Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon

HAZAI ÚTI CÉLOK

b.k.l. kiadói és reklám kft  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS  |  152 oldal

A Hazai úti célok turisztikai könyvsorozat kilencedik kötete az Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon című, és pontosan jelzi, hogy ez a szféra milyen rendkívül sokrétű és színes. Egyetemi, nemzeti parki, állami erdészeti, egyházi, valamint magán fenntartású kertek ezerszínű növényvilágáról ad átfogó képet, de a természetvédelmi, ökológiai, oktatási, kulturális és egyéb programjaikról ugyancsak beszámol. Nem volt a kiadó számára meghatározó szempont a helyszín nagysága, ezért egyaránt helyet kaptak benne a kicsi és nagy gyűjtemények. Néhányuk nemcsak országos, de nemzetközi vonzerővel bír, egy részük viszont indokolatlanul elenyésző publicitást kapott ezidáig.
A bennük, mint "élő múzeum"-ban őrzött sokrétű és gazdag növényállomány felbecsülhetetlen értékű nemzeti kincsünk. Ezek a helyek tudománytörténeti jelentőségük mellett kiemelkedő turisztikai vonzerővel is rendelkeznek, a kikapcsolódásnak és feltöltődésnek fontos színterei. Szinte mindegyik kertművészeti alkotás is, jónéhány a természetvédelmi védettség mellett műemléki védettséget is élvez, mivel különleges építészeti értékkel rendelkezik.
A kiadó elsődleges célja az volt, hogy vendégcsalogató kiadványként a mai kornak megfelelő modern design és sok fotó segítségével bemutassa Magyarország látogatható, de intézményi gondozás alatt álló természeti értékeit. Pontos leírást kap az olvasó a 47 gyűjtemény létrejöttéről, történetéről, növényzetéről és a kiemelten védett vagy veszélyeztetett fajokról. Így mindegyik nyitott érdeklődésű kiránduló/utazó/nyaraló honfitársunk talál a maga számára érdekes, megtekintésre érdemes kollekciót a könyvben, amely a 2023. évi állapotokat tükrözi.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
4 560 Ft

A termék megvásárlásával

456 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó b.k.l. kiadói és reklám kft
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:152
BorítóPUHATÁBLÁS
Súly360 gr
Sorozat HAZAI ÚTI CÉLOK
IllusztrációSZÍNES KÉPEK
ISBN9786155725333
Árukód2770358 / 1216118

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
4 560 Ft

A termék megvásárlásával

456 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbénDr. Peter Vajkoczy: Élet és halál küszöbén