Alexandra Reed Lajoux  |  Peet van Biljon

Pénzteremtés - A társadalom legfontosabb technológiájának múltja és jelene

pallas athéné könyvkiadó kft.  | 2020  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  376 oldal

Valójában mennyit is tudunk a pénzről? Mindenki használja, de lényegét tekintve kevesen tudják, hogyan is működik. A szerzők, Peet van Biljon, a BMNP Strategies tanácsadó vállalat alapítója, illetve Alexandra Reed Lajoux, a Capital Expert Services (CapEx) globális tanácsadó cég alapító vezetője szerint a pénz elsősorban és legfőképpen egy "társadalmi technológia", amely az innováción keresztül folyamatosan együtt fejlődik azzal a társadalommal, amelyet szolgál, és mindeközben a meghatározó jellemzőit megőrzi.

A kötet áttöri a hagyományos, a pénzt csupán néhány szempontból értelmező, elsősorban gazdasági és gazdálkodási megközelítéseket, és széles körű áttekintését adja a pénzt életre hívó társadalmi szükségleteknek.
Mindezt a pénzügyi technológiák legújabb fejleményeinek tükrében teszi, ideértve a kriptovaluták, a blokklánc-technológia és a készpénzmentes jövő vízióját, valamint felhívja a figyelmet az ezzel kapcsolatos tévhitekre, szem előtt tartva társadalmunk fejlődésének lehetőségeit és megújulásra való képességének határait. Hogyan keletkezik a pénz? Milyen módon lehetett egykor és ma ehhez hozzájutni? Mi adja a pénz értékét, és mi az, ami képes ezt megváltoztatni?

Hogyan működnek a központi bankok, a kincstárak és a bankok mint egységes pénzügyi közvetítőrendszer, és mi a lényege az olyan pénzügyi tevékenységeknek, mint a devizakereskedelem, a hitelezés vagy a robotok által irányított értékpapír-kereskedelem? A kötet történelmen és tudományokon átívelő válaszokkal szolgál, mondanivalójának középpontjában a magánélet és a biztonság kérdései, valamint a digitalizáció által hordozott, új lehetőségek állnak.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
5 224 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó pallas athéné könyvkiadó kft.
Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:376
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly618 gr
IllusztrációFF ÁBRÁKKAL, FOTÓKKAL
FordítóPavelka Alexandra
ISBN9786155884788
Árukód2737810 / 1192209

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
5 224 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal