Tojástermelés a kisgazdaságban

mezőgazdasági kiadó  | 1991  | papír / puha kötés  |  107 oldal

Libri Antikvárium
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal, melléklettel. TARTALOM Előszó 5 Vállalkozások az étkezésitojás-termelésben 7 Az étkezésitojás-termelés főbb közgazdasági jellemzői 7 A vállalkozás formái az étkezésitojás-termelésben 9 A kistermelő tevékenység 10 Az önállóan folytatott kistermelői tevékenység 10 Az intergrált kisárutermelés 11 A termelés és szükséglet összehangolása 13 A termelést elősegítő szolgáltatások 14 A leggyakrabban nyújtott támogatások 14 Az elszámolás rendszere 16 A vállalkozás 17 Az egyéni vállalkozás 18 A társas vállalkozás 18 A vállalkozás eldöntésének szempontjai 21 Érdekképviselet 22 A hitel forrásai 23 A kedvezményes hitelfelvétel lehetőségei 24 Az adózás tudnivalói 27 A mezőgazdasági kistermelésből származó jövedelem adóztatása 27 Az egyéni vállalkozói adózás 32 A vállalkozói nyereségadó 33 Az áfa visszaigénylése 35 A vállalkozás nagyságrendje az étkezésitojás-termelésben 36 A tyúktojás termelése 39 A tojástermelésben szerepet játszó fajták és hibridek 40 Kettős hasznosítású fajták 40 Tojóhibridek 41 A fajta megválasztása a kisüzemekben 43 A tojótyúkok fölnevelése 45 A hagyományos módon tartott tyúkok fölnevelése 45 A tojóhibrid tyúkok fölnevelése 46 Általános állat-egészségügyi rendszabályok 48 Felkészülés a naposcsibék fogadására 48 A nevelőól takarítása, fertőtlenítése 48 Bealmozás, alomféleségek 51 A nevelők belső terének kialakítása 52 A nevelőólak felfűtése 52 A naposállatok fogadása, letelepítése 53 Istállóklíma a nevelés alatt 54 A hőmérséklet 54 A páratartalom 55 A szellőztetés 56 A világítás 57 A takarmányozás 60 Kavicsetetés 61 Vitaminkiegészítés 62 Csőrkurtítás 62 Immunizálás 62 A tojótyúkok tartása 63 A tyúkóllal szemben támasztott követelmények 63 A tyúkólak berendezési tárgyai 64 A tojótyúktartás módszerei 68 Istállóklíma 75 Alomanyagok, almozás 77 Világítás, fényprogram 77 Takarmányozás 81 Ivóvízellátás 83 A tojástermelés 84 A tojás szerkezeti felépítése és képződése 84 A tojástermelés alakulása 86 Mesterséges vedletés 89 A tojások gyűjtése, tárolása 90 A kereskedelmi forgalomba kerülő étkezési tyúktojással szemben támasztott követelmények 92 Külső minőségi követelmények 93 Belső minőségi követelmények 93 Nagyságkövetelmények 94 A tojástermelés néhány állat-egészségügyi kérdése 94 Irodalom 97 Mellékeltek 99
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 290 Ft

A termék megvásárlásával

229 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1991
Oldalak száma:107
Súly150 gr
ISBN0599000933505
ÁrukódSL#2106825713
Kötéspapír / puha kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 2 290 Ft

A termék megvásárlásával

229 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Jamie Kern Lima: Te magad vagy a csodaJamie Kern Lima: Te magad vagy a csoda