Barta Judit

A tervezői tevékenység komplex bemutatása, valamint az építészeti, műszaki alkotások és terveik szerzői jogvédelme

patrocinium kft.  | 2018  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  515 oldal

Kevés olyan, a magánjogtudomány körébe eső monográfia születik napjainkban, amely egy szerződéstípus megközelítéséhez a gazdasági-társadalmi valóságból meríti a legtöbbet. A szerző kiemelt érdeme, hogy az építészeti alkotások tervezésével kapcsolatban felmerülő, gazdasági és jogi kérdésekre komplex megközelítéssel keresi és adja meg a válaszokat. A mű a hazai jogirodalomban elsőként mutatja be, hogy mennyire egymásra épülő műszaki, gazdasági, közjogi és magánjogi rétegei vannak a tervezői tevékenységnek.
A bírói és ügyvédi gyakorlat letisztult elméleti bázisra tud csupán támaszkodni, ezért nagyon fontosak azok a monográfiák amelyek szilárd dogmatikai alapokon álló megközelítést tesznek lehetővé és gyakorlatorientált célokat követnek. Fontos segítség lehet a gazdasági élet szereplőinek is abban, hogy a szerződéses kapcsolataikat megfelelő módon alakíthassák és a szükségtelenül nagy szerződési kockázatokat kiküszöböljék. A szerző által az építészeti alkotások tervezésével és a tervek szerzői jogi védelmével kapcsolatos tabló minden bizonnyal nagy segítséget jelent a jogi szabályozás fejlesztéséhez és a felvetődő joggyakorlati kérdések megválaszolásához.
E jogi írásmű különlegessége még a számos megidézett gyakorlati példa, jogeset, hivatkozás, mely biztosítja a jogelméleti fejtegetések valóságfedezetét, színességét és élményszerűségét.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 705 Ft

A termék megvásárlásával

370 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó patrocinium kft.
Kiadás éve2018
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:515
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly654 gr
ISBN9789634132196
Árukód2720576 / 1179567

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 705 Ft

A termék megvásárlásával

370 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Carley Fortune: Várlak a tónálCarley Fortune: Várlak a tónál