Kecsketartás a kisüzemben

mezőgazdasági kiadó  | 1982  | kemény kötés  |  135 oldal

Libri Antikvárium
TARTALOM Bevezetés 5 Milyen feltételek mellett tarthatunk kecskét? 7 Melyek azok az adottságok, amelyek a kecsketartás mellet szólnak, azt jövedelmezővé teszik? 9 Készítsük magunk a kecske istállóját! 12 Milyen kecsketenyészetet - telepet - tervezzünk? 16 Az épületek berendezései 21 A kecske tenyésztése 26 Milyen a jó tenyészállat? 26 Milyen állatokat vásároljunk? 27 Néhány szó a hasznosítási típusokról 32 Melyek a legelterjedtebb és legjelentősebb tejhasznú kecskefajták? 33 A szánentáli kecske 33 A toggengurgi kecske 35 Az őzszínű kecske 36 A núbiai kecske 38 Az alpesi kecske 38 A magyar parlagi kecske 41 A tejhasznú kecskék küllemi megítélése 42 A tejhasznú anyakecske külső testalakulásának bírálata 44 A tejhasznú tenyészbakok küllemi megítélése 46 Hogyan tenyésszünk? 47 A tenyészanyag és a tenyésztési eljárás megválasztása 48 Házi törzskönyv készítése 53 A tenyésztési adatok nyilvántartása 54 Termelési adatok gyűjtése 54 A kecskék egyedi megjelölése 57 A kecske tartása 59 A szaporítás 59 A kecske ivarzása 60 Tenyésztésbe vétel, tenyésztésben tartás 60 Párosítás 61 A vemhesség 64 Az ellés 66 Szaporodási zavarok 69 Az újszülött kecskék gondozása 70 Természetes felnevelés 72 Mesterséges felnevelés 73 Választás, a növendék kecskék felnevelése 75 A kecske haszna 78 Tejtermelés 78 A tejelési időszak (laktáció) 80 A tej zsír- és fehérjetartalma 80 A fejés 81 Hústermelés 84 Gidák hizlalása 86 Selejt anyák feljavítása 86 Takarmányozás 87 A kecske takarmányai 88 A legelő 88 Zöldtakarmányok 90 Gyökér- és gumós takarmányok 91 Melléktermékek, kerti, konyhai hulladékok 91 Széna és szalma 92 Silózott és szalma 93 Szemes takarmányok 94 Ásványi anyagok 95 Vitaminok 96 A kecske vízszükséglete 98 A kecske táplálóanyag-szükséglete, takarmányjai 98 Növendék kecskék takarmányozása 99 Pároztatásra való előkészítés és a vemhes kecskék takarmányozása 100 Tejtermelő anyakecskék takarmányozása 101 Tenyészbakok takarmányozása 103 A kecske ápolása és betegségei 105 A betegségmegelőzés tennivalói 105 A kecske betegségei 109 Az emésztőszervek betegségei 109 Élősködők és gombák okozta megbetegedések 111 Fertőző betegségek 113 Állategészségügyi program 115 Nagyüzemi kecsketenyésztő gazdaságok és a kisüzem kapcsolata 116 Együttműködési megállapodás 117 Az együttműködés célja 117 A termelőszövetkezet kötelezettsége 117 A kistermelő kötelezettségei 118 Értékesítési és térítési díjak 119 Egyéb feltételek 120 Gazdálkodj okosan! 122 A kecske termékei a konyhában 127 A gidahús 127 Kecskegida kirántva 127 Töltött kecskegida 128 Gidapörkölt 128 Gidapaprikás galuskával 129 Fokhagymás gidacomb 129 Kecskegulyás 129 Paprikás kecskeszalámi 130 Mit készíthetünk kecsketejből? 130 Felhasznált irodalom 132
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 6 990 Ft

A termék megvásárlásával

699 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó mezőgazdasági kiadó
Kiadás éve1982
Oldalak száma:135
Súly250 gr
ISBN2310008184236
ÁrukódSL#2111705628
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 15 000 Ft felett
Online ár: 6 990 Ft

A termék megvásárlásával

699 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

15 000 Ft felett ingyenes