Böcskei Balázs  |  Német Szilvi

Toxikus technokultúrák és digitális politika - Érzelmek, mémek, adatpolitika és figyelem az interneten

napvilág kiadó kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL  |  188 oldal

Napjainkban komoly harc folyik a politika formájának, tartalmának meghatározásáért, a figyelem megragadásáért. A politika és a médiafogyasztás digitális fordulata nyomán oly mértékben diverzifikálódott a politika jelentése és a politikai témák egyéni priorizálása, hogy nem elégséges úszni az adatok tengerében: szigeteket kell rajta létesíteni. Csomópontokat, adatokat és tudásokat, amelyek köré választókat, állampolgárokat és fogyasztókat lehet csoportosítani. A politika tud szigeteket építenie, ezt számos Big Data-alapú gyakorlat és kampány bemutatásával szemléltetjük, akárcsak azt, hogyan vesz át a politikai kampánytervezés olyan digitális tartalomfejlesztői (képi) gyakorlatokat, amelyekkel korábban csak egy szűk online szubkultúra élt.
Magyarországon ilyen részletességgel még nem mutatták be a kortárs mémkultúrát, illetve az amerikai politikában zajos sikert arató (digitális) alt-right mozgalmat sem.
Foglalkozunk a hagyományos közvélemény- és társadalomkutatás megismerési válságátval: ahhoz, hogy tudjuk, mekkora a hatás egy-egy választói döntés mögött, és milyen tényezők váltják ki, folyamatos mérésekre és elemzésekre van szükség a Big Datától kezdve a kísérleti kutatásokig.
Hogyan válnak online mikrofelületek makrotényezőkké, hogyan gyakorol hatást a politikára a videójáték-kultúra és -szocializáció, hogyan lesznek online érzelmi megnyilvánulásokból használható adatok?
Az álhírek veszélyt jelentenek, de az álhírveszélyre szakosodott iparág is eltakarhatja szemünk elől az emberi döntések komplex jellegét. Az internet e könyvben tárgyalt rossz és jó arcainak küzdelme a figyelemgazdaságban, az érzelemszabályozásban és az adatmonopólium-megszerzésében egyelőre döntetlenre áll.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhet


Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó napvilág kiadó kft.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:188
BorítóKARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
Súly238 gr
ISBN9789633384732
Árukód2757038 / 1206363

Elérhető még:

E-könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhet


Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kertész Edina: A fotográfuslányKertész Edina: A fotográfuslány