Almási Miklós

A tudás örömétől a szellemi vakságig - Írások a kultúra mámoráról és a műveltség leárazásáról

pesti kalligram kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  235 oldal

Előzetes figyelmeztetés:
Kedves Olvasó, e kötetben rövid-közepes írásokat találsz a legkülönbözőbb témákból - vannak titokzatosak, tiltottak, irodalmi kuriózumok, és bocsánat, de filozófiai krokik is szerepelnek a halmazban. De te bizonnyal találsz egyet-kettőt, ami villámként csap agyadba, lelkedbe, szívedbe. Egyébként ezt a könyvet nem kell egyfolytában, az esszéket egymás után olvasni. A mai gyors világban fő a hirtelen élmény, szikrázó benyomás. Kapj ki egyet, ami felébreszt, a többit aznapra hagyd a francba. Aztán lehet továbbmenni.
Mondanám, hogy cinikus meg anarchista vagyok ezeket jegyzeteket írva, de nem mondom, kíváncsiság és pesszimizmus vezérelte ezeket az esszéket. Kivéve néhány zenei beszámolót, ahol nem lehet viccelődni, csak hallgatni (és ­elszállni a transzcendenciába...).
Amúgy meg a bunkók eluralkodása a világban, Nyugaton és Keleten egyaránt, tényleg felbassza az agyamat: miért olyan természetes, hogy egyre több stupid vérengző (analfabéta, laposföld-imádó) mondja meg (csinálja) a világban a tutit?
A bunkók uralomra törését nem bocsátom meg, akkor se, ha világirodalmi kavarásról, a kutyusok imádatáról, netán filozófiáról írok e karcolatokban. Mert antibunkó bosszankodásom az itt következő gondolatok cantus firmusa, vezényszava, ha úgy tetszik. (Sajnos a bunkókat már nem lehet csak úgy leszarni, sokan vannak...)
De ha beleolvasol az itt viruló írásokba, azért láthatod, hogy a káromkodásokon túl itt egy úriember fogja a tollat, illetve kalapál a klaviatúrán: így aztán a kultúra, az örök szellemi fenség, a Bildung elátkozott valósága legyen e beköszönő soraim végszava.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 990 Ft Online ár: 3 791 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 3 192 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó pesti kalligram kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:235
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly292 gr
ISBN9789634684602
Árukód2779585 / 1222707

Elérhető még:

E-könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 990 Ft Online ár: 3 791 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 3 192 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power