
2005. 06. 27.

Csatlakozom az előttem leírt két véleményhez.

Június Huzsonhét
2005. 06. 27.

Akárcsak egy "C" kategóriás hollywoodi akciófilm. Amikor megjelent (a belső oldalon 1998-at írnak) biztosan újdonságnak számított, de most 2005-ben?! A könyvet pár napja kaptam, mivel ez volt az első DanBrown könyv, kíváncsi voltam rá, hogy mégis miért rajonganak érte annyira az emberek. Őszintén szólva nem sikerült rájönnöm. Eredeti? Egyedi? Nem hinném. Drámai befejezés? Nem nagyon. A könyv mellé ajánlott lehet megnézni: Közellenség, Komputerkémek (sneakers), A kód neve: Merkúr. Ezekből kettő biztosan ennek a könyvnek a szívonala felett van. Legalábbis, ami az NSA bemutatását illeti.

Miss Kittin
2005. 06. 30.

Én ezt a könyvet már nem vettem meg és nem is olvastam, nem is fogom elolvasni. A davinci blődlit viszont rám sózták - de mivel még gyújtósnak is gyenge elajándékoztam egy fazonnak akit utálok. Többé ne is halljam a Dan Brown nevet!

Zsuzsa Sz
2005. 07. 04.

Klisék, bulvárlap-karakterek, lexikonokból kiollózott "háttérműveltség"...dióhéjban szerintem ennyi az én jellemzésem az első általam olvasott Brown műről.Azt hiszem a többibe nem mélyedek el.

T. Edike
2005. 07. 05.

Szerintem nagyon jó könyv. Lehet, hogy tartalmaz olyan dlgokat, amiket sokan kliséknek hívnak, de ennek ellenére annyira jól meg van szerkeztve, hogy ez a tény egész jól elveszik benne. Mindenkinek ajánlom olvasásra, aki szereti a ilyen jellegű könyveket, szeritem nagyon jó. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy két napalatt kiolvastam.

B. Linti
2005. 07. 13.

Ezen a könyvön láccik, h az első könyve. Nem sikerült annyira jól mint a többi (sztem). Az eleje elég unalmas volt, jobban mondva több mint a fele, utána kezdett izgisebbb lenni... Csak 1 vmire nem jöttem rá mi a végén az a számsor?

Sz Daniella
2005. 07. 13.

400 oldal unalmas, 101 oldal pedig nevetséges. Szánalmas próbálkozás, ahogy Dan Brown el akarja hitetni az olvasóval, hogy David Becker meghalt... úgyis tudjuk, hogy happy end nélkül nem érhet véget a történet. Ez a mondat pedig nem igazán világos számomra: "Hulohot hallotta, hogy Becker teste pontosan alatta ér földet." Hulohotról nem azt írta a szerző, hogy süket? De az is "jó", amikor Fontaine, aki színesbőrű falfehér lesz...

Tóth László
2005. 07. 21.

Újabb alacsony minőségű "titokfejtő"- kódtörő reveláció Dan Brown-tól....ettől a forítástól megkímélhettek volna... Brown nem unja még a kódokat??Mintha egy kaptafára készülnének a regényei...

Swe Rita
2005. 07. 23.

Szerintem ez akönyv jó főleg az,hogy több szálon futnak az események!

Doe John
2005. 07. 26.

Nézegetem itt Brown könyveihez beírt véleményeket. És lenne egy újságom néhány véleményezőnek, akik azt kritizálták hogy "már megint egy kódos könyv". Bármilyen meglepő, ezek a regények semmiben nem különböznek a többi regénytől, olyan tekintetben hogy N E M K Ö T E L E Z Ő E L O L V A S N I! Ja és érdekes módon Agatha Christy sem unja még Poarot nyomozót, és a világ sem. Tehát! Ha valaki egy témában írja a műveit az téged miért zavar?? És! Ha utálod hogy mindíg egy témában írodnak akkor miért olvasod el?? Hogy tudjál mit fikázni igaz? :-) Engem nem érdekel a Gyűrűk ura sokológia vagy a Harry Potter, ezért nem olvastam el. És így megkíméltem magam a kínzó csalódástól amitől itt egyesek láthatóan szenvednek. Senki ne értse félre, nincs bajom az előbb említett művekkel, csak azok nem képezik az érdeklődési körömet. Szóval én azért nem fogom elolvasni a HP legújabb kötetét hogy aztán ilyen fórumokon fikázhassam hogy MÁR MEGINT egy varázslós...

No Problem
2005. 07. 27.

Számomra elgondolkodtató! NEM A KÖNYV, hanem ez a véleménylista!!! Ha egy könyv olvasásra a kezembe kerül, előre eldöntöm: érdekel a téma?, mire szeretném "használni"? Mást viszek magammal egy utazáshoz, mást olvasok, ha valaminek a tudományos háttere érdekel, és szintén mást, ha igazi irodalmi csemegére vágyom! Szerintem ez a könyv egy könnyed (nagyon könnyű) kikapcsolódás, amikor nem azon kell gondolkodnunk, hogy milyen borzalmas vagy milyen csodás az élet. Igazából semmin nem kell közben gondolkodni. Ez olyan nagy baj?! Nem lehet néha csak úgy lazítani?! Pl. most!!! Olvastam A DA VINCI-KÓD-ot és AZ ANGYALOK ÉS DÉMONOK című könyvét is. Csak úgy lazításként! Arra eddig mindhárom megfelelt. (A könyvekben lévő hibák vadászata nekem +szórakozás.) Természetesen, ha igazi irodalomra vágyik valaki, ne ezt olvassa! Csak egy példa: BŰN ÉS BŰNHŐDÉS (DOSZTOJEVSZKIJ, FJODOR MIHAJLOVICS)

Sz Elvira
2005. 07. 27.

Előző véleménnyel egyetértek részben.Én a problémát viszont abban látom ha egy szerző bizonyíthatóan téves információkat hangsúlyoz valóságként és tényként a könyvében.Brown kimondottan dokumentarista jelleget állít azokról a tényekről melyekre a regényeit építi, nem azt hogy fikció.Ami pedig az irodalmi értéket illeti, nekem egy átlagos ponyvának tűnik, szokvány fordulatokkal. Az hogy sokan olvassák szerintem inkább köszönhető a botrányoknak, és a jó marketingnek mint az irodalmi értéknek.Egyébként a rajongókat megnyugtatta Brown, már írja a következő művét, hasonló témakörben...kíváncsi vagyok hányszor tudja ezt a kód-sablont eladni...

No Problem
2005. 07. 29.

No Problem
2005. 07. 29.

Kedves Elvira! (… és a többiek…) Hm… Úgy látom, Ön alapos kutatómunkát végzett Brown-ügyben, annak ellenére, hogy alaposan lehúzta az „osztályzatával”. Én ugyan nem nyomoztam, mert nem keltette fel annyira sem a könyv, sem az írója az érdeklődésem, hogy ennyi időt rááldozzak. Tanultam (alaposan) művészettörténetet, irodalmat, történelmet, képzőművészetet, számítástechnikát stb. Ezért most muszáj újra hozzászólnom. Már bocsánat, de Brown melyik magyarul megjelent KÖNYVÉBEN szerepel az, hogy ez egy dokumentáció (?), vagy az, hogy az olvasó egy olyan művészettörténeti, számítástechnikai, politikai, vallástörténeti, politológiai stb. kiadványt tart a kezében, amelyet egy hosszú, szakszerű és szakértő kutatómunka előzött meg? Azt hol írja bármelyik könyvében az író, hogy a könyvben megjelent részletek teljesen fedik a valóságot? Hát könyörgöm! EZ EGY REGÉNY! Mellesleg ez, mármint, hogy a könyv műfaja egy REGÉNY, szerepel minden könyvében. Utána kellene egy picit járni a műfaji meghatározásoknak is! Ezt mindenképp a figyelmébe ajánlom! Tényleg nem egy „nagy szám” ez a könyv! Az olvasottságának valóban köze van a botrányokhoz és az ún. jó marketinghez. De ki állította azt, hogy ez egy igazi „irodalmi értékek”-kel bíró könyv! Hallottak már arról, hogy 2006-ra kész „A DA VINCI-KÓD” filmváltozata is?!? Felháborító, hogy ennyi hozzá nem értő ember futkos a filmgyártás körül! Ugye? Ön szerint dokumentumfilmet vagy krimit forgatnak? Még jó, hogy nekünk, magyaroknak vannak szakértőink, akik majd megmutatják, hogy ők aztán tudják, mi a valóság! Megnyugtató az a tudat, hogy ennyi okos, művelt, tanult emberrel vagyunk körülvéve! (Elnézést kérek minden NEM érintettől, hogy kicsit cinikusra sikeredett a véleményem!) Nem tudom, mert nem nyomoztam, de szerintem ez a Brown nevű pacák jókat mosolyog a világ „nagyokosain”, és közben szépen teszi zsebre a dollármillióit. És szerintem, meg is érdemli! Tud valaki még egy ilyen fickóról, aki ekkora horderejű vitát váltott volna ki egy jó krimivel? (A DA VINCI-KÓD-ra gondoltam!) Ha létezik, kérem tudassák velem! Szeretnék egy pár napot lazítani még a nyáron, egy-két laza krimi társaságában. … és ha nem tetszik, („istenbizony”) nem bántok érte senkit! Még az írót sem! … és csak az átlag miatt: 5

D. Tünde
2005. 08. 08.

Ponyvás, szokásos, néha idegesítően szokásos fordulatokkal. Egyszer elmegy. Egy könnyű olvasmány.

K Kornél
2005. 08. 24.

Nekem ez volt az első DB mű amit olvastam, és mélységesen csalódtam.

I. Dóra
2005. 08. 27.

Akkora botrányt csanak ekörül a könyv körül.Ez a marketingfogás,ha vki nem tudná...Most tényleg,megvenné vki a könyvet,ha az lenne beleírva,h "hát,itt a könyvem.Tele van mindenféle adattal,de nehogy komolyan vegyék,ugyan már,kedves olvasók!Itt minden csak a kitaláció műve!" És ha télleg az?Akkor mi van?Én nem egy bizonyított történelmi tényekkel teleírt unalmas irományt,hanem egy izgalmas regényt vettem,immár másodszor a kezembe.REGÉNYT!!!!Az író,mint mindenki más,pénzt keres,ezért sok mindent ír...Dan Brownnak ez bejött!Most komolyan,bárki,beleszámítva önmagamat is,tudna ilyen fordulatosan írni?nem hinném. Egyetértek egy előbbi véleménnyel:ha nem jó a téma,ne olvasd!:PPPPPPPP

I. Dóra
2005. 08. 27.

Zseniálisan megírt könyvek.Azonban,mint a Da Vinci-kódnál,nem szabad mindenz kézpénznek venni...:)

A Andrea
2005. 08. 29.

Ha ez jelenti a zsenialitás kategóriája, akkor ez a fogalom nivótlan és üres lett...

F Á
2005. 09. 05.

Olvasva az író korábbi műveit, azt mondhatom, hogy kezd elfáradni. A fordulatok túl ismerősek, a kifejezések ugyanazok, az mber már meg sem lepődik. Ettől függetlenül egy jó könyv, amely szorosan képest odaragasztani az embert az olvasófotelhoz, de akik olvastak Browntól korábban is, ne számítsanak túl nagy meglepetésre.

P. Howard
2005. 09. 09.

Nagyon erőltetett. És ezzel szerintem mindent elmondtam a könyvről.

Szabó Laci
2005. 09. 18.

Szóval a nálunk korábban megjelent könyvei a későbbiek, azaz ilyen tekintetben ez legfeljebb előzménye lehet a Da Vinci-kódnak. Egyébként sokakkal egyetértve, ez azért nem olyan nagyon sikerült regény. Amellett, hogy számos erénye van - pl. a közepén határozottan izgalmas - azért a szereplők jellemábrázolása elnagyolt a vége meg kifejezetten csalódást keltő. Olyan, mint egy amerikai B-mozi fortatókönyve. Mindazonáltal nyári olvasmánynak elmegy. Egyszer. Dan Brown-tól nem is kell többet várni.

Valach Mária
2005. 09. 20.

Én nem olvastam még Dan Brown-t (a Da Vinci-t most tervezgetem, de nem vagyok biztos benne hogy kell nekem), viszont ez a mű nagyon gyengécskére sikeredett.

Infós Srác
2005. 11. 07.

Én csak azt nem tudom, miért kerül ez 2500 forintba! Kb. 500 oldal, óriási beűkkel és sorközzel, ami eléggé, hogy úgy mondjam, "jelzés értékű"... Mellesleg épp csak beleolvastam az elejébe, és baromi sablonosnak tűnik (tipikus a jó-nő-aki-még-eszes-is, meg a csóró-egyetemi-oktató-szépfiú stb.). A szakmai részletek pedig nagyon alap dolgoknak tűnnek benne, olyanok, amikkel csak vakítani lehet a hozzá nem értőket (és ez a mondatom nem az utóbbiak felé irányuló támadás). Pl. a lejjebb említett "bug" elnevezés története, Ceasar titkosítása... Egyest adok rá, így olvasatlanban is (meg az átlag miatt is).Én csak azt nem tudom, miért kerül ez 2500 forintba! Kb. 500 oldal, óriási beűkkel és sorközzel, ami eléggé, hogy úgy mondjam, "jelzés értékű"... Mellesleg épp csak beleolvastam az elejébe, és baromi sablonosnak tűnik (tipikus a jó-nő-aki-még-eszes-is, meg a csóró-egyetemi-oktató-szépfiú stb.). A szakmai részletek pedig nagyon alap dolgoknak tűnnek benne, olyanok, amikkel csak vakítani lehet a hozzá nem értőket (és ez a mondatom nem az utóbbiak felé irányuló támadás). Pl. a lejjebb említett "bug" elnevezés története, Ceasar titkosítása... Egyest adok rá, így olvasatlanban is (meg az átlag miatt is).

Infós Srác
2005. 11. 08.

Jah, és most, hogy megnéztem benne, rosszul írja a Ceasar-titkosítást. Ő nem úgy csinálta, hogy négyzetbe kellett írni, hanem az ABC minden egyes betűjének egy nála X hellyel odébb lévőt feleltetett meg. Úgy, ahogy a főhősnő írta le üzenetét az operában. Tehát valószínűleg nem valami alapos a szerző, ha már egy ilyen egyszerű dolgot elszúr. Valamelyik művével kapcsolatban felemlegette valaki Ludlum nevét itt, a Libri oldalán, hogy mennyivel jobb író. Én tőle csak egyet olvastam, sok évvel ezelőtt, a Csak tanú ne maradjon!-t. Viszont lehet, hogy kifogtam egyet, mert annak ellenére, hogy érdekel a II. vh. témakör, untam a könyvet. Ezt csak megjegyeztem - döntsétek el, hogy velem, vagy a könyvekkel van a baj. Egyébként a "letehetetlen" jelző igaz, annyiban, hogy a fogalmazása, az események tálalása tulajdonképpen "folyamatos", nincs olyan pont, lezárás, ahol szünetet lehetne tartani az olvasásban.

No Name
2005. 11. 11.

de mi az a számsor a könyv utolsó oldalán????

D 22-78-489
2005. 11. 12.

Túl primitív volt nekem. Kár volt érte pénzt kiadni.

I Julevo
2005. 11. 12.

Pocsék.

Langdon Robert
2005. 11. 24.

Mindenkinek lehet véleménye, és azt tiszteletben is tartom. Érdekes volt sokat elolvasni, főleg azokat, amelyek minden indoklás nélkül csak pocskondiáztak. Egy valamit még azoknak is el kell ismernie azonban, akik utókutatásokat végeztek, hogy itt leírhassák, mennyire tudománytalan az egész, Dan Brown írásai gondolatébresztők, figyelemfelhívók. Különben miért néztek volna utána? Egy könyvnek, vagy bármely irománynak lehet az is "érdeme", ha arra ösztönöz, hogy alaposabban tanulmányozzunk egy témát, egy kort. Az ugye nem kárbaveszett idő?

Epres Kornélia
2005. 12. 24.

Egyetértek "Robert"-tel. Arra lennék kíváncsi, hogy akik így fikázzátok a művet, ti eddig hány könyvet olvastatok el? Csak a kötelezőket és azokat, amelyek nagy port kavartak mi? Én már sok százon átrágtam magam és szerintem színvonalas mű! Úgy érzem, hogy még a Da Vinci kódnál is jobb. Mert valljuk be, nem olyan brutális, mint néhol a többi kettő. Ebben csalódtatok talán? Akkor csak azoknak ajánlom, akik nincsenek oda annyira a brutalitásért, mint az Angyalok és démonokban emberek billogozása. Szolidabb, ez tény. De azért még nem kell utálni! Sőt! Így még azok is élvezhetik a cselekményt, akik különben el sem olvasnák, mert durva. Én részemről az Angyalok...-ban csalódtam egy kicsit.(Nem a cselekményében)...Ez a legjobb Dan Brown könyvei közül. Szerintem.

Vajda Ákos
2006. 03. 15.

Mint egy vasárnap délutáni RTL Klub film, csak kevésbé elgondolkodtató

Tóth Melinda
2006. 03. 25.

Szerintem tök jó ez a könyv. Végig nagyon izgalmas,alig tudtam letenni. Mindenkinek el kéne olvasnia aki szereti a nagyon izgalmas és jó könyveket....

J J
2006. 03. 27.

Ha olyan okos a főhősnő, akkor miért kérdez olyan triviális dolgokat a főnökétől...?

K Péter
2006. 07. 31.

Dan Brown gagyi, a szokásos B-kategóriás minőség. Kliséhalmozás, borzasztóan gyenge hollywoodi jellemrajzok, általában vér primitív írásmód. Ettől eltekintve letehetetlen és izgalmas :)

Doe John
2006. 09. 30.

Nemrég kezdtem el olvasni. Nos először is leszögezném, hogy kaptam a könyvet, pénzt azért magamtól nem adtam volna érte. Hát vegyesek az érzéseim a könyvel kapcsolatban. Olvasása közben az amerikai hálivúdi egyszer nézős filmek jutnak az eszembe. Olyan érzésem volt hogy Brown film forgatókönyvet írt. Sematikus jellemek: a gyönyörű és persze rendkívül okos kriptográfus nő, és az ő prof barátja... a "világ megmentése" a cél...Túl amerikai nekem ez a regény, túl ponyva, de azért megpróbálom végig olvasni. Kettest érdemel!

Thomas Redfield
2007. 10. 07.

A szórakoztató irodalomban Dan Brown is letehetetlen könyvekkel képviselteti magát. Ez a könyv tetszett a legjobban tőle. Lendületes, fordulatokban bővelkedő történetvezetése egy rakás stílust ötvöz a maga fikciójában. Abban kénytelen vagyok egyet érteni a többiekkel, hogy borzasztóan klisés, és szinte már filmszalagra íródott, de aki nem vágyik komoly üzenetekre, annak jó szórakozást biztosít.

B. Nóri
2009. 07. 13.

Nekem tetszett. Alig bírtam letenni. :)


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Csernus Imre: A magyarDr. Csernus Imre: A magyar